![]() |
Dzieki za calkiem spore opisy :)
Trzymajcie sie dobrze i powodzenia :) |
Salam Alaykum,
Przepraszamy za przerwe w nadawaniu ale mielismy problemy techniczne z Internetem oraz stronka sie wysypala:(. Udalo sie wszystko naprawic wiec milego czytania:) Dzisiaj kierujemy sie do Samarkandy:) Pozdrosy |
Ale Wam zazdroszczę :)!
|
Cytat:
A mówią, że to grzech. |
Taka zazdrość to nie grzech :).
|
Jezu !!! czemu my mysieliśmy wracać :cold:
latają samoloty do Samarkandy z Warszawy..? Może wsadze afryke na DHL a sam polece :) |
[quote=jurek;63381]Salam Alaykum,
Przepraszamy za przerwe w nadawaniu ale mielismy problemy techniczne z Internetem oraz stronka sie wysypala:(. Udalo sie wszystko naprawic wiec milego czytania:) Coś z Wasza stronką chyba nie tak, wersja angielska chula, ale w polskiej tylko ciemność widzę ... Powodzenia :at: |
już działa :oldman:
|
Cytat:
|
F5 i powinno pomóc
|
Salam,
Nowe zdjatka na stronie z Turkmenistanu i Uzbekistabu, Milej lektury, My jutro wyruszamy do Dushanbe, mam nadzieje ze granica pojdzie dobrze. Pozdrawiamy z Samarkandy |
Cytat:
|
Cytat:
|
U mnie też stronka niestety nie działa :mad:
Może później uda się coś zobaczyć... Pozdrowienia dla Was podróżnicy :dizzy: |
trzeba mieć wyczyszczoną pamięć podręczną, mnie za 3 razem zaskoczyła - coś jest nie tak z tym flash-em, ciężki plik i ma tendencje do "nieściągania się" dlatego są problemy.
|
Moi drodzy,
Mam nadzieje, ze wszystko dziala:). My sprawdzamy strone na bardzo kiepskich czasami laczach i idzie. nie ma rewelacji ale idzie. Zgadzam sie ze flash nie jest najprzyjazniejszym programem ale dowiedzielismy sie o tym juz po stworzeniu strony:( Mam nadzieje ze chec poznania naszych przygod bedzie wieksza od klopotow jakie nastrecza ten program:) Pozdrosy dla wszystkich wytrwalych:) |
Wygląda że działa wszystko. Przynajmniej u mnie.
Dobrze, że z Iranu wyjechali na czas. Kuźwa wygląda, że tam na prawdę gorąco się zrobiło. |
Cytat:
|
No cóż u mnie z komputerów zrobili nam kalkulatory, czasem nie mogę zobaczyć co znajduje się pod zamieszczonymi linkami... :mur: dlatego niestety mogę mieć problemy :Sarcastic:
w każdym razie ściskam Was bardzo mocno i powodzenia :p |
a u mnie działa :D relacja "w cipkę" czekamy na nowe wieści i powodzenia !!!
PS no i oczywiście zazdrościmy z całego serca :) |
u mnie też wszystko hula jak trza:)
powodzenia i trzymam kciuki za Was |
Hej,
dzis albo jutro ruszamy w Pamir. Oponki zmienione na TKC. Dla tych ktorzy wybieraja sie do Tadzyksitanu, potweirdzam, ze rejestracja OVIR zostala zniesiona. Klimaty super. Gory niesamowite. Mila odmiana po plaskim Uzbekistanie i Turkmenistanie. Wrzucilismy na strone kilka nowych zdjatek i tekstow. Ucalowania |
no to fajowsko, zabieram się za oglądanie :D :D
|
Ktoredy jedziecie? Droga przez Kulyab jest ladniejsza...
|
Mielsimy szczescie spotkac przesympatycznego Tadzyka, ktory od 30 lat jezdzi po Pamirze. Wypytalismy go gdzie i co warto (i co jest mozliwe...). Jesli chodzi o dojazd do Khorog, to zdecydowanie poleca trase poludniowa i ta jedziemy :-) Na polnocnej trasie jest ostatnio troche niespokojnie, jakies lokalne napiecia. Poza tym jest w coraz gorszym stanie. Nie utrzymuja jej, bo ma byc tam zrobiony jakis sztuczny zalew.
Spotkalismy w koncu kilku motocyklistow (wczesniej wbrew oczekiwaniom pustki). Takze wyglada na to, ze pamir staje sie calkiem popularny. Nie wiem dlaczego tylko wiekszosc dojezdza tu przez Rosje i Kazachstan, omijajac takie super kraje jak Armenia, Gruzja i Iran. Armenia i Gruzja to wedlug mnie swietne miejsca z motocyklowego i kulturowo-poznawczego punktu widzenia. Iran - troche za plaski, no ale mozna jexdzic tylko po zachodzie i polnocy, to wtedy jazda bedzie urozmaicona. Turkemnistan i Uzbekistan znowu plaskie i nudnawe. Bukhara i Samarkanda bardzo ladne, ale jak dla mnie juz za bardzo turystyczne. Szczegolnie Samarkanda. Tadzykistan to troche inny swiat. Zobaczymy jak bedzie dalej. Na razie mamy naprawde urozmaicona wyprawe i to jest najfajniejsze. Wrazen mnostwo, ledwo nadazamy wszystko przyswoic. Spotkani na trasie ludzie - niesamowici. Zeby w Europie panowala jeszcze taka goscinnosc i serdecznosc... Buziaki dla Wszystkich Ola i Jurek |
Ciesze sie bardzo, ze podoba sie wam Tadzykistan, zapewniam ze Badachszan jest duzo ciekawszy i Pamir sie Wam spodoba. A ludzie - im mniej maja tym chetniej sie dziela. W Azji przyjma Cie do domu, bo nie wiadomo kim jestes, moze jestes brudny i potrzebujesz sie umyc albo glodny i trzeba Cie nakarmic. W Europie nikt nie przyjmie do domu, bo nie wiadomo kim jestes, na pewno jestes brudny i pewnie jeszcze trzebaby Cie nakarmic.
A ludzie jezdza przez Rosje i Kazachstan, bo sa normalni ;) Wariatow ktorzy omga sobie pozwolic na 6 miesiecy jest naprawde malo... |
Cofajac sie troche w czasie i przestrzeni... wrzucilismy fotki z Iranu. Oto link.
Pozdr http://picasaweb.google.com/ola.trzaskowska/OlaIJurekWTrasiePart2Iran?authkey=Gv1sRgCIOA0Pq6vI 7vkwE&feat=directlinkhttp://%3Cembed%20type=%22applicatio...%2Fapi%2Fuser% |
No i pięknie.
|
W końcu zdjęcia na picassie :drif: tylko czemu znowu takie małe jak na stronce
|
Cytat:
|
oooo lubie takie poniedziałki w pracy, gdzie są rzeczy ciekawsze do robienia.
Dzieki za fotki, pozdrowienia |
hej - where are you ?
|
Olka i Jurek przesyłają buziaki z Kirgistanu :drif:
Dotarli w końcu do jakiejś cywilizacji. Piszą w sms, że przedzierali się z rana przez śnieżyce i 30cm zaspy śniegu na przełęczy na 4655 mnp. |
a łańcuchy, zębatkę dostali???
|
Salam,
pozdrawiamy z Osh, gdzie wlasnie dotarlismy do pierwszej, wiekszej cywilizacji. W koncu mozemy wziac normalny prysznic - ale to sprawia radoche :) Ostatnie kilka dni dalo nam w kosc. Przejazd z Tadzykistanu do Kirgistanu najbardziej - na przeleczy granicznej dopadla nas naprawde duza sniezyca (taka z mgla i zawierucha). Poniewaz na gorze padalo od trzech dni, to na drodze uzbieralo sie sporo sniegu. Walczenie ze sniegiem zalegajacym na koleinach, ktore oczywiscie zaskakiwaly czlowieka w najmniej odpowiednim momencie bylo naprawde nie lada wzywaniem. 12 km pomiedzy tadzyckim, a kirgiskim punktem kontrolnym jechalismy prawie 3 godziny. Jak snieg sie skonczylo, to mielismy okazje powalczyc z blotem - droga byla naprawde kiepska, a snieg ktory stopnial zamienil wszystko w blotne bajorko. I tak przyczepnosc byla lepsz niz na sniegu. Oj dobrze, ze mielismy zalozone TKC... Potem pognalismy juz bez wiekszych problemow do bazy wspinaczkowj pod Peak Lenina (na 3800) - tam gdzie w zeszlym roku "byli nasi". Oczywiscie spotkalismy polskie ekipy wybierajace sie na sczyt. To byly dwa mile dni odpoczynku - krecilismy sie tylko po okolicy i podziwialismy widoki. Teraz przed nami dwa tygodnie wloczegi po Kirgistanie, a potem - znak zapytania. Zamieszki w Urumqui moga nam skutecznie pokrzyzowac planowany wjazd do Chin. Sambor i Podos cos o tym wiedza. No nic - mamy jeszcze troche czasu, wiec zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie. Coz na naszej trasie caly czas trafiamy na jakies zawieruchy - albo zaraz za nami (Iran, Feragana), albo przed nami (Xinjang). Jak na razie szczescie sie do nas usmiecha - oby tak dalej. Sronka zaktualizowana, dla tych co wola czytac relacje na National Geographic - tam tez jest wrzucona aktualizacja (tylko z mniejsza iloscia zdjec). Buziaki Ola i Jurek PS. Lucus kochany w sprawie lancuchow - wyslalam info na stronie ProMotora na naszym watku. |
Cieszę się że u Was wszystko dobrze i napieracie do przodu :D
Cytat:
|
Uf! Uf! Uf! :)
przeczytałam relację z wypiekami na twarzy,a przy śnieżnych fotach to już zbierałam szczenę z podłogi.. :drif::D lovasy od nas |
|
Jestem pod zajebistym wrażeniem zdjęć z Tadżykistanu. Jak dla mnie max wypas!
|
Ładne, niektóre nawet bardzo. Zyczę szczęścia - good adventure!
|
Salam Alejkum,
Nowe wiesci i zdjatka na naszej stronce z Kirgizji. Milej lektury i pozdrowienia dla braci forumowej P.S. ucek, lancuchy smigaja jak cholera, a wszystkie smarowidla testujemy na zapasowych oringach:) |
Cytat:
|
zadupie wszechświata, jurta, morze wódki, pieczona głowa barana, polska kolęda i dance-disco z Kirgizami w takt hitów z lat 80-tych - ubawiliście mnie totalnie! :haha2::D
O zdjęciach nie mówię.. aż mnie skręca :drif: |
Cytat:
Poka które..!! :drif: |
Zajebiste:drif: - jestescie wielcy :Thumbs_Up:
|
Cytat:
Jest faking qwa emejzing ... Dla takich widoków warte wszystkie odparzenia na tyłku :) |
Oli i Jurkowi udało się wjechać do Chin !!! :):Thumbs_Up::drif:
i już na dzień dobry spotkała ich moc wrażeń, ale.. niech sami opowiedzą ;) |
po drodze grad i Jurek złapał gume, ale co tam :)
WIEDZIAŁEM ŻE SIĘ IM UDA, (MÓWIŁEM NIE SŁUCHAĆ SAMBORA ;) ) !!!!!!!!!!:):):):):) |
No to zajebista wiadomość !! czekamy na relację :)
|
no to naprawde cos! :) Pelen podziw :bow:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:16. |