![]() |
Matjas już niemal 2 miesiące po moich urodzinach a ja do dzisiaj nie doczekałem się prezentu od ciebie:mur: . To skandal. :D Należą Ci się porządne bęcki.
A tak na poważnie to napisz czy rzeczywiście olejarki masz dostępne? Jak są, to od razu na priva wyślij mi dane do przelewu i sumę. No i napisz jeszcze jaki jest czas realizacji. |
No cóż ja sie nie doczekałem :Thumbs_Down:... Matjas możesz anulować moje zamówienie.
Ile można czekać .... Kupiłem sobie używkę Scota - może nie będzie lepszy ale będzie... pomyśl o tym.... |
Ja również niestety sie nie doczekalem,styczen juz dawno minąl,marzec chyba tez:vis:...wlasnie montuje urzadzonko od Palela...
|
Ja czekałem cierpliwie, nie całe 4 tyg i dziś mam. Problem może być taki, że Wasze konta e-mailowe nie przyjmują wiadomości od matjas-a, tak też było i u mnie , na szczęście podałem nr tel i resztę załatwiliśmy już w przy pomocy tego wynalazku .
Po nie dzieli montuję ;D Pozdrawiam. |
Cytat:
1- 25s 2- 40s |
A ja się przyznam bez bicia, że dostałem super zestawik od Matjasa. I to po nowym roku nawet było zamawiane i przyszło bez żadnych problemów. Wszystko działa tylko, że jak zostawię motor i przyjdę do niego za jakiś czas to plama jest pod tylną zębatką :confused: nie wiem jak to sie dzieje. Jedynym rozwiązaniem jest się nie zatrzymywać :at: :D
Szerokości :Thumbs_Up: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
nie mogę usunąć dubla. nie mówiąc że nie wiem skąd się wziął :confused: |
Nic nie zrozumiałem z tego co napisałeś ;p
Tak czy inaczej olej spływa do olejarki za sprawą prawa ciążenia. Nic nie pompuje/tłoczy oleju do dyszy. Elektrozawór tylko za sprawą sygnału elektrycznego otwiera zawór. Jeśli olej non stop leci nawet przy wyłączonym sterowniku oznacza to że albo masz otwarty zawór albo otwarty/uszkodzony albo coś z podłączeniem pokićkałeś. |
Chodzi mi o wstępne napełnianie, gdy przewody napełniałem strzykawką. Przewód z elektrozaworu do dyszy na zębatce napełniałem strzykawką, od strony elektrozaworu. Jeśli (wg lampek) zawór był zamknięty (zgaszona lampka pomarańczowa) to nie dało się ścisnąć strzykawki. Jak się lampka włączyła to szedł olej przez elektrozawór (pchany moją siłą ze strzykawki). Nie wiem jak to rozjaśnić :D To jest procedura napełniania magistrali załączona w instrukcji. Po prostu zawór jest dobrze sterowany. Poczytałem w Kette Pałer i Jorgowi też kapie. Spróbuję wcześniej gasić osprzęt i może się wykapie w drodze.
Szerokości :at: |
A sprawdzałeś, czy teraz przy próbie tłoczenia strzykawką zawór otwiera się tylko w momencie "pomarańczowego światełka"?? Może się popsuł i nie trzyma...
A jakim olejem masz zalane? Ja używam najzwyklejszy orlenowski Hipol GL-4 80W-90 i mi nic nie kapie. Może gdzieś jest jakaś nieszczelność i puszcza powietrze w przewód a tym samym grawitacja "ciągnie" olej nawet przy zamkniętym zaworze? Jeśli tak by było, to w wężyku byłoby widać powietrze... A może gdzieś przy wężykach masz jakieś źródło ciepła przez co olej robi się za rzadki?? Więcej pomysłów nie mam... |
Dzisiaj założyłem olejarke od Matjasa, super na razie przejechalem 70km i łańcuch byl caly nasmarowane.Dobra robota Matjas, muszę sie nauczyć jak usatwic pokretło i przełącznik 1 i 2.
|
Cytat:
Pomógłbym z pokrętłami gdyby tylko nie to że u mnie się leje kiedy chce a nie kiedy chcę :D Szerokości :at: |
Matjas kasa poszla, czekam za wypasiona olejarka.
Pozdro |
Łot maszina dotarła leje kapi i pstryka oraz świeci i mruga.
Wydaje się być wszystko gitarra, teraz jak opłacę daninę do ubezpieczyciela to przetestuję na trasie ofowej. Dziękuję Matjas. "Chłopaku" :D |
Moja olejarka wreszcie też zamontowana. Wszystko działa z dokładnością co do sekundy :). W tym tygodniu będą próby drogowe.
|
:)
Majtas Dostałem PW, siedzę cicho bo jestem zej..... robotą i nie mam czasu o tym myśleć. PS. Chciałem usunąć posta, ale przycisk usuń wcieło. |
Matjas milczy = pracuje.
Czekam :smoking: Może w weekend będzie miał wolne. |
jeden zestaw proszę , info już na priv poszło
|
Ja też już zamontowałem , info jak działa dam po weekendzie (3kkm). Zbiorniczek napełniony po brzegi ;)
P.S. Matjas - daj znać jak już będzie jakieś profi mocowanie na ster (chętnie dokupię sobie), bo na taśmę to tak naprawdę nie ma gdzie przykleić :( |
Cytat:
|
A nima ci takowego w zestawie?
|
A no ni ma ;)
A przynajmniej nie było w moim ;) |
Do diaska!
Jeszcze paka za wielka wode nie wyslana, wiec moze doczekam sie za mocowaniem rally;) Panie konduktor, a tfu... konstruktor, jak to tam jezd z tem dydkiem co ma mnie trzymac pokretlo he? Zdrowia Panowie |
Przydało by się tez wymyślić taką końcówkę aby łańcuch był smarowany z obu stron zębatki
|
laka koncuweczke bardzo latwo zrobic
materialy poxipol 2 cienkie wklady do dlugopisu 1 gruby od zelowego, szescienny kawalek polietulenu,polistyrenu itp. wiercic wklejac zaslepic i jazdaaaaa :P |
Cytat:
Jak coś takiego wycudowałeś to dawaj foty. A jak nie to nie mąć nam w głowach :D Matjas chyba nad czymś takim pracuje, tylko się nic nie odzywa ostatnio. |
Cytat:
|
Cytat:
Matjas, masz takie coś luzem ? ;) |
kurna, nie wiem co WY z tym rozdwajaniem końcówek...Ja puściłem po boku dużej zębatki i ostatnio przejechałem trasę 3000 km w temp od 13 do 26 st.cel. Łańcuch jest smarowany w całości a ostatnie 1000 km (na raz) regulację zmniejszyłem prawie do minimum.
|
Cytat:
|
Zamówione, zapłacone, dostarczone. Another customer satisfied :).
Teraz jeszcze chwila wolnego czasu i montaż. |
A ja sobie zrobiłem mały rachunek i mi wyszło , że koszt smarowania łańcucha ( nie licząc samego urządzenia) na dystansie 50.000km wyniesie mnie ...15zł :D
|
Matjas, opowiedz proszę, jak z dostępnością olejarek na dzień dzisiejszy u Ciebie. Marzy mi się taka na mojej Afri.
|
Cytat:
|
Będzie w zapasie. Ja się może mylę, ale mam wrażenie, że będę pierwszy co pourywa dyszę z mocowaniem :).
|
Potwierdzam zajebiaszczość olejarki! Prawie 2 tyś km po Mazurach i Warmii po różnych nawierzchniach i wszystko działa jak ta lala. Fakt, że na początku ustawiłem trochę ponad połowę, a na koniec trasy to już na 1/4 było, bo i tak wystarczająco smaruje. Żadnych szprejów i uklejonego łańcucha. Matjas dla Ciebie :bow:
|
A ja jeszcze nie zamoncilem...
W zwiazku z tym pytanie techniczne; - montowac poprzez przekaznik czy dac sobie spokoj? Dodam ze chcialbym zamontowac dodatkowo grzane manety oraz gniazdo zapalniczki. |
Cytat:
Pozdro |
Cytat:
|
Witam,
Matjasie, masz na priv kilka pytań do zamówienia. Pzdr, Marcin braFF |
Hejka!
jak sama olejarka to pod światła jest git. musiałem zrobić taką instrukcję, żeby KAŻDY sobie poradził z montażem i jak na razie ta taktyka się sprawdza :) co do montowania przekaźnika to owthem - jeśli planujecie późniejszy upgrade moto o dodatkowe szpeje w postaci manetek hajcujących czy gniazd zap. i innych wodotrysków to polecam od razu założyć sobie węzeł zasilający w postaci przekaźniczka i potem jeśli cokolwiek będzie potrzebne to podłączacie pod przekaźnik i nie ma mowy o pająku przy aku i innych takich 'ogniskach domowych'. WIECZNY - uchwyt na wahacz ma trzy otwory - do enduro gdzie zawiecha ma spory skok i łańcuch również sporo luzu przy skokach i innych takich dwa z nich można spokojnie obciąć i wtedy masz mocowanie dyszy maksymalnie przysunięte do wahacza. powiem Ci, że nie dasz rady tego urwać ;) hehehe ;) zakład??? p.s. z newsów, żeby nie było, że się op..uściłem w postępach to teraz jest zestawie piękny-nowy-dedykowany zawór. lżejszy dwukrotnie, dwukrotnie mniejszy i czterokrotnie bardziej rejli ;) znacznie lepsza dozowalność no i łatwiej to upchnąć nawet w crossie. inne updaty w drodze! :P p.s.II Czosnek! zarazo!! !! ;) szczęścia zdrowia i pogody Wasz majtas |
Jako, że stałem się posiadaczem plujki olejowej na mojego did-a a pisanie po przejechaniu 100km jest ym jjak by to nazwać niestosowne :)
Zaraz przy maontowaniu popełniłem taktycznego mistejka i moja olejarka nie banglała. Po telefonicznym wyzywaniu Matjasa co mi za "g" sprzedał zabrałem się do diagnozowania błędu. Co się okazało:moja olejarka raz działa raz nie i tak se miga, a w dupe przecie miga jak kierunek łoł nie ten kabel shit. Po naprawie usterki i wyłączeniu z kabla kierunków do świateł jak ręką odjoł świeci światłem stałym i zaworek nawet psztyka cyk pyk. Czas na jazde. Zabrałem moto w trasę ancwaltową pierwsze 50 km to obczajanie dozowania po 100(smarowała zajebiaszczo) trzeba było zjechać na właściwe tory dla afryki czyli teren czyli szuter z przecinkami wodnymi. Tutaj okazało się że nr 1 na sterowniku nie wystarcza dajemy na 2 i to na max tym wichajsterkiem co się we własnej osi przemieszcza. Takie dozowanie dało mi i did-owi radość pięknie działało i tak z 500km po wariactwie okazuje sie że cośnie tak bo sznurek napędowy biały ki huj w moim stawie wodę mąci sobie dumam. Patrzę zaglądam i co widzę? nic nie widzę oliwa wyszła :) Szybki ubgrate oliwy już w domku i dalej ogień na gary i jazda. Co nasuneło sie mi to napewno większy zbiorniczek,- przydał by sie jak dla mnie i tyle. To że na pokrywie alu pod silnikiem było jak w chlewie to nic dziwnego gdzieś musiał znaleść ujście a koło czyste ja nie schlapany oliwą fszystko:) bajka. Teraz leję oliwę do smarowania łańcuchów pilarek konsystęcja jest tak akuratna jak wypowiedzi polityków czyli spływa smarując pięknie. Matjas dzięki. Powodzenia w zarabianiu pierwszego Miliona |
Wiekszy zbiornik to na pewno...
|
a ja poskładałem streeta zx9r i testuję olejarkę, zobaczymy, czy uda się cokolwiek zaoszczędzić na łańcuchach, bo dla nich ta potwora jest bezwzględna... A lańcuchy do tego... ech... drogie są... W afri się sprawdziła, teraz kolej na inne wyzwanie :)
|
A ja powiem tylko kilka słów odnośnie dostawy i instalacji bo testów jeszcze nie miałem kiedy zrobić...
Po pierwsze primo - deklarowany czas dostawy tydzień. Dostawa - tydzień czyli ekstra. Po drugie primo - montaż zgodnie z instrukcją spokojnie do zrobienia. Jak dla mnie brakło jakiś dwóch trytek, tych najdłuższych (brakowałaby jedna ale udało mi się jedną urwać). Za to o wiela za dużo trytek najmniejszych. Do szewskiej pasji doprowadziła mnie jednak strzykawka która żadnym cudem nie dawała się założyć na rurkę do napełnienia układu. Czy może coś źle robiłem??? Składałem przy lampie późnym wieczorem. Może jutro uda mi się poprawić instalację i zacząć testować. Póki co dziękuje i pozdr, braFF |
Cytat:
|
Cytat:
łołoło ;) właśnie miałem pisać. mam nadzieję, że nie zapomniałem jej dołożyć. nie zapomniałem co? zapominalski czasami jestem matjas |
Zrobiłem kilka tyś. km z olejarką Matjasa, kombinowałem różne ustawienia i niestety łańcuch z jednej strony nasmarowany a z drugiej sucho i nie mam pojęcia jak wy macie to poustawiane że łancuch jest równomiernie naoliwiony???????
Jestem zdesperowany do tego stopnia że kupię sobie takie cudo: http://aukcjewp.wp.pl/item1098933146...cottolier.html http://www.moto-akcesoria.pl/podwojn...toiler,p,19115 Używa ktoś tego? Da się to zamontować bezproblemowo to do olejarki Matjasa? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:36. |