![]() |
A czy trasa ta jest legitna tylko w czasie rajdu - czy można tam sobie pojechać jak nie będzie tłumu i pojeździć?
|
Cytat:
|
:mur: ludzie..to nie wątek o buraczarstwie czy innym szajsie. Jest takie cos jak google. Zanim napiszecie cos,przynajmniej na tym wątku zadajcie sobie 5 min trudu. Poznajcie historie tego zlotu i jego przebieg. To naprawde niewiele.
|
Jakby się kto wybierał w inny piękny region do IT na moto. To wszedł w życie od wczoraj nowy dekret, tu szczegóły : http://www.comune.canosio.cn.it/port...aGardetta_.pdf
Nie ma informacji o karach, ale są dotkliwe łącznie z zatrzymaniem pojazdu. |
Adagiio a tak w skrócie po pl ;)
|
Po naszemu to wprowadzili zakaz jazdy pojazdami spalinowymi po cytowanych drogach i przełęczach w każdy łikend od 3 lipca do 15 września.
W pozostałe dni o zakazie informować będzie sygnalizacja, dopuszczone są do ruchu pojazdy z napędem 4x4. Nie ma informacji o motocyklach. |
Cytat:
|
Colle del Preit - Altopiano Gardetta – droga komunalna
n° 308 Colle Gardetta - Colle Cologna – droga wojskowa Zakaz dotyczy na całej długości obydwu dróg w raz z przełęczami przez które biegną. |
2 Załącznik(ów)
|
Pogoda widzę dopisała. Super. Dajta więcej fotek. 👍
|
Noo pięknie. Dobrej zabawy i wrzućcie cos więcej.
|
11 Załącznik(ów)
Cytat:
Jeszcze bardzo pusto Załącznik 108058 Załącznik 108059 Załącznik 108060 Załącznik 108061 Załącznik 108062 Załącznik 108063 Załącznik 108064 Załącznik 108065 Załącznik 108066 Załącznik 108067 Najśmieszniejsze że Helmut przez przypadek rozstawił się zaraz obok naszych namiotów ;-) Załącznik 108068 |
8 Załącznik(ów)
|
10 Załącznik(ów)
|
Mam pytanie może głupiutkie - czy te drogi/miejsca są normalnie osiągalne poza terminem imprezy? Czy tylko wtedy można tam wjechać?
|
Są osiągalne w lecie. Niektóre tylko wyłączone w konkretne dni tygodnia dla ruchu moto. Niektóre są już płatne. Ale to raptem 5 euro. Jest tego sporo w tych rejonach. I Liguria też ciekawa.
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka |
nie mam problemu z zapłaceniem paru groszy - chodzi mi tylko o to czy ni jest tam zakaz a otwarte tylko na impreze.
dzieki |
Przebiję Matjasa :). Czy te szutry przejedzie się na oponach typu Prelli Scorpion Trial II ?
|
Bez problemu. Na Coll de Sommellier wyjeżdżali oszołomy na scigach. Trzy lata temu widziałem Harleya.
Dzięki. Fajnie bo nie zepsuje sobie zabawy na asfalcie. Trzeba będzie spróbować.
|
Cytat:
|
A to pole namiotowe to jakieś formalne czy tylko na czas imprezy?
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Na dole w miejscowości Salbertland jest dobry kamping. |
Dzięki za info.
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 108490 |
Ale normalnie czuję ten zapach ogniska.:)
|
Ktoś się wybiera w tym roku, mam pomysł żeby wziąć motocykl na busa, nie mam sprzętu żeby jechać tam na kołach.
|
Ja się powoli nad tym zastanawiam. Niekoniecznie musi być w terminie. Może przed sezonem albo po?
|
Przed sezonem bym się nie pchał, nie dojedziesz nawet do schroniska. We wrześniu już tak.
Mimo wszystko termin zlotu to inny klimat. Atmosfera super, klimacik wpytke. Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka |
Kieł mamuta na ognisku. Ładnie było pobawione.
|
A w tym roku na jaką datę wypada Alpina?
D Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
Nie zmiennie 2 niedziela lipca. Od 60 paru lat. 10 lipca.
Chętnie bym pojechał, minęło pewnie ze 25 lat od kiedy byłem na tym zlocie, mam zamiar zabrać moto i rower. Po zlocie kilka dni pojeździć dryndą po tych piknych okolicznościach natury.
Mogę zapiąć przyczepkę i zabrać dryndy oraz graty, ale to nie sa tanie rzeczy :) |
A lepiej jest tam pojechać na tydzień poprzedzający zlot 2-10 lipiec czy tydzień po zlocie (9-17 lipiec). Na sam zlot, za daleka droga i chciałbym zostać z 5 dni. Kiedy będzie mniejszy tłok i możliwość legalnej jazdy?
|
Cytat:
|
Wybiera sie ktos w tym roku?
|
To co Panowie jedziemy? Ktoś planuje zostać i powłóczyć się kilka dni dłużej? Ja bym jechał busem z moto na pace, mogę wziąć jedną osobę z motocyklem - max rozmiar jaki mi wszedł to moja Huska oraz kumpla vstrom 650 i to było na styk (trzba było odkręcić szybę) - samochód Peugeot Expert. Jak kto chętny to proszę o info na priv (wyjazd na ten tydzień po zlocie najlepiej by mi pasował).
|
hi ..urlop wzięty .Jak mnie co nie trafi do tego czasu to jade ..
|
Ja jak z Cuxhaven zjade na czas do domu to pedze tez busem. Moto kompletnie nieprzygotowane
|
No to jeszcze ja i komplet :-). Niestety w tym roku wakacje już wypadły w tym terminie. Nie zobaczymy się.
Witajcie. Czy ktoś z Was może podać namiary na tę trasę? Czy można tam legalnie wjechać np we wrześniu?
Chciałem się tam przejechać |
tymczasem - dobrze, że przypomniałeś.
tyle osób miało jechać, być itd. i jak było?? |
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka Cytat:
Doczytałem, czwartki zamknięte dla silnikowych. Normalnie od 9 do 17 czynne. Wjazd 5 euro Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka . |
Cytat:
|
Nie, Tomka Bodzionego - mieszka w niemczech, u nas ma chyba ksywe Helmut. Widzialem na komoot ze byl w drodze na Stella. Z Mykiem sie widziałem na Izim i coś przebąkiwał ale nic z tego chyba nie wyszło.
Bardzo Wam dziękuję. Trzeba się tam myknąć.
|
tez w tym roku się wybieram, to nawet tam juz opłata jest widze. A było free.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Opłata jest od kliku lat za wjazd od Scarfiotti. W trakcie zlotu niie bylo oplat, zlot jest za darmo. Znaczy miejsce do spania na Scarfiotti jest za free. W tym roku miasto wprowadziło oplaty już od Rochemolles, więc wjazd będzie pewnie płatny. Miał byc ryczałt na 4 dni ale nie wyszło na razie. Trzeba płacić za każdy dzień wjazdu. W czwartek 7 lipca drogą jest zamknięta cały dzień, więc jak namiot na górze to środa lub piątek dopiero.
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:18. |