Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Ciuch Afrykańczyka (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=130)
-   -   Kurtka + spodnie do 4k (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=33825)

Emek 09.03.2019 20:51

Rozmiarówka hamerykańska. L to L czyli duże. W spodniach tak jak w dżinach.
Mam 178 i 96 w klatce. Kurtka M pasi idealnie za to L wisi jak na strachu na wróble.

dzinks 10.03.2019 22:52

Czy Klim Carlsbad ma więcej miejsca w kolanach niż Badlands? W Badlands nie mieści mi się Leatt C-brace. W Revicie Sand 3 i Modeka Panamericana - wchodzą z lekkim luzem.

Oczywiście ochraniacz z kolan wyjęty :-)

rene82 11.03.2019 00:50

Cytat:

Napisał Zagończyk (Post 627804)
Niby zapewniają, że rozmiarówka np 34 czy 36 to tak jak w jeansach. Najlepiej zajrzeć do nich na stronę klim.com i tam masz taki kalkulator z innych ciuchów.

mierzyłem na targach spodnie dakar.....rozmiarówka w moim przypadku idealnie odpowiadała dżinsom

dzinks 11.03.2019 07:02

Cytat:

Napisał rene82 (Post 627982)
mierzyłem na targach spodnie dakar.....rozmiarówka w moim przypadku idealnie odpowiadała dżinsom

Potwierdzam też. Wziąłem tylko przedłużane.

doctor 21.03.2019 00:17

Komplet Badlands wychodzi trochę ponad 4tysie ale jest super :) Testowałem przedwczoraj i jestem mega zadowolony :)

chemik 21.03.2019 08:06

Cytat:

Napisał chemik (Post 627048)
Przez wątek przewineła się kilka razy propozycja Modeki.
W 2016 roku na poczatku sezonu zakupiłem model Renegade, wtedy jeden z wyższych. W ciągu niecałych 2 sezonów:
1. Przetała się wkładka na tyłku w spodniach.
2. Przetarły się szwy po wewnętrznej stronie nogawek.
3. Popsuły się membrany (efekt jakby w rajstopach puściło oczko).
4. Popsuł się zamek główny kurtki (nie dopinał).

O ile pozycje 1-3 nie sa jakimiś mega-strasznymi awariami, to pozycja 4 gdy wystąpi w przysłowiowej "czarnej dupie" skutkuje zepsuciem wyprawy.

Wszystkie powyższe usterki zostały naprawione w ramach gwarancji.
Obecnie szwy nogawek i zamek główny kurtki też są popsute. Zgłosiłem reklamację, której nie uznano. Modeka twierdzi, że wady wystąpiły po okresie gwarancji nie zważając na fakt, że od ostatniej naprawy tych elementów minął rok (gwarancja na naprawiane elementy powinna liczyć się "od początku").
Także, pomimo tego, że ciuchy fajnie odszyte i dopasowane to nie polecam, gdyż słabe jakościowo, a i problemy z wyegzekwowaniem gwarancji są.

PS.
Wcześniej też miałem kurtkę i spodnie Modeki, modele typowo szosowe tekstylne. Oba reklamowałem w trakcie trwania gwarancji, oba naprawione. Potem przestałem w nich jeździć, więc nie wiem ile jeszcze wytrzymałyby.

Historia ma swój pozytywny i zaskakujący koniec. Powyższego posta pisałem gdy odzież jeszcze była u Modeki w Niemczech na reklamacji, a ja dostałem od nich maila, że reklamacja została rozpatrzona negatywnie i odzież została wysłana z Niemiec do Polski. Tymczasem kilka dni temu zadzwonił do mnie sprzedawca ze sklepu i zaprosił po odbiór naprawionej odzieży. Na miejscu w sklepie okazało się, że Modeka Polska sama z siebie wymusiła na "centrali" naprawę mojej odzieży. Zatem zamek wymieniono, szwy nogawek poprawiono, a na dokładkę ładnie załatano mi niewielkie rozdarcie na nogawce (które zrobiło się podczas którejś tam wyprawy i nie było przedmiotem roszczeń gwarancyjnych).
Także mam naprawioną odzież, a Modeka Polska ma zadowolonego klienta. Nieczęsto spotyka się takie podejście, zatem duży plus.

przemo77390 09.04.2019 20:47

Podbije temat.
Ktora firma robi 3 dlugosci spodni tak jak np. Modeka ( rozmiar standard, rozmiar krotki, rozmiar przedluzany)

Jeszcze jedno pytanie czy tez tak mieliscie czy ja zle mierzylem bo np. z RST spodnie i kortja byla dobra w rozmiarze XXL a w przypadku Modeki juz trza bylo brac rozmiar XXXL

JarekO 09.04.2019 20:50

Revit ma takie rozmiary.

Mesjasz 09.04.2019 21:38

Cytat:

Napisał doctor (Post 629622)
Komplet Badlands wychodzi trochę ponad 4tysie ale jest super :) Testowałem przedwczoraj i jestem mega zadowolony :)

Gdzie taka promocja jest? Jestem zainteresowany..
Myślałem o Klim Latitude ale te ich rękawy ze skaju, popsuły cały efekt..
I coraz mocniej rozważam, dobrą zbroje i na to kurteczka gore-tex.. Poleca ktoś ciekawy zestaw do turystyki?
A ma ktoś Scott Dualride?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

bukowski 10.04.2019 01:43

Cytat:

Napisał przemo77390 (Post 632201)
Podbije temat.
Ktora firma robi 3 dlugosci spodni tak jak np. Modeka ( rozmiar standard, rozmiar krotki, rozmiar przedluzany)

Jeszcze jedno pytanie czy tez tak mieliscie czy ja zle mierzylem bo np. z RST spodnie i kortja byla dobra w rozmiarze XXL a w przypadku Modeki juz trza bylo brac rozmiar XXXL

Rukka ma standardowo 3 długości nogawek.

Sent from my G8441 using Tapatalk

rene82 10.04.2019 02:50

pomierzyłem chyba większość kurtek
mam 178 i 86kilo
revit sand 3 nie mogłem się wstrzelić w rozmiar, nie pasowała mi długość rękawów i sztywny materiał kurtki.
scott dual raid.....mieściłem się idealnie w L, nie krępowała ruchów, ale znowu materiał nie ten kurtka warta 800 stów nie 1800 zł
held open road nawet fajna i przemyślana, bardzo lekka,,,,wcisnąłem się nawet w 50! wtedy ochraniacze były na właściwych miejscach
wszystko z modeki mi odpadło - strasznie ciężkie, chciałem coś lżejszego,
z tego samego powodu rst
mierzyłem dainese d explorera - ale żeby ochraniacze były w dobrych miejscach potrzebowałem 50 a ta już była za bardzo opięta.

Inna sprawa że mam cały czas w szafie kombiaka Lagune Sece i już dawno się w niego nie mieszczę a rozmiar 52.
Mierzyłem tez dainese sandstorma.

Ale ostatecznie wybrałem spidi raid,,wcisąłem się w L w XL więcej swobody ale ochraniacze na łokciach w złych miejscach.
Kurtka lekka, ale myśle ze do 8-10 stopni tylko, z oczywistych względów nie testowana w lato.
Ochraniacze we właściwych miejscach już się sprawdziły przy paciaku na żwirze.

aadamuss 10.04.2019 08:18

Czy ta spidi ma taki inny w dotyku materiał?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

rene82 10.04.2019 10:01

Najprzyjemniejsza w macaniu była
1. d ainese d explorer - nazywają to mugello, mugello stretch
2. zaraz po tym był tatcel w wersji buse (open road jest bardzo lekki)
3. tatcelowe sa tez lepsze kurtki modeki tylko że bardzo cięzkie
4. włos za nimi może ex aequo z buse jest ten materiał spidi- nylon (Tenax chyba go nazywają)
5. dużo niżej dainese sandstron
....długo nic....
6. sztywna cordura chyba w scott dual raid
7.jeszcze bardziej sztywna w rst,równie sztywny materiał w revit (chyba to nawet nie była cordura)

qbaRD07 10.04.2019 12:51

Hej, właśnie zamówiłem zestaw Helda kurtka Carese II i Spodnie Torno.
Łaziłem jak baba (bez obrazy) po sklepach i mierzyłem te sukienki chyba 2 miesiace.
REVIT super, plan był na zestaw Defender, ale na mnie nie pasuje. Materiały spoko, wygląd to już w ogóle amerykancki taki. Ale nie dla mnie.
Fajne są ciuchy od IXS, dożo wentylacji, spoko wykonanie, ale chciałem goretex.
Held, pasował najlepiej kurtka L gacie M.
Held ma też opcję assistance, jeśli zapłacisz regularna cenę dostajesz na 5 lat gwarancję wykorzystania 50% kwoty wydanej na ciuchy od tego importera (nie tylko held). Warunek to notatka policji, że jakiekolwiek zdarzenie miało miejsce i nie musi ono dotyczyć ciuchów. Koszt to jakieś 300-400 bo taki rabat można otrzymać u sprzedawcy.
Nie wiem czy skorzystam z tej opcji, ale może komuś ta informacja się przyda.

Dlaczego CareseII ?
- Najlepiej leżał na mnie
- rozbudowana wentylacja
- gore tex zakładany na kurtkę (funkcja kondon), lub wpinana.
- pozytywne opinie użytkowników

JarekO 10.04.2019 13:39

Cytat:

Napisał qbaRD07 (Post 632310)
Łaziłem jak baba (bez obrazy) po sklepach i mierzyłem te sukienki chyba 2 miesiace.
REVIT super, plan był na zestaw Defender, ale na mnie nie pasuje. Materiały spoko, wygląd to już w ogóle amerykancki taki. Ale nie dla mnie.
Fajne są ciuchy od IXS, dożo wentylacji, spoko wykonanie, ale chciałem goretex.
Held, pasował najlepiej kurtka L gacie M.
Held ma też opcję assistance, jeśli zapłacisz regularna cenę dostajesz na 5 lat gwarancję wykorzystania 50% kwoty wydanej na ciuchy od tego importera (nie tylko held). Warunek to notatka policji, że jakiekolwiek zdarzenie miało miejsce i nie musi ono dotyczyć ciuchów. Koszt to jakieś 300-400 bo taki rabat można otrzymać u sprzedawcy.
Nie wiem czy skorzystam z tej opcji, ale może komuś ta informacja się przyda.

Dlaczego CareseII ?
- Najlepiej leżał na mnie
- rozbudowana wentylacja
- gore tex zakładany na kurtkę (funkcja kondon), lub wpinana.
- pozytywne opinie użytkowników

A o spodniach jakaś opinia? Szukam czegoś do szwędactwa. Revit Sand 3 odpadły.

Pozdrawiam

qbaRD07 10.04.2019 15:56

Ze spodniami to miałem przede wszystkim problem z rozmiarówką.
L były za duże, M z wpięta podpinka za małe i nieco krótkie.
Wyszedłem z założenia że goretex będzie używany na wierzch, a wtedy miejsca jest tyle ile trzeba. Buty mam wysokie i jakoś to wszystko w tej konfiguracji zaczęło pasować.
Co do samych spodni:
- wentylacja uboższa w porównaniu z kurtką, ale są wloty wentylacyjne i wyloty z tyłu
- skóra antypoślizgowa od wewnątrz ud i na d..pie - działa
- ochraniacze leża ok i generalnie portki pierwsza klasa jakościowo
- goretex da się bez problemu założyć na wierzch, to działa i jest wygodnie.

zylek 12.04.2019 10:28

O
Cytat:

Napisał qbaRD07 (Post 632310)

Mam od 2 lat. Wszędobylska ale...
1. Wyrwało się mocowanie zamka do spinania góry z dołem w kurtce.
2. W kieszeniach z czasem rzepy wyrywają gore, na samym brzegu pomiędzy końcem padki a miękka częścią rzepa. To pewnie od przeładowanych kieszeni, wiec uważaj.
3. U mnie cześć suwaka, za która ciągniesz się wyłamała w kurtce w dwóch zamkach.
4. Portki z tylu na dole są jasne, od łańcucha się brudzą bardzo.
5. W portkach po dwóch latach i około 27kkm zamki kieszeni górnych się rozlazły.
6. Czas naprawy to jakaś porażka, obecnie czekam na spodnie od 22 lutego.
7. Protektorzy z czasem się łamią, u mnie w łokciach.

Wniosek: Koniecznie zarejestruj gwarancje na 5 lat:https://www.held.de/275-0-5-Jahres-Garantie.html
Teraz pozytywy:
1. Mi pasuje rozmiarowo=wygodna.
2. Dobra wentylacja, w lecie nawet w okolicach 40 dawała radę. Paten z mesh użytym do wszycia zamka głównego w kurtce, super.
3. Zakładanie gore na wierzch, super sprawa. Tu małe ale kurtka wystaje spod gore może 1cm, wiec na końcu namoknie.
4. Materiał bardzo trwały po 2 latach i niezliczonych praniach, jasny kolor a jeżdżę praktycznie cały rok, ciagle wyglada dobrze. Modeka po 2 latach w czarnym kolorze na symatex złom, wszędzie meszek. Membrana od Medeki się rozsypała/złuszczyła. Chyba od temp, zostawiłem ja w kufrze alu na pół dnia i słoneczko podgrzało.
5. Kieszeń z tylu mega pojemna i zamykana na zamek.
6. Kluczowe zamki mimo przygód z częścią za która się ciągnie, są dobrej jakości. Po przebiegu jak wyżej, wszystko działa i nie wymagało podginania. Tylko te kieszenie w spodniach na zamku sprezynkowym:-/

Na koniec. Mogli by do gore dołożyć kaptur odpinany, podpinka robiła by robotę przeciwdeszczowki na kempingu i do zwiedzania.

O to chyba tyle.

chemik 12.04.2019 11:15

Cytat:

Napisał przemo77390 (Post 632201)
Podbije temat.

Polska SECA robi standard i przedłużane. Niestety tylko niektóre modele i tylko w czarnym kolorze. Jeszcze nie dojrzeli do tego, że coraz więcej motocyklistów preferuje kolory inne niż czarny.

LuckyStrike 12.04.2019 11:51

Cytat:

Napisał chemik (Post 632648)
Polska SECA robi standard i przedłużane. Niestety tylko niektóre modele i tylko w czarnym kolorze. Jeszcze nie dojrzeli do tego, że coraz więcej motocyklistów preferuje kolory inne niż czarny.

Ja ostatnio kupowałem Jeansy Trilobite i też mieli różne długości nogawek. Super portki swoją drogą tylko drogie trochę.

przemo77390 12.04.2019 12:17

Dzięki za info. Niestety ja musze mieć krótkie albo spodnie musza być tak skonstruowane żeby łatwo skrócić je oraz membranę i podpinkę.

qbaRD07 12.04.2019 12:44

1 Załącznik(ów)
Dzięki Zylek za opinie.
Pojeździmy zobaczymy, gwarancję zarejestruję.

"Kieszeń z tylu mega pojemna i zamykana na zamek"

o tej mówisz? Bo nie wygląda??
Załącznik 87292

zylek 12.04.2019 13:05

Cytat:

Napisał qbaRD07 (Post 632674)
Dzięki Zylek za opinie.
Pojeździmy zobaczymy, gwarancję zarejestruję.

"Kieszeń z tylu mega pojemna i zamykana na zamek"

o tej mówisz? Bo nie wygląda??
Załącznik 87292

są dwie, jedna mała padka i zamek poziomo, tam woże ochraniach SAS jak na biodro i rekawiczki silikonowe, rzeczywiście nie za duża. Druga pod spodem zamek pionowo, po prawej stronie na twoim zdjęciu, jak się jasne z czarny łaczy. U mnie jest aż pod czarny materiał po lewej. To miejsce na kanapki ;-)

BTW mam nadzieję że mój zestaw jest felerny albo porawili co nieco! Jeździć i się przekonać ;-)

zylek 12.04.2019 14:23

3 Załącznik(ów)
foto-dokumentacja
Do kieszeni mi ręka wchodzi "prawie po łokieć"
Załącznik 87296
Rzep niszczący gore na kieszeni, prawa jako bardziej używana dostała mocnie w d...e
Załącznik 87297

i przypadłość zameczków, pozostają funkconalne ale w rękawicy już nie da rady. Pewnie to od ciągnięcia na siłę jak się spieszę ;-)

Załącznik 87298

qbaRD07 12.04.2019 16:12

Patrz Pan, nawet nie wiedziałem że jest tam jeszcze jedna kieszeń cargo.
Bardzo dziękuję za zdjęcia, i jeszcze raz za opinię.

Pojeździmy zobaczymy. Ten komplet leżał najlepiej, a nawet był jedyny, w którym czułem wygodę i komfort.

SMP 14.04.2019 01:48

finalnie stanęło u mnie na Rev'it Sand 3. Rozmiarówka nie do końca pasowała do moich wymiarów(179/75), Lka sporo za duża a Mka trochę za mała, zwlaszcza dotyczyło to spodni. Po wypięciu ocieplacza Mka okazała się OK.

--

https://facebook.com/SztukaMotoPodrozy/

przemo77390 14.04.2019 12:18

Ogladalem wczoraj na szybko kurtke Spyke Pathfinder WP - musze przyznac ze zrobila na mnie wrazenie. Mase kanalow wentylacyjnych, 3 warstwy, odpinane rekawy ale to akurat dla mnie gadzet. Cena moglaby byc troche atrakcyjniejsza i troche inne kolory (zamiast czarnego cos innego)
Musze przyjrzec sie jej blizej.
Moze ktos mial jakies doswiadczenia z ich produktami.

zylek 15.04.2019 21:25

Cytat:

Napisał zylek (Post 632642)
O
Mam od 2 lat. Wszędobylska ale...
...
6. Czas naprawy to jakaś porażka, obecnie czekam na spodnie od 22 lutego.
...

Dla potomnych: Reklamacja skończyła się dziś 15 Kwietnia, wymianą na nowe portki.

tyran 27.04.2019 20:00

Właśnie odebrałem Rukkę Roughroad za 3450 komplet.

lotnik 27.04.2019 21:46

Bardzo dobra cena. Ja kupiłem w zimie komplet BMW Rallye 3 ale jakbym miał taką cenę na Rukkę jak Ty to brałbym Rukkę. Kupiłeś gdzieś za granicą?

cyryl 27.04.2019 21:56

Cytat:

Napisał tyran (Post 634589)

Gdzie można w takiej kwocie kupić?

tyran 27.04.2019 22:20

Cytat:

Napisał cyryl (Post 634597)
Gdzie można w takiej kwocie kupić?

——- Priv ——

darius 28.04.2019 00:20

Cytat:

Napisał tyran (Post 634601)
——- Priv ——

Ja też wysłałem info na priv.

D

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

darius 28.04.2019 21:26

Cytat:

Część,

I jakie wrażenia z Rukkowego nabytku?

D

tyran 28.04.2019 21:32

Cytat:

Napisał darius (Post 634666)
Część,

I jakie wrażenia z Rukkowego nabytku?
D

Jeszcze nie polatałem, ale to nie pierwszy kombi Rukki, także wiem czego się spodziewać. Tyle że poprzedni mam z laminowanym Gore, a ten jest z wypinanym.

Zobaczymy...

aadamuss 29.04.2019 11:17

Wypinany da radę założyć na kurtkę/spodnie? pozdr adam

Melon 06.05.2019 17:28

Cytat:

priv zapytanie

consigliero 22.05.2019 12:06

Wybrałem się wczoraj motocyklem w miasto i ubrałem się w kurtkę Revita, bardzo mi się podobała jak kupowałem i przejechałem w niej kilka tysięcy o czym gdzieś pisałem, a dokładnie o wadzie w postaci braku komfortu cieplnego.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bf0994e447.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9a2b747cd0.jpg

Teraz po kilku tysiącach kilometrów w Enduroguardzie muszę dołożyć jeszcze jedno spostrzeżenie, uwiera mnie ochraniacz na plecach. Może jednak rozmiar mam źle dobrałem bo to jest M

Melon 05.07.2019 13:46

Pany jeżdził,jeżdzi ktoś w kurtce rukka R.O.R ?:)

Mesjasz 05.07.2019 15:24

Cytat:

Napisał melon1968 (Post 642765)
Pany jeżdził,jeżdzi ktoś w kurtce rukka R.O.R ?:)

Tylko tam nie ma ochraniaczy..
Teraz są fajne promocje na Rukka w FC-moto.de, i nie mogę się zdecydować czy 4air, czy Adventure Spec Mongolia albo właśnie iść w gore R. O. R.

Melon 05.07.2019 17:53

Cytat:

Napisał Mesjasz (Post 642795)
Tylko tam nie ma ochraniaczy..
Teraz są fajne promocje na Rukka w FC-moto.de, i nie mogę się zdecydować czy 4air, czy Adventure Spec Mongolia albo właśnie iść w gore R. O. R.

Kupiłem tu Motocyklowe Centrum Serwisowe Helman Piszcz Sp.J.
Al. Prymasa 1000-lecia 76h
W opisie z aukcji;
Protektory:

Rukka D3O Air spełniają normę CE prEN 1621-1 2012 (barki i łokcie),

Kieszeń na protektor pleców.
To chyba tylko pleców brakuje.

Mesjasz 06.07.2019 01:40

Melon jak masz R.O.R. to napisz jakąś recenzje poproszę 😁
Jak się spisuje w wysokich temp?
Możesz do czegoś porównać?
Jak spodnie?

Melon 06.07.2019 19:15

Napisze na pewno jeśli przyjdzie.No i jeśli nie oddam bo jeśli protektorów żadnych nie ma to będzie problem.Licząc dodatkowo cenę protektorów to cena przestaje być atrakcyjna(1500zł+protekt.).

bukowski 06.07.2019 19:34

jak ktoś chce prorektor na plecy, to mam żółwia dainese. za 150 oddam.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

dzinks 06.07.2019 22:19

Dziś kupiłem Dakar Klim przedłużone 34 na fcmoto za 900 PLN. Trochę czekałem na tą cenę. Muszę wymyśleć coś z szelkami i dokupić biodrowe ochraniacze.
Jest zniżka 20%.

Melon 09.07.2019 19:37

Cytat:

Napisał Mesjasz (Post 642858)
Melon jak masz R.O.R. to napisz jakąś recenzje poproszę 😁
Jak się spisuje w wysokich temp?
Możesz do czegoś porównać?
Jak spodnie?

Testów nie było,odesłałem.Brak protektorów no i jakaś cienka.Chyba tylko na temp, po wyżej 15-20 stop.
Znalazłem Dane model LIMFJORD 2 za 2100. Goretex,ocieplenie,wszystko wypinane.Duże panele wentylacyjne.
I mam pytanie zna ktoś tą firme Dane jak to wygląda,jakość?:dizzy:

nabrU 09.07.2019 19:44

Cytat:

Napisał melon1968 (Post 643307)

Co prawda nigdy nie maiłem nic od nich, ale to porządna firma. Rzekł bym, że prawie to co Rukka.

https://www.dane.eu/en/home

furman 10.07.2019 01:15

Cytat:

Napisał melon1968 (Post 643307)
Testów nie było,odesłałem.Brak protektorów no i jakaś cienka.Chyba tylko na temp, po wyżej 15-20 stop.
Znalazłem Dane model LIMFJORD 2 za 2100. Goretex,ocieplenie,wszystko wypinane.Duże panele wentylacyjne.

Mam tą kurtkę dwa sezony. Jakość na wysokim poziomie. Jedynie elementy odblaskowe ulegają uszkodzeniu podczas prania. Trochę by mogła być wyższa pod szyją. W ciężkich ulewach zakładałem kondoma, ale podczas normalnego deszczu nie przemaka. Fajne jest to, że ochraniacze wyciąga się od zewnętrznej strony. Przymierz ją bo jeśli masz długie ręce to mogą być za krótkie rękawy. Panele wentylacyjne na klacie mogłoby być zupełnie odpinane, a nie chowane bo jest to trochę upierdliwe. Ogólnie fajna kurtka i pewnie bym kupił jeszcze raz. Wentylacja na tyle dobra, że kurtkę na lato zakładam jedynie w największe upały

Melon 29.07.2019 19:14

Jak by ktoś szukał rukki roughroad w dobrych piniądzach,rozm.48,50,54
https://allegro.pl/oferta/rukka-roug...ant=8331530617

Palnik 15.08.2019 15:29

Cytat:

Napisał melon1968 (Post 645806)
Jak by ktoś szukał rukki roughroad w dobrych piniądzach,rozm.48,50,54
https://allegro.pl/oferta/rukka-roug...ant=8331530617

Cena raczej nie odbiega od normy. W Defenderze można jeszcze coś z tego urwać.

SikorP 06.09.2019 14:24

Czy ktoś używa SCOTT Dualraid DP?
http://static.abstore.pl/img/mcs/29a...lraid-dp-m.jpg

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:56.