![]() |
Rozmiarówka hamerykańska. L to L czyli duże. W spodniach tak jak w dżinach.
Mam 178 i 96 w klatce. Kurtka M pasi idealnie za to L wisi jak na strachu na wróble. |
Czy Klim Carlsbad ma więcej miejsca w kolanach niż Badlands? W Badlands nie mieści mi się Leatt C-brace. W Revicie Sand 3 i Modeka Panamericana - wchodzą z lekkim luzem.
Oczywiście ochraniacz z kolan wyjęty :-) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Komplet Badlands wychodzi trochę ponad 4tysie ale jest super :) Testowałem przedwczoraj i jestem mega zadowolony :)
|
Cytat:
Także mam naprawioną odzież, a Modeka Polska ma zadowolonego klienta. Nieczęsto spotyka się takie podejście, zatem duży plus. |
Podbije temat.
Ktora firma robi 3 dlugosci spodni tak jak np. Modeka ( rozmiar standard, rozmiar krotki, rozmiar przedluzany) Jeszcze jedno pytanie czy tez tak mieliscie czy ja zle mierzylem bo np. z RST spodnie i kortja byla dobra w rozmiarze XXL a w przypadku Modeki juz trza bylo brac rozmiar XXXL |
Revit ma takie rozmiary.
|
Cytat:
Myślałem o Klim Latitude ale te ich rękawy ze skaju, popsuły cały efekt.. I coraz mocniej rozważam, dobrą zbroje i na to kurteczka gore-tex.. Poleca ktoś ciekawy zestaw do turystyki? A ma ktoś Scott Dualride? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Sent from my G8441 using Tapatalk |
pomierzyłem chyba większość kurtek
mam 178 i 86kilo revit sand 3 nie mogłem się wstrzelić w rozmiar, nie pasowała mi długość rękawów i sztywny materiał kurtki. scott dual raid.....mieściłem się idealnie w L, nie krępowała ruchów, ale znowu materiał nie ten kurtka warta 800 stów nie 1800 zł held open road nawet fajna i przemyślana, bardzo lekka,,,,wcisnąłem się nawet w 50! wtedy ochraniacze były na właściwych miejscach wszystko z modeki mi odpadło - strasznie ciężkie, chciałem coś lżejszego, z tego samego powodu rst mierzyłem dainese d explorera - ale żeby ochraniacze były w dobrych miejscach potrzebowałem 50 a ta już była za bardzo opięta. Inna sprawa że mam cały czas w szafie kombiaka Lagune Sece i już dawno się w niego nie mieszczę a rozmiar 52. Mierzyłem tez dainese sandstorma. Ale ostatecznie wybrałem spidi raid,,wcisąłem się w L w XL więcej swobody ale ochraniacze na łokciach w złych miejscach. Kurtka lekka, ale myśle ze do 8-10 stopni tylko, z oczywistych względów nie testowana w lato. Ochraniacze we właściwych miejscach już się sprawdziły przy paciaku na żwirze. |
Czy ta spidi ma taki inny w dotyku materiał?
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka |
Najprzyjemniejsza w macaniu była
1. d ainese d explorer - nazywają to mugello, mugello stretch 2. zaraz po tym był tatcel w wersji buse (open road jest bardzo lekki) 3. tatcelowe sa tez lepsze kurtki modeki tylko że bardzo cięzkie 4. włos za nimi może ex aequo z buse jest ten materiał spidi- nylon (Tenax chyba go nazywają) 5. dużo niżej dainese sandstron ....długo nic.... 6. sztywna cordura chyba w scott dual raid 7.jeszcze bardziej sztywna w rst,równie sztywny materiał w revit (chyba to nawet nie była cordura) |
Hej, właśnie zamówiłem zestaw Helda kurtka Carese II i Spodnie Torno.
Łaziłem jak baba (bez obrazy) po sklepach i mierzyłem te sukienki chyba 2 miesiace. REVIT super, plan był na zestaw Defender, ale na mnie nie pasuje. Materiały spoko, wygląd to już w ogóle amerykancki taki. Ale nie dla mnie. Fajne są ciuchy od IXS, dożo wentylacji, spoko wykonanie, ale chciałem goretex. Held, pasował najlepiej kurtka L gacie M. Held ma też opcję assistance, jeśli zapłacisz regularna cenę dostajesz na 5 lat gwarancję wykorzystania 50% kwoty wydanej na ciuchy od tego importera (nie tylko held). Warunek to notatka policji, że jakiekolwiek zdarzenie miało miejsce i nie musi ono dotyczyć ciuchów. Koszt to jakieś 300-400 bo taki rabat można otrzymać u sprzedawcy. Nie wiem czy skorzystam z tej opcji, ale może komuś ta informacja się przyda. Dlaczego CareseII ? - Najlepiej leżał na mnie - rozbudowana wentylacja - gore tex zakładany na kurtkę (funkcja kondon), lub wpinana. - pozytywne opinie użytkowników |
Cytat:
Pozdrawiam |
Ze spodniami to miałem przede wszystkim problem z rozmiarówką.
L były za duże, M z wpięta podpinka za małe i nieco krótkie. Wyszedłem z założenia że goretex będzie używany na wierzch, a wtedy miejsca jest tyle ile trzeba. Buty mam wysokie i jakoś to wszystko w tej konfiguracji zaczęło pasować. Co do samych spodni: - wentylacja uboższa w porównaniu z kurtką, ale są wloty wentylacyjne i wyloty z tyłu - skóra antypoślizgowa od wewnątrz ud i na d..pie - działa - ochraniacze leża ok i generalnie portki pierwsza klasa jakościowo - goretex da się bez problemu założyć na wierzch, to działa i jest wygodnie. |
O
Cytat:
1. Wyrwało się mocowanie zamka do spinania góry z dołem w kurtce. 2. W kieszeniach z czasem rzepy wyrywają gore, na samym brzegu pomiędzy końcem padki a miękka częścią rzepa. To pewnie od przeładowanych kieszeni, wiec uważaj. 3. U mnie cześć suwaka, za która ciągniesz się wyłamała w kurtce w dwóch zamkach. 4. Portki z tylu na dole są jasne, od łańcucha się brudzą bardzo. 5. W portkach po dwóch latach i około 27kkm zamki kieszeni górnych się rozlazły. 6. Czas naprawy to jakaś porażka, obecnie czekam na spodnie od 22 lutego. 7. Protektorzy z czasem się łamią, u mnie w łokciach. Wniosek: Koniecznie zarejestruj gwarancje na 5 lat:https://www.held.de/275-0-5-Jahres-Garantie.html Teraz pozytywy: 1. Mi pasuje rozmiarowo=wygodna. 2. Dobra wentylacja, w lecie nawet w okolicach 40 dawała radę. Paten z mesh użytym do wszycia zamka głównego w kurtce, super. 3. Zakładanie gore na wierzch, super sprawa. Tu małe ale kurtka wystaje spod gore może 1cm, wiec na końcu namoknie. 4. Materiał bardzo trwały po 2 latach i niezliczonych praniach, jasny kolor a jeżdżę praktycznie cały rok, ciagle wyglada dobrze. Modeka po 2 latach w czarnym kolorze na symatex złom, wszędzie meszek. Membrana od Medeki się rozsypała/złuszczyła. Chyba od temp, zostawiłem ja w kufrze alu na pół dnia i słoneczko podgrzało. 5. Kieszeń z tylu mega pojemna i zamykana na zamek. 6. Kluczowe zamki mimo przygód z częścią za która się ciągnie, są dobrej jakości. Po przebiegu jak wyżej, wszystko działa i nie wymagało podginania. Tylko te kieszenie w spodniach na zamku sprezynkowym:-/ Na koniec. Mogli by do gore dołożyć kaptur odpinany, podpinka robiła by robotę przeciwdeszczowki na kempingu i do zwiedzania. O to chyba tyle. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzięki za info. Niestety ja musze mieć krótkie albo spodnie musza być tak skonstruowane żeby łatwo skrócić je oraz membranę i podpinkę.
|
1 Załącznik(ów)
Dzięki Zylek za opinie.
Pojeździmy zobaczymy, gwarancję zarejestruję. "Kieszeń z tylu mega pojemna i zamykana na zamek" o tej mówisz? Bo nie wygląda?? Załącznik 87292 |
Cytat:
BTW mam nadzieję że mój zestaw jest felerny albo porawili co nieco! Jeździć i się przekonać ;-) |
3 Załącznik(ów)
foto-dokumentacja
Do kieszeni mi ręka wchodzi "prawie po łokieć" Załącznik 87296 Rzep niszczący gore na kieszeni, prawa jako bardziej używana dostała mocnie w d...e Załącznik 87297 i przypadłość zameczków, pozostają funkconalne ale w rękawicy już nie da rady. Pewnie to od ciągnięcia na siłę jak się spieszę ;-) Załącznik 87298 |
Patrz Pan, nawet nie wiedziałem że jest tam jeszcze jedna kieszeń cargo.
Bardzo dziękuję za zdjęcia, i jeszcze raz za opinię. Pojeździmy zobaczymy. Ten komplet leżał najlepiej, a nawet był jedyny, w którym czułem wygodę i komfort. |
finalnie stanęło u mnie na Rev'it Sand 3. Rozmiarówka nie do końca pasowała do moich wymiarów(179/75), Lka sporo za duża a Mka trochę za mała, zwlaszcza dotyczyło to spodni. Po wypięciu ocieplacza Mka okazała się OK.
-- https://facebook.com/SztukaMotoPodrozy/ |
Ogladalem wczoraj na szybko kurtke Spyke Pathfinder WP - musze przyznac ze zrobila na mnie wrazenie. Mase kanalow wentylacyjnych, 3 warstwy, odpinane rekawy ale to akurat dla mnie gadzet. Cena moglaby byc troche atrakcyjniejsza i troche inne kolory (zamiast czarnego cos innego)
Musze przyjrzec sie jej blizej. Moze ktos mial jakies doswiadczenia z ich produktami. |
Cytat:
|
Właśnie odebrałem Rukkę Roughroad za 3450 komplet.
|
Bardzo dobra cena. Ja kupiłem w zimie komplet BMW Rallye 3 ale jakbym miał taką cenę na Rukkę jak Ty to brałbym Rukkę. Kupiłeś gdzieś za granicą?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
D Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
I jakie wrażenia z Rukkowego nabytku? D Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Zobaczymy... |
Wypinany da radę założyć na kurtkę/spodnie? pozdr adam
|
Cytat:
|
Wybrałem się wczoraj motocyklem w miasto i ubrałem się w kurtkę Revita, bardzo mi się podobała jak kupowałem i przejechałem w niej kilka tysięcy o czym gdzieś pisałem, a dokładnie o wadzie w postaci braku komfortu cieplnego.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bf0994e447.jpg https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9a2b747cd0.jpg Teraz po kilku tysiącach kilometrów w Enduroguardzie muszę dołożyć jeszcze jedno spostrzeżenie, uwiera mnie ochraniacz na plecach. Może jednak rozmiar mam źle dobrałem bo to jest M |
Pany jeżdził,jeżdzi ktoś w kurtce rukka R.O.R ?:)
|
Cytat:
Teraz są fajne promocje na Rukka w FC-moto.de, i nie mogę się zdecydować czy 4air, czy Adventure Spec Mongolia albo właśnie iść w gore R. O. R. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Al. Prymasa 1000-lecia 76h W opisie z aukcji; Protektory: Rukka D3O Air spełniają normę CE prEN 1621-1 2012 (barki i łokcie), Kieszeń na protektor pleców. To chyba tylko pleców brakuje. |
Melon jak masz R.O.R. to napisz jakąś recenzje poproszę 😁
Jak się spisuje w wysokich temp? Możesz do czegoś porównać? Jak spodnie? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka |
Napisze na pewno jeśli przyjdzie.No i jeśli nie oddam bo jeśli protektorów żadnych nie ma to będzie problem.Licząc dodatkowo cenę protektorów to cena przestaje być atrakcyjna(1500zł+protekt.).
|
jak ktoś chce prorektor na plecy, to mam żółwia dainese. za 150 oddam.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Dziś kupiłem Dakar Klim przedłużone 34 na fcmoto za 900 PLN. Trochę czekałem na tą cenę. Muszę wymyśleć coś z szelkami i dokupić biodrowe ochraniacze.
Jest zniżka 20%. |
Cytat:
Znalazłem Dane model LIMFJORD 2 za 2100. Goretex,ocieplenie,wszystko wypinane.Duże panele wentylacyjne. I mam pytanie zna ktoś tą firme Dane jak to wygląda,jakość?:dizzy: |
Cytat:
https://www.dane.eu/en/home |
Cytat:
|
Jak by ktoś szukał rukki roughroad w dobrych piniądzach,rozm.48,50,54
https://allegro.pl/oferta/rukka-roug...ant=8331530617 |
Cytat:
|
Czy ktoś używa SCOTT Dualraid DP?
http://static.abstore.pl/img/mcs/29a...lraid-dp-m.jpg |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:56. |