![]() |
4 Załącznik(ów)
Taa... Dwie dziurki w nosie i skończyło się:)
Co prawda było jeszcze kilka fajnych miejsc po drodze ale o tym to już opowiemy przy:beer: Załącznik 7236 Załącznik 7237 Załącznik 7238 Załącznik 7239 Co do naszych dróg i jeżdżących po nich popierdoleńców to powiem tak - przez te 12 tyś km nigdzie się tak nie bałem jak na krajowej 4. A przejeżdżaliśmy przez miasta gdzie nie obowiązywały żadne przepisy i połowa samochodów nie powinna jeździć od co najmniej 10lat. Spotkaliśmy kierowców tak złojonych, że ledwo stali na nogach! Mimo wszystko kilkukrotnie chciano nas zabić dopiero w naszej kochanej ojczyźnie:vis: |
Dziekuję za świetną relację. Gdzie za rok?
|
No cóż... póki co jesteśmy zgodni co do kierunku - wschód:Thumbs_Up:.
|
Cytat:
Co do wyjazdu to naprawde udal nam sie.Pogoda dopisywala calutki czas i gdyby nie to,ze ciagle musialem za cos placic,bylo by super.Naprzyklad taki Krakow.Dlaczego nigdy nie odwiedze Podosa?A dlatego,ze jest tam taki hotel,ktory zle mi sie kojarzy:D.Jazda wzdluz wschodniej granicy Polski takze byla ciekawa i chetnie poslucham Bajrasza jak tylko bede mial okazje.Chetnie bym jeszcze popisal o tym i o owym,ale nie chce juz przynudzac.Poza tym wkrotce bedzie ciekawa relacja z wyjazdu jednego z naczych kolegow i juz nie moge sie doczekac jego powrotu.Mam nadzieje,ze milo sie wam czytalo i nie bedziecie nas wytykac palcami przy okazji spotkania:zdrufko:. ps. reszta fotek,choc jeszcze nie do konca opisana jest na galerii,zapraszam |
Szacuneczek za relację w dobrym stylu Panowie :).
|
Pięknie, mam ochotę sie wybrać tam w przyszłym roku :) Narobiliście smaka.
|
bardzo fajna relacja :)
|
Przeczytałem od dech do dechy, super bomba zajebiscie, kiedys tez z wami pojade. To wszystko przez Bajrasza.
|
Relacja rewelacja :drif:
|
Tak na male przypomnienie sobie klimatu tamtych dni:haha2:
http://www.youtube.com/watch?v=j6uOp...eature=related |
Cytat:
Fajne, a macie coś jeszcze ?? |
Jutro bedzie cos fajnego.
|
Chyba już jutro nastało :confused: :confused: :confused:
|
no nastało, ale jeszcze będzie trwać :)
|
Cytat:
Ej no jutro już było kilka razy :haha2: |
@Bajrasz
Kurcze a ja nie zaznam spokoju dopóki sie nie dowiem co to za spodnie ma na sobie kolega siedzący skromnie na "szosie" czy to OP1, czy to też z Modeki? http://africatwin.com.pl/attachment....1&d=1249486900 Powiedzcie mi co to za patent i dlaczego? Jak sie tym czymś zmienia biegi i naciska wajche od hamulca? Czyzby komary przegryzały zwykłe modekowe spodnie i dopiero taki kondom pomagał przeżyć? Na marginesie to dzięki za relacje. Czytałem z wypiekami i wyobrażałem sobie że tam jestem. Pewnie mnie to sie nie uda ale... pomarzyć i poogladać jest też substytycyjnie fajnie. |
Jako kolega Bajrasza śpieszę z odpowiedzią:)
Tak. To OP ale nie 1. Jakiś wyższy model. Jednoczęściowy. Kosztuje całe 50zł. Ciachasz go pod pachami i masz super nieprzemakalne gacie:D Bez problemu dają się założyć na twarde buty. Ubranie w sam raz do pokonywania potoków. Na tym zdjęciu mam je na dupie bo było bardzo zimno i mokro:cold: |
No a w planie wlasnie byly potoki,baa,nawet rzeki,baa:D rzeki,calkiem glebokie z rwacym pradem
|
@Bajrasz
Cytat:
To może miec znaczenie dla przestrogi i jako nauczka dla innych podrózników. Wybacz że w tym przypadku jesteś jakby przypadkiem klinicznym ale cóż ... tak wyszło. |
mam niecne podejrzenia, że mogło chodzić o ciśnienie w oponie ale zostawię to Bajaszowi.
|
Super sie czyta i ogląda rewelacja -dzieki za miłą niedziele :) Pozdrawiam i gratuluje
|
Cytat:
|
gościu, to klucza dynamometrycznego do zaworków nie wozisz? 3,5 Nm! Trzy i pół.:haha2::haha2::haha2:
|
Zamiast sprzątać bałagan pozostawiony przez malarzy utknęłam w tym wątku na dłużej i muszę przyznać,że warto było.Ubawiłam się - dzięki chłopaki za fantastyczną relację!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czy niedyskretnym pytaniem będzie "ile wydaliście na łba?" Jak się kształtują ceny benzyny jedzenia w Rosji/ Skandynawii?
|
Ja wydalem najwiecej:D!Ale to nie ceny paliwa,jedzenia czy picia byly za to odpowiedzialne.Jedz bez kolegow a napewno sie oplaci :haha2:.
|
Cytat:
Paliwo w Rosji kosztuję ~2,5zł za litr. W norwegii natomiast ~7,5zł/litr. Ceny żarcia w Rosji mniej więcej takie jak u nas a w Norwegii razy cztery:vis:. Największy koszt takiej wycieczki to paliwo. W moim ciężkim przypadku około 900 litrów. |
:haha2:.
Przewidzialem to pytanie http://lh3.ggpht.com/_gPoCWrHGiWQ/So...0/DSCF0841.JPG Reszta jest bez znaczenia; RAZ SIE ZYJE!!!!! |
1 Załącznik(ów)
Dzisiaj zakupiłem Motocykl taki miesięcznik :D otwieram, czytam ...czytam....czytam a tam piękny artykuł, może tylko 1/4 tego co tutaj ale jest :)Sorki za jakość zdjęcia ale nie mogłem się powstrzymać i już musiało być tutaj
|
:dizzy:
A to mnie zaskoczyles.Samce alfa i gamma nic nie powiedzieli,ze bedzie cos takiego w masmediach.Zrob zdjecia tak,zeby mozna bylo przeczytac i obejrzec foty:D |
Straszna cenzura w tej gazecie.... czy wyraz "dupa" na prawdę jest taki ordynarny? :D
|
Co oni tam powypisywali.Zacytujcie cos,bo az podskakuje na siedzeniu:vis::D
|
Nic mu nie piszcie...niech cierpi!:)
|
Cytat:
|
Sambor o godzinie 18-tej z minutami zapodal ciekawy watek.Jak myslisz kto bedzie jego glownym bohaterem????????:haha2:
|
reaktywacja
W Pacanowie kozy kują,
Więc koziołek, mądra głowa Błąka się po całym świecie, aby dojść do Pacanowa, Właśnie nową zaczął podróż by ją skończyć w Pacanowie, a co przeżyl i co widział… jak wróci to zapewne wam opowie;) W strasznym proszku jestem, a za kilka godzin mam ruszać. Patrzę na rozrzuconą kupę szpejstwa na podłodze i załamuję ręce. Aaa może siądę jeszcze na chwilę przy komputerze. No więc siadłem. Piję kawę i piszę te o to słowa. Plan jest jak zawsze szczątkowy. Ukraina, Rosja, może Mongolia, Kazachstan i grunt żebym dojechał do 30 lipca do Biszkeku gdzie mam się spotkać z ekipą Pamirską i Panią Azją z którą pojedziemy już wspólnie dalej. Co z tego wyniknie…zobaczymy;) Muszę jednak coś zrobić z tym pakowaniem…trzymajta kciuki. |
To szerokości koziołku!!!
|
Trzymaj się Bajraszu:)
Pakuj te klamoty i ruszaj w siną dal, zostaw kłopoty, pierdoły w Polsce i jako wolny człowiek jedź po horyzont... Do Biszkeku w takim czasie to zajedziesz na spoko, jeszcze będziesz miał czas tam pojeździć troszke. Ja bym pojechał przez Alma-atę do Kanoionu Czaryńskiego, objechał jezioro Jiszyk Kul, odwiedził Muzeum Przewalskiego (Karakol) i dopiero wrócił do Biszkeku:) zdrowia |
Powodzenia :)
Ps. Do Biszkeku to masz prostą drogę z Wrocka (E40) :p |
Trzymaj się chłopie i melduj od czasu do czasu jak Ci tam w podróży!
|
jedź ostrożnie i spisuj wszystko;-) powodzenia
|
Bajrasz rzucaj szpeje do worka i dzida!
Jestem pewien, ze co drogi z nas będzie jechać z Tobą, tyle ze palcem po mapie. . Trzymaj się! |
się panie wytrząś , niech komarzyska dupę ci zetną i wracaj do dom cały i Azją na pace :)
|
Trzymamy kciuki, powodzenia :Thumbs_Up:
|
Wspaniałej przygody Bajrasz. Będę Ci kibicować i trzymać kciuki.
|
:Thumbs_Up:Powodzenia!
|
Bajrasz masz w ryj;) Już Ci zazdroszczę przygód a póki co trzymam kciuki za powodzenie wyprawy:Thumbs_Up:
|
Też Ci troszkę zazdroszczę, ale na szczęście tylko dojazdu do Biszkeku :-) Powodzenia i jak to pisał jeden z forumowiczów niech Twoja podróż rozpocznie się i skończy zaraz za progiem.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:17. |