![]() |
Vooytas wracasz do gry? ;)
|
felgi
No ,dobra ale czy ktos juz anodowal felgi ,ma kogos sprawdzonego??,
Jaki koszt?? |
Cytat:
|
Macie jakiś master blaster super środek do zabezpieczenia utlenionej i wyszlifowanej pięknej złotej afrykańskiej felgi. zwykły lakier ??? wiem wiem ze to amelinium i musisz mieć farbę do amelinium!!! ale czy każda czy jakąś specjalną? bo wiadomo ze moto specjalne ;)
|
Ja kupiłem w mieszalni lakierów podkład do aluminium w sprayu, prysnąłem i trzyma do dzisiaj. Mówię o malowaniu wewnątrz, na zewnątrz jest jak nówka.
|
czytam to z przerażeniem :o prawie nowe afryczki z takimi problemami
czy to znaczy, ze wszystkie bez wyjątku sie utleniaja??!!??!!?? myślałem, ze to dotyczy tylko stare, zapuszczone i styrane sztuki... mam nowo nabytą, śliczną rd07 z 96r. z pięknymi lśniącymi złotem felami... czy to znaczy, ze też mam takie kwiatki wewnątrz??!!??!!?? |
Drogie bravo... Zdejmij oponę i sprawdź sam to będziesz wiedzieć.
Jak z 96 to ma już 19 lat, nie tylko przebieg ale i wiek robi swoje: guma parcieje, felgi utleniają się, plastiki pękają. |
Ciekawa sprawa,moja z 93 i fele jak nowe w srodku,moze to tez zalezy gdzie sie uzywa i jak motocykla turystycznego ,jak ktos robi crosa z turystyka to potem sa efekty rozwarstwionych felg
|
Tylko że ja niuńki nikomu nie sprzedaje.. W tym roku Gruzja za dwa lata Mongolia i zostaje na pamiątkę...
|
Witam Panowie potrzebuje felgi przedniej do swojej królowej ;-) model RD04 złote ;-) tak się utleniła w okolicy wentla że palec wchodzi :-(
|
Cytat:
Rozjebundę tam robi słony klimat (afry z UK), jeżdżenie w zimie albo po plażach, zakładanie dętek w deszczu itd no i psy rzecz jasna :D |
Zrobilem na tej zywicy i Gruzje... 9000km w tym Kaukaz gdzie kamienie i dzury jak h... I setki km po szutrach a od naprawy juz jakies 40000 km. Od srodka bez zmian od dnia naprawy. Jezeli z głową ocenimy ze stan felgi jest dobry i nie zagraza naszemu bezpieczenstwu polecam z czystym sumieniem zabezpieczenie zywica eopksydowa!
|
zrobiłem to ostatnio i mam nadzieje ze bedzie spełniało zadanie. Głębokie wżery wypełniłem włóknem, przytarłem papierem i jest ok
|
A moja tylna felga nestety nie przetrwala i musialem ja wyje... Kupilem dwa kola i dwie felgi po oczyszczeniu okazaly sie OK z malymi korozjami dookola wentyla srednicy o ok 2-3mm wieksej niz otwor. Oczyscilem i zasmarowalem to wszystko trzema warstwami Hammerite-a. Sprawdzalem przy zmianie opon i korozja sie nie powieksza wiec uwazam ze to rozwizanie daje rade.
|
Wczoraj , podczas robienia kapcia, zauważyłem na mojej przedniej feldze coś takiego
https://photos.app.goo.gl/ukBJtWxmodroXgKi7 Koło nie ma bić i odchyłek od normy, ale to pęknięcie raczej nic dobrego nie da.Dalej po szerokości i długości brak innych pęknięć/rozwarstwień. Pytanie;szukać innej czy da się na tym jęździć. Jest to miejsce jakiegoś fabrycznego łączenia. |
Cytat:
|
Marcin, felga śmietnik...
|
Cytat:
|
Jeśli zależy ci na zdrowiu i życiu to wymień jeśli byłby to tył to co innego ale z przodem nie ma żartów nie wyobrażasz chyba sobie przy 130 rozwarstwienie przedniej felgi przebicie dętki i utracie powietrza brak stabilności motoru i murowana gleba
|
Racja - nie ma co ryzykować..Od jakiego moto ( trampek , domino?) będzie felga pasować ? Najlepiej z piastą i szprychami - z któregoś trampka ?
|
Spore prawdopodobieństwo, ze to w wyniku nierównego naciągu szprych - przynajmniej część była za luźna. Często sprawdzałeś naciąg?
@Paweł: To koło nadaje się najwyżej do wózka złomiarza. :( |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:17. |