![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Mam smaka na model Q2 ;) |
Czytam i czytam i zastanawiam się za jakiś czas nad kupnem navi do moto nie do puszki bo tej póki co nie mam a jak mam to jeżdżę tylko po mieście. I widzę że dobrym tanim rozwiązaniem prostym do opanowania i wgrania wszystkiego będzie Mio moov 200? Dobrze zrozumiałem.
|
No generalnie tak :)
|
Najlepiej odżałowac troche sałaty i kupic Garmina,nawet starszy model,używany bo cała reszta to niestety półśrodki...
|
Cytat:
Że niby moja to co :confused: ....owa jest tak a jednak do domu po tym jak mnie wywiozłeś na jakiś koniec świata, zaprowadziła jak dziecko do CELU:umowa: |
Czy do nawigacji Lark (odblokowanej) jest możliwość wgrania mapy topo Polski? Czy ktoś próbował?
|
A do czego to topo polski miało by służyć?
|
Zapytam tak z ciekawości jak jest z wyznaczaniem map na kompie i przerzucaniu tego do navi i czy jest opcja rysowania dróg np w lesie jeśli takowa nie ma pokrycia na nawigacji i zapisania jej na stałe lub zaznaczenia jej jako ulubiona trasa? Czy mio moov 200 ma coś takiego? Lub co ma coś takiego? Navi nie miałem i nie bawiłem się niczym takim po za sklepem więc jestem zielony w tym temacie.
|
Cytat:
http://mapa.targeo.pl/#targeo-top Też jestem na etapie nauki ;) Edit. Z tego co widzę to nie ma tutaj opcji wyznaczania tras poza istniejącymi na mapie drogami. Zawsze pozostaje jazda na azymut :) Edit 2. W automapie jest fajna opcja "Piesza". Nawigacja prowadzi wtedy bardzo fajnymi zadupiami, zwłaszcza w połączeniu z opcja "krótka" |
Na azymut znaczy się po prostej linii wyznaczonej na navi? Dobrze rozumiem, bo to co wikipedia podpowiedziała to jakieś obliczanie kątów itd
|
Cytat:
|
"Azymut jest to kat pomiedzy kierunkiem marszu, a kierunkiem polnocnym wskazywanym przez igle kompasu." Tytus de Zoo http://africatwin.com.pl/attachment....1&d=1275579915
|
To samo wyczytałem dzięki google ale nie za bardzo zajarzyłem, myślałem że potocznie na azymut to właśnie lecieć po prostej linii w wyznaczonym kierunku, czyli jednak nie miałem racji.
|
Czyli jednak wlasnie miales racje :D Na azymut, na siage bez pole, na kreche,... choc nie "na pale" ;)
Dajmy na to, za tym lasem jest sklep z browarem, obierasz kierunek na sklep, wedlug terenu (jezeli ten sklep widac) albo wedlug mapy, ustalasz jak sie na ten kierunek do kierunku polnocnego (kat pomiedzy tymi dwoma kierunkami to wlasnie azymut :)), ustawiasz to na gpsie i dzida! Teraz wiesz (to znaczy gps "wie", o ile widzi satelity), w ktora strone jest sklep, nawet jezeli teren zmusi cie do kluczenia i nawet zawracania. Oczywiscie jest to znacznie mniej sensowne w terenie zabudowanym, aczkolwiek... ;) |
Dzięki za objaśnienie :)
|
Mam Larka 35.7 na Automapie. Taniej nawi chyba nie da się kupić, nowa coś ok 120zł. Sama nawi działa ok, problem jest z ładowarkami samochodowymi. Dzisiaj kupiłem już 3 sztukę w ciągu 2 roku stosowania...
|
Moj faworyt to jako uzywana tania nawiagcja Loox N100
U mnie smiga na niej pieknie Navigon 7.4, mapy na cala Europe (nawet Rosja jest) z kwartalu 3. 2011. Pieknie wykonczona, mala, wytrzymala, dosyc jasny ekran a bez pradu mozna ponad 4 godziny nawigowac. Ladowarka jest mimo tego oczywiscie w komplecie. Jedynie dokupilem za male pieniadze dodatkowo uchwyt do Afryki. Bateria nie wlutowana, lecz za klapka jak w komorkach. Do tego do planwania tras za pomoca google maps na tej stronce http://www.motoplaner.de/, import w rozne formaty i siur w droge! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Chętnie przygarnę z uchwytem :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:17. |