Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   MOTAD VENOM po raz kolejny - szybka piłka (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=5000)

matjas 16.01.2010 11:27

no poszła poszła ;)

m

Dzieju 19.01.2010 20:43

coś się dzieje w temacie?

JarekAT 19.01.2010 21:27

taaak Dzieju - matijas na wypasione wakacje pojechał ;)

Krzyho0 19.01.2010 22:21

Hehe już wczoraj to chciałem powiedzieć ale ugryzłem się w język. Pewnie teraz leży na plaży , wygrzewa się na słońcu popija zimne piwko i ogląda roznegliżowane laseczki.
Heh ale się rozmarzyłem.

Dzieju 19.01.2010 22:36

taaa, ale powrót byłby baaaardzo bolesny....

pyntront 20.01.2010 01:15

Gdzie kupić podkładki pod kolektory (będą mi potrzebne przy montażu Venoma) ?

matti 20.01.2010 09:25

np. tutaj http://www.sklep.motorista.pl/szukaj/vin

matjas 20.01.2010 10:38

cholery jedne!
w sumie zastanawiałem się przez chwilę czy nie pierdolnąć wszystkiego i nie wyjechać w bieszczady... albo w kanadyjskie ostępy niemal jak w 'Into the wild'...
myślicie, że już schodzi mi skóra spalona słońcem Ryjwiery? ;)
dupa!
nie odzywam się no bo o czym pisać a roboty innej mam niemało.
napisałem, że siano poszło do UK i to ostatnia wiadomość.
od wczoraj wieczór mam wiadomość taką, że pieniądz już zaksięgowany i paka JEDZIE!!!
zatem do końca tygodnia może być u mnie. jeśli nie to będzie pewnie w poniedziałek.
w każdym razie - jak tylko będzie dojechana dam znać i niezwłocznie przystąpię do wysyłania paczek do odbiorców indywidułalnych.
mówię wam - lęk przed linczem jest silniejszy niż pokusa. hehehehe ;)

zdrowaś
matjas

p.s. jeśli macie jakiekolwiek pytania lub wątpliwości śmiało piszcie na adres firmowy: office@motooiler.pl , siłą rzeczy tam jestem częsciej niż tu i staram się nie pozostawiać pytań bez odpowiedzi.

Dzieju 20.01.2010 17:34

Cytat:

Napisał matjas (Post 95116)
cholery jedne!
mówię wam - lęk przed linczem jest silniejszy niż pokusa. hehehehe ;)

:D , i o to chodzi , o to chodzi..... cel antypokusowy został osiągnięty :haha2:
w trosce o twe zdrowie oczywiście :)

pyntront 20.01.2010 17:51

Cytat:

Napisał Dzieju (Post 95198)
w trosce o twe zdrowie oczywiście :)

I zgodność w podstawowej komórce społecznej ;-)

lukchol 20.01.2010 21:36

korzystał ktoś może z ich usług http://www.el-tec.pl/ ?
wygląda to na stronie jakby mogli spokojnie rurę do tłumika wykonać a gdyby za głośno chodził to nawet takie cuda maja http://www.allegro.pl/item880937329_...ciszajaca.html tylko kasa prawie jak za tłumik...

matjas 20.01.2010 23:22

no ja nie wiem jak oni to robio i za ile ;)
śniegu po miech póki co więc proponuję nie przedsiębrać gwałtownych ruchów.
nie chcę drapać się po nie swojej torbie, ale jak tylko tłumiki przyjdą będę wybierał się od razu z rurami od mojego Kupomorda oraz Tenery kumpla do firmy gdzie będą szkiełkowane oraz gdzie dorobią nam da Bóg rury. Koledzy z wro, np. Marp pewnie chętnie udostępnią rułę do RD07 np. i się dorobi od razu kilka sztuk.
jak piszę powyżej każdy niech robi jak mu tam serce dyktuje ale ja ze swojej strony taką będę akcję przeprowadzał. o wynikach dam znać - jeśli nie znajdziecie niczego sensownego w swoich stronach ponownie będziemy mogli skrzyżować strumienie.
strumienie energii rzecz jasna ;)

zdrowotności
matjas

Roberth71 20.01.2010 23:43

Ja bardzo chetnie przyjme rure do RD07a:):drif: za oplata oczywiscie

MaRP 21.01.2010 00:00

Od RD07a, dla ścisłości:D.

Roberth71 21.01.2010 00:07

od tłumika do RD07a:haha2:

matjas 21.01.2010 10:05

Cytat:

Napisał MaRP (Post 95262)
Od RD07a, dla ścisłości:D.

a to szepraszam. może ktoś da sampla również od siódemki. jakiś samarytanin najlepiej.

m

JuIo 21.01.2010 13:04

ja mam 7emke w śrubkach, mogę udostępnić rułe na wzór, nawet mogę ją podrzucić do wro w ten weekend bo będę przejazdem leciał przez stolice dolnego śląska. Matjas, to bym sobie mógł odebrać motada przy okzyji, jeśli zdąży dojechać do soboty...

hans 21.01.2010 13:24

jakby kto z chciał pomierzyc rure lub mocowanie to moze se moje w Krakowie pomacac....

JuIo 21.01.2010 13:38

Cytat:

Napisał JuIo (Post 95319)
ja mam 7emke w śrubkach, mogę udostępnić rułe na wzór, nawet mogę ją podrzucić do wro w ten weekend bo będę przejazdem leciał przez stolice dolnego śląska. Matjas, to bym sobie mógł odebrać motada przy okzyji, jeśli zdąży dojechać do soboty...

co ja jebe! przeca to cza rułe od motada :mur:

podos 21.01.2010 14:31

ta koncowka w motadowskim tłumiku (srednica) jest mniejsza niż w tłumiku hondowskim - co z a tym idzie - nie da się uszczelnic po ludzku - czyli kupując uszczelkę w Hondzie. Jak bedziecie robić - to zastanówcie sie nad uszczelnieniem i srednicą.

JarekAT 21.01.2010 14:59

podos a duża jest różnica?? Bo może by się dało nasadzić na końcówkę kawałek innej rury z właściwą średnicą zewnętrzną i pospawać.
Jaką średnicę ma oryginał, a jaką motad?? - wie ktoś

matjas 21.01.2010 17:15

przynajmniej w RD04 różnica była o picikłak. za mało na uszczelkę jak Bóg przykazał, za dużo żeby było szczelne. ścisnąłem to dwiema opaskami i coś tam do końca delikatnie fukało. nie jakoś bardzo ale było słychać takie cykanie.
ew wyjściem może być faktycznie wstawienie zwiniętego paska z blachy 1,5mm i potraktowanie całości jakimś uszczelniaczem do wydechów. ech... zanim się okazało, że od azbestu to tylko rak, to możnaby było pomyśleć o sznurku azbeścianym. a tera to ja nie wiem.

matjas

matjas 21.01.2010 17:29

Cytat:

Napisał JuIo (Post 95329)
co ja jebe! przeca to cza rułe od motada :mur:

spokojnie Pan! bo sie zaprawa spomiędzy cegłów wysypie! ;)

może być i rura wydechowa pewnie jak nie będzie innego wyjścia.
poczekajmy jeszcze chwilę. niech się panowie w warsztacie określą z ceną.
w zasadzie wcale nie jest wykluczone, że sam w Polsce będę szukał dla siebie rozwiązania.

matjas

wieczny 21.01.2010 18:29

Można dać alu z puszki po piwie albo normalną pastę do uszczelniania wydechów.

matjas 22.01.2010 12:07

tamdaraaaaaaaaaam !

SOM ONY U MNIE!!!

k...wa ale złomu :dizzy:

matjas

JARU 22.01.2010 12:15

hmm kiedy wrocławiaki odbierają?:) ja do Rd07a będę rzeźbę robić można coś pokombinować razem:Thumbs_Up:

JuIo 22.01.2010 12:33

Zajebiście, bedzie cza składanie krowy przyspieszyć co by posłuchać jak gada... pisze sie na zbiorówke w kwesti dorabiania ruły do 7emki.

majki 22.01.2010 13:32

:drif::drif::drif:

wieczny 22.01.2010 13:55

Mamy pytanie do jaśnie zgromadzonych. Jaką średnicę wewnętrzną na WLOT do tego tłumika?

Mam tłumik z wlotem 52mm, jakby były robione link pipes do 04 to bym był zainterere.

pyntront 22.01.2010 14:02

Ja będę rzeźbił do RD04, ale nie wiem jeszcze co kto i jak - więcej jak przyjdzie tłumik, znajdę czas i zabiorę cały majdan do koleżków od motania, to dam znać. (akurat mam zdjęte kolektory i wszystko bo zakładałem gmole :D)

Beddie 22.01.2010 14:13

Przypominam zainteresowanym, że w Krakowie nie ma problemu z obejrzeniem i pomierzeniem RD04 z motadem. Dorobieniem osłony zapobiegającej przypalaniu spodni jestem żywo zainteresowany, choć spaliłem już, co miałem do spalenia...

pyntront 22.01.2010 14:28

a to będę ja zainteresowany :Thumbs_Up:

matjas 22.01.2010 21:44

2 Załącznik(ów)
no mata dla zaślinienia się ;)
mój kot pozostał zupełnie obojętny na urok tejże puszki. swoją ulubioną puszkę już dzisiaj widział więc ma wszystko w dópió.
wlot do komina ma 2 cale czyli jakie 50mm na wejściu. wlot do kota ma jakieś półtorej wróbla. około ;)
dobra wiadomość jest taka /w sumie to superowa wiadomość/, że obecnie motady są robione z db kilerem na wzor leona np. czyli na śrubełek jest zwężka na wylocie i nie trza się pipać w szczypę, żeby to cholerstwo wyciągnąć jak się chce jeździć HiFi.
stary db kiler jest w komplecie dabei czyli mozna zupełnie na pusto alebo z dwoma i wtedy to na bank jest 'E' coś tam. alebo tylko z jednym. jak dla mnie superowo.
wysyłki zaczynam w poniedziałek jak ogarnę trochę temat i rozpierduchę w garażu teścia gdzie obecnie owe siąt kompletów zalega.

miejszczuchów okołowrocławskich zapraszam po odbiór osobisty. Marpik juz dzisiaj przyleciał - pewnie siedzi sobie teraz w chacie i zagłaszcza :haha2:

no. to pięknie to wszystko poszło. teraz ino do Wasz i mogę odsapnąć.
.
.
.
.

czosnek 22.01.2010 21:56

Tylko jak tego kota wsadzić teraz do środka ? :confused:

MaRP 22.01.2010 23:23

Matjas, czy mnie wzrok myli, ale kot, co to ma półtora wróbla na wejściu, taki rudawy się być zdaje, a ja widziałem czarnucha... To jak to jest z tymi kotami??
:D

JARU 23.01.2010 00:23

jeżeli podchodził do wydechu to mógł być osmolony?;) ale że kota Anglicy przysłali w bonusie..

ps jakże miło że będzie można od czasu do czasu db-killera se wyjąć bez problemu:drif::D

rambo 23.01.2010 00:39

Szkoda że mnie nie było w PL jak było zamówienie. Chętnie bym taki tłumik zanabył.
Matjas dla mnie jesteś gość :Thumbs_Up: :)

RAFWRO 23.01.2010 00:47

Matjas, dzięki za sprawne zorganizowanie i sfinalizowanie akcji.
Jestem zainteresowany dorobieniem rury do tego świecidełka.
R

raad 23.01.2010 01:01

uuuu ja bjuti...:)
apropos co do ruły tyż bym sie pisał
dziex jeszcze raz
pozdro

matjas 23.01.2010 01:32

jak powiedziałem tak będzie - jak juz będę miał orient co i za ile oraz na kiedy od razu dam znać. ogólnie do dorobienia jest terefere 750, afryczność i moja kapomorda więc temat jest taki dość obszerny - pogardzić nie powinni. jak będą wieści to się podzielę i na ile będę mógł to pomogie.
co do kotów to są dwa. ta ruda to niunia dlatego tak chętnie pozuje w półśnie ze świecidełkami. ten czarny to ma boja czyli jest Bojkot. znaczy się pozuje mniej chętnie. obacwaj są nasze - Polskie. w UK takich nie mają. obydwa mają wolny przelot. zwłaszcza po nabiale i nie można im założyć db kilera chociaż są street legal ;)

matjas

majki 23.01.2010 02:07

Czasem Matjas, jak czytam co piszesz, to nie mogę wyjść z podziwu.:Thumbs_Up::D

BTW. szacun za zwinne załatwienie tematu!:bow: Jakby temat był dobry, to rurkę do 04 bym przygarnął.

Artuditu 23.01.2010 02:55

MOTAD VENOM- wzrost mocy o 1KM(kot mechaniczny)

RAFWRO 23.01.2010 11:26

1 Załącznik(ów)
Koledzy,
Dajcie mi tutaj wymiary tej sprężyny:
Załącznik 9804

Znajomy mojego fadera ma fabrykę sprężyn, poszuka coś odpowiedniego.
długość w spoczynu, średnica pręta, średnica oczka, jak mają wyglądać zakończeia i pod jakim kątem je wygiąć?...

Najlepiej jeśli któryś z wrocławskich Czaarnuchów może dać na wzór, bo organoleptycznie sprawdzę twardość.
Temat do sprawdzenie już od poniedziałku, łojciec pójdzie do sąsiedniej firmy i poszuka. jak co to dzwońcie 607 371 672

matjas 23.01.2010 19:06

ta sprężyna to nie jest oryginał. oryginały matjas gdzieś pogubił bo dał aluminiowe nity a nity trafił szlag. nity trza z nierdzewki - to tak naukowo dla pokoleń kolejnych czarnuchów.

no normalna sprężyna do układu wydechowego potrzebna jest.
oryginał był taki, że sprężyna była zwężona na obydwu końcach.
długośc całkowita ok 70mm, średnica drutu ok 1-1.5mm, średnica zwoju w środku sprężyny ok 8-9mm, ok 15mm od każdego końca sprężyna robi się koniczna i kończy się oczkiem o śr ok 3mm. z tego oczka wystaje haczyk z jakiegoś obcego materiału. nie wiem czy dokładnie to opisałem.
nieważne jednak - szkoda może robić skoro można kupić bardzo ładne tu:
http://www.rabittsport.pl/sprezyny-w...=yzblnfioeezpm.
i tu:
http://sklep.mieloch.pl/product_info...sCsid=b1f7e847
oraz na przykład tu:
http://mxlife.pl/product_info.php?products_id=1086

oryginały miały 'turntipy' z dwóch stron. czyli były dwa razy lepsze ;)
dodam tylko jeszcze na marginesie, że oryginały twarde były jak f..t w burdelu. ledwo się to dało naciągnąć kąbinerami.
no. dziękuję za wypowiedź.

buzi
matjas

wieczny 23.01.2010 19:18

Czekam na info o cenie rurew do 04. Fi mnie pasuje, myślę że diecezję podejmę jak usłyszę jakie pieniędze kosztować będzie rurwa. Robię mały przeszczep tyłu i nie wiem czy będzie się kalkulowało. Ale jak zawsze - CCC.

lukchol 23.01.2010 20:33

ja wysłałem do panów z elteca zapytanie o takom rurę, ale się jakoś nie spiesza z odpowiedzią. jak cos bede wiedzial dam znac a tymczasem pisze sie na to co grupa wroclawska wykombinuje do 07a

randal 76 23.01.2010 20:34

sprężyny mam 2 szt mogę na wzór podać lub wysłać w kopercie !

Roberth71 23.01.2010 20:40

Cytat:

Napisał lukchol (Post 95740)
ja wysłałem do panów z elteca zapytanie o takom rurę, ale się jakoś nie spiesza z odpowiedzią. jak cos bede wiedzial dam znac a tymczasem pisze sie na to co grupa wroclawska wykombinuje do 07a

Równeż czekam na grupę wrocławską:drif:

Roberth71 23.01.2010 20:42

Cytat:

Napisał randal 76 (Post 95741)
sprężyny mam 2 szt mogę na wzór podać lub wysłać w kopercie !

Randal a może nie jest Ci jedna potrzebna:D ja chętnie zanabedę ją :drif:

torak 23.01.2010 23:51

A ja mam na zbyciu sprężynę od Leona bo mam dwie.:D Jakby była taka potrzeba mogę pożyczyć na wzór, na czas nieokreślony. Wg. potrzeb.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:36.