![]() |
No to jest tak, piernik Diverek omamił:beer: Cię Brunetko jakimś lustrem i kilkoma L-kami sam se kupił motora a Ty bendziesz plecaczkiem. Nie daj się !!:mur: niech kupuje motóra i basta no i jeszcze bezczelnie kazał Ci kwity zdawać:umowa:, nie no omamicel i sekciarz z niego:D.
|
Cytat:
Czy ja o czymś może nie wiem :D Chyba zaszkodziły Wam LODY :drif: Co do mojej osoby i do plecaczka, no to może czasami Diverek będzie miał zaszczyt mnie poprosić o to żebym była pasażerką :haha2::haha2::haha2: Narazie chyba będzie ciężko z kupnem drugiego motoru. Jak narazie zostanie mi pożyczanie od szwagra, ale jego nie da się zabardzo polatać po dziurach :) Ale może jutro pojadę z SEKCIARZEM , na poligon i potrenuję "stawianie na nóżkę" bez wywracania się. Bo przy moim wzroście (170 cm) jest troszkę ciężko, jak mam Africzkę między nogami ( bez skojarzeń proszę :D) to stoje na paluszkach, wystarczy że lekko się przechylę - ciut zadużo, i już lecę !!! Chyba muszę sobie wymyślić jakąś podpórkę przy stawaniu :) Ale dam radę, kiedyś trzeba się kiedyś nauczyć, tylko teraz to nie mam kiedy, bo Diverek taaaak się rozjeżdza że ledwo co w domu jest :at: Szkoda że mnie nie było z Wami na ostanim zlociku, bo słyszałam że były same "ciacha" :D:D:D więc bym u któregoś zasięgneła praktyki przy stawianiu nóżki :haha2: Tak więc chłopaki kiedy następny zlocik !!! :at: p.s przy naszym pierwszym spotkaniu, będę musiała się przedstawić po "avatarze" bo mnie nie poznacie ;) |
To kiedy ten zlot?? ;)
I tak jak piszesz diverek teraz to wszędzie blisko ;) |
Cytat:
przód też- ale ja o podobnym, wzroście nie obniżałem |
Jak dla mnie może być na weekend :at:
|
Cytat:
Poważnie można :) bez żadnych dodatkowych kosztów ??? To Diverek coś mnie nawkręcał że trzeba coś dokupić. Więc kiedy spotkanie - zabieram walizkę z narzędziami i działamy przy obniżaniu Afriki :haha2: Tylko ciiicho żeby Diverek nie słyszał bo nas :vis: jak dla mnie żeby była choć o 2-3 cm obniżona to było by już super. czuła bym się bardziej pewnie. |
Panowie, no żesz kurka wodna, gdzie wasza solidarność? Chcecie Diverkowi z Afryki choppera zrobić? Gdzie są moderatorzy? :dizzy::haha2:
|
Ferdziu mój kochany żaden choper czy jak to tam się piszę,
chłopaki poprostu dbają o płeć piękniejszą :D A Diverka nie zbawią te 3 cm , tych cm-rów ma tu i tam więc sobie nadrobi w czymś innym :haha2: |
diverek się zdziwi jak mu z Afryni BMXa zrobicie ;)
|
Hej Brunetka!A jak tam z ta kolezanka co mi Diverek obiecal:rolleyes:?
|
wmówimy mu że troszkę urósł :D
|
Cytat:
Z tego co wiem, gotuje teraz makarony dla makaroniarza :D Ale jak usłyszy o Tobie a w dodatku że jeżdzisz motorem jest Twoja :bow: |
Droga Brunetko, 3cm to całkiem sporo i gdyby mi ktoś tyle odjął to bym się wkurzył, a już szczególnie, jeśli odjąłby z wysokości motocykla :cold:
Oj chłopaki, Diverek Wam da popalić jak to przeczyta. Może jeszcze wypaplacie, że nie jest w trasie tylko baluje właśnie z WTA? Hahaha :haha2:;) |
Cytat:
Cytat:
|
Dziewczyna ma pecha:D!
|
Cytat:
|
Wczoraj była następna jazda po mieście, i już zaczynam się nudzić :D
Jutro prawdopodobnie jedziemy na cały dzień do Gorzowa - tam gdzie będzie egz. Później może jakoś w tygodniu ,lub znowu na weekend, dla przypomnienia sobie trasy :D i na drugi dzień egz. Więc do końca maja na bank będziemy już po egz. :at: Tylko aby poszło dobrze !!! :dizzy: Więc jeszcze kilka dobrych miesięcy jazdy przed nami :) A przede wszystkim zlocików :) Z prawkiem czy bez jadę na następny - trzeba będzie tylko pozyczyć 2-gi motor ... :) |
Cytat:
|
Yuris76 to bardzo się cieszę :) możesz mi chociaż powiedzieć jaki to motor ?
To kiedy umawiamy się na próbną jazde :D oj tam Diverek, już możemy dać mu całego swiniaka, Forumowicze się złożą :bow: Pieniążki pójdą na dobry cel... :lc8: A za resztę kupimy piwo :D |
Brunetka, chyba o ten chodzi ;):
Cytat:
|
Pierwsze koty za płoty.
No i stało się - mam za sobą pierwsze 2 godziny jazdy na motocyklu, czyli pierwsze slalomy, pierwsze ósemki i pierwszą glebę - jestem zachwycona:D
Będę wdzięczna Lejdiskom, za wszelkie rady - co robić, jak robić, czego nie robić - może stworzy się z tego fajny poradnik dla wszystkich początkujących "motórzystek".:at: |
O proszę ciekawie się naprawdę robi u Lejdisów!
I znowu ciekawy i intrygujący avatar :D Witam i powodzenia :at: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Azja, super że jest nas coraz więcej, ja może już za 1,5 tygodnia będę OBY szczęśliwą posiadaczką prawojazdy :) Choć już się jeździ bez prawka , poprostu trzeba praktykować Jakie rady, ja jak narazie żadnej wywrotki nie zaliczyłam na nauce jazdy, choć 2 były na Afri... ale żyje :) Może kiedyś zrobimy ZLOT samych Lejdisek ... było by ciekawie obgadać facetów... znając życie i tak by za nami po krzakach jeździli... żeby zobaczyć co się święci :lc8::hehehe: |
Mam nadzieję że szybko naprawi :D
|
Parys, witam również i dziękuję:)
Deptul, co "jak to?" - to wszystko przez Bajrasza, bo nie chce ze mną jeździć, tylko Deptul i Deptul:Sarcastic: Diverek, pan instruktor powiedział "jak się nie wywrócisz, to się nie nauczysz", a ja bardzo chcę się nauczyć...;) Brunetko, taki "babozlot" to byłaby fajna sprawa:kumbaya::zdrufko::lobby: powodzenia na egzaminie:) |
Powodzenia! Ja juź myślę o jakimś kursie doszkalającym, bo i owszem...lot mi się podobał, ale jego konsekwencje po spotkaniu z ziemią czuję do dziś!
|
Wreszcie bedziemy mogli jezdzic bez bajrasza:rolleyes:
|
hej, :) no pięknie drogie Lejdiski...jakby co,to piszę się na ..barmana na Babozlocie :D
Azja- powodzenia w jazdach bez Tatara:) |
Dziewczyny, za chwilę wytypują nas do zorganizowania zakończenia sezonu:haha2:!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Azja - będziemy musiały zrobić jakiś kasting na tego barmana na naszym zlocie,bo zaczynają być chętni :D
Ale myślę że warunkiem który będą musieli spełnić, będzie chodzenie w toplesss ale dolnym :) Która z Was jest za ? :haha2: Ale jak już będzie może kiedyś ładna pogoda , to trzeba będzie się koniecznie spotkać na jakimś sabacie :D:at: Azja - jeżdzisz na suzuki 250 ??? tak jak ja??? to jest maleństwo, dla mnie troszkę zamałe. No ale trzeba na czymś się uczyć i na czymś zdać oczywiście POZYTYWNIE egzamin. Jeździłaś może już na Afryce ??? Jak tak jak dajesz sobie radę ? Bo dla mnie jest troszkę zawysoka, ale już troszkę jeździłam, najgorzej mi jest jak mam już stać i postawić ją na nóżkę, za dużo się tylko przechylę na prawą nogę i afri już mnie ciągnie... Ale kiedyś się nauczę... |
Cytat:
Cytat:
|
Jarek, dzięki:)
Lena, tylko się nie zniechęcaj po tym upadku! Ja dzisiaj drugą glebę zaliczyłam - przestraszyłam się prędkości (jakieś 25km/h:D) na lekkim łuku, tzn. wymyśliłam sobie, że nie uda mi się wejść w zakręt, więc pojechałam prosto, czyli w ogrodzenie - spanikowałam i plask...:dizzy: Brunetka, jeżdżę na Yamaha TW 125, na Afryce nie próbowałam - nie znalazłam odważnego, który by mi udostępnił swoją królową;) |
Cytat:
Azja - gratulacjone :D |
Cytat:
|
Azja no pieknie dwie jazdy i dwie gleby :) jest duze prawdopodobieństwo że sie przyczynisz do zamkniecia autoszkoly bo im park maszynowy wykończysz :D jak ja chodziłem to przedemna zawsze lekcje miala kursantka i moją zaczynałem od dokręcania śrubek z właścicielem AuSzk. w motocyklu marki Tajfun bo lekko byl zrujnowany po tej niewiaście .Koleżanko ale zycze Ci powodzenia i nie poddawaj sie...i obywaj sie z afryką :Thumbs_Up: powodzenia
|
Azja ale się uśmiałam z twojego wyczynu !!!
To widzę że ja to przy Tobie pikuś :D Trzymamy za Ciebie kciuki. Co do udostępniania Afri, to mój Diverek zrobił to bez problemowo - chociaż wiedział czym może to się skończyć :) założył ledwo co nowiuśkie gmoliki ( 10 min wcześniej) a ja je na 1 mojej jeździe oszlifowałam na kostce brukowej, dobrze że był pod ręką to mi ją podniósł. Nic zadużo na szczęśnie nie narzekał :dizzy: A za jakiś krótki czas jak on przeszlifował gmole to MASAKRA :vis::vis::vis: W kurtce dziura, wybite palce itd... Więc Diverek jako zawodowiec na Afri :haha2::haha2::haha2: też potrafi szliwować kostę, więc się nie przejmuj. Najważniejsze że uczysz się jak upadać na czyimś motorze a nie na swoim, bo było by szkoda :hehehe: Jak będziemy organizować babski zlot , to będziesz jechać pierwsza, trasę będziesz ustalać, i nieważne że zamiast na łuku w prawo pojedziesz w krzaczory :D damy radę :haha2: Ciekawe jak by mój instruktor zareagował na taki płot !!! Może na jutrzejszej jeździe po Gorzowie spróbujemy z Diverkiem coś zaliczyć ? :D Biorę aparat , porobię zdjęcia na pamiątkę naszej krótkiej przygody z kursem :at: |
Cytat:
|
Diverek, Brunetka, aż tak dramatyczna ta gleba nie była - przed ogrodzeniem użyłam hamulca (jak już sobie przypomniałam, że przecież motocykl takowe posiada), ale faktem jest, że instruktor pędził w moją stronę z niepokojem wymalowanym na twarzy:o
Mam nadzieję, że kolejne gleby, jeśli będą, to w mniej kompromitujących warunkach;) Gregu - senkju! Walek, dzięki;) ...i żeby nie było, że tylko gleba i gleba - dostałam dzisiaj pochwałę, za pięknie kręcone ósemki, podobno zadziwiająco dobrze mi to wychodzi na pierwszym biegu (na drugim niby łatwiej - to prawda?) |
Azja ja również myślałam że nie dam 8 zrobić na 2, że jedynka to max,
ale faktycznie łatwiej się ją kręci. Ile jeszcze Ci h zostało do nauki ? |
Cytat:
Największym moim problemem w tej chwili jest konieczność zastanawiania się, gdzie co mam - a że sprzęgło pod lewą ręką (a nie nogą), że hamulec pod prawą ręką i prawą nogą, no i którego użyć, i to co najtrudniejsze - zmiana biegów stopą- kto to wymyślił?!?:dizzy: |
podobno zadziwiająco dobrze mi to wychodzi na pierwszym biegu (na drugim niby łatwiej - to prawda?)
[/quote] Wszystko zależy od regulacji i typu motocykla szkoleniowego . "Mój" Tajfun na dwójce jechał sam, bez gazu! |
U mnie to samo, sam fajnie jeździ.
Jedyne co będę musiała zrobić przed egzaminem to się podszkolić z tych wszystkich elementów w motorze, jakieś zbiorniczki itp. Co do tego gdzie co jest to jakoś samo przyszło. Ja miałam większy problem z przyzwyczajeniem się do rękawiczek, jakoś było mi dziwnie, ale teraz jest ok. Nawet co niektórzy krzyczeli na forum na mnie... :D Azja przy 10 h będziesz jeżdzić już jak profesjonalistka :D Szkoda że nie masz żadnej fotki z tego płotu:D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:36. |