![]() |
Dzięki, kaszczek naprawdę fajny.:D
|
Hej, jakby ktoś chciał zamienić nówke XL czerwoną (nowe malowanie) na nówke czerwoną lub niebieską L (nowe malowanie) to jestem chętny. Pozdro
|
A gdyby ktos chcial pozbyc sie rozmiaru L :) to prosze o info na priv. Niestety za pozno obudzilem sie z akcja.
|
Kask doszedł... tydzień temu :)
Chociaż chciałem ten z czarnym daszkiem, a mam w kolorze kasku... to nie ma sprawy, im dłużej go mam, tym bardziej mi się podoba. Organizatorowi wypada podziękować za akcję i szybką wysyłkę. Dziękuję. Pozdrawiam, M. |
Możesz zwrócić jak chcesz.
|
Mam pytanie do organizatora zakupu, a mianowicie czy byłaby możliwość zbiorczego zakupu jasnych szyb do kasku Uvex Enduro ?
Nie wiem, jak u kolegów, ale mój jest z szyba przyciemnianą. Generalnie jest super, ale na nocne jazdy przydałaby się szyba jasna. |
Nie mam dostępu do szyb ani części zamiennych. W Polo widzę że są po 40 euro http://www.polo-motorrad.de/pl/visier-uvex-enduro.html Ktoś na forum handlował POLO to może da się jakiś rabat zrobić przy zbiorczym zamówieniu. Poza tym erwin pisał
Cytat:
|
Do 27marca wszystkie szyby w polo sa przecenione 50% czyli do jutra
|
Możesz podać link bo jakoś nie mogę znaleźć informacji, że jest taka promocja.
|
Wejdz na strone polo motorrad potem Aktuelle Werbung i chyba na 7 stronie w gazetce.Jest tam kilka innych promocji
|
Owszem są promocje, ale szyby od Uvex Enduro wśród nich nie znalazłem. Jest natomiast w normalnej cenie 39 EUR, czyli tak jak u nas.
|
Cytat:
|
Ltd454, powiedz mi,czy istnieje możliwość zorganizowania po raz kolejny takiej akcji z kaskami? Jeśli tak,można mnie wpisać jako pierwszego na listę.
Pozdrawiam!! |
Też będę chętny ale dopiero jak uda mi się zepchnąć S-kę w która się niepotrzebnie wbiłem :mur:
|
Póki co nie ma. Za 3 tygodnie będę coś wiedział, ale teraz mogę już powiedzieć, że jeżeli będą kaski, to cena też się zmieni.
|
też bym się pisał, jeśli byłaby kolejna akcja oczywiście, niestety na ostatnie się zgapiłem a muszę wymienić kask musowo.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ps. Obwód głowy mam niekiepski bo 59 cm, to kask z jaką literką wypadało by zamówić?? Lans mnie nie ineresuje może być model 2010, a nawet 2009 byle biały i w dobrej cenie |
Zadzwoniłem, popytałem, po 19 kwietnia będzie coś wiadomo.
|
ltd454: tym razem nie przegapie sprawy. czekam na dobre wiesci :-)
|
Cytat:
generalnie wiele osób wypowiadało się że przy uvexie nalezy brać rozmiar większy, ale jak widać róznie to bywa |
Nie trzeba brać większych, to kask enduro, musi pewniej siedzieć, żeby nie przemieszczał się na dziurach. No i przy zakładaniu urywa uszy:) Tak ma być!
|
Rozmiary kasków UVEX:
XXS - 51/52cm, XS - 53/54cm, S - 55/56cm, M - 57/58cm, L - 59/60cm, XL - 61/62cm, XXL - 63/64 cm Ja mam obwód 59 i zamówiłem sobie XL sugerując się tym, że ma być odrobinę większy i okazało się że jest sporo za duży, jedynie L pasuje. Najlepiej jest zmierzyć. L-ka L-ce nierówna. Bywa tak, że kask o tym samym rozmiarze różni się miedzy sobą. Ponadto kask występuje w dwóch rozmiarach skorupy (XS-M, L-XXL i myślę, że między M i L może być też spora różnica chociaż to moje gdybanie takie jest. |
A czy jakiś okularnik jeździ w tym kasku? Ze słyszenia wiem, że Uvexy są generalnie przyjazne czworookim kierownikom, jednak nie wiem jak w przypadku modelu enduro urywającego uszy...
Mniemam, że jeśli są urywane przy zdejmowaniu, to podczas noszenia kasku są dociskane do głowy i ciężko okulary będzie włożyć:confused: |
Tutaj np. podają:Wnętrze kasku jest przystosowane do jazdy w okularach http://www.moto-akcesoria.pl/kask-mo...ro-mat,p,22950 ale sam nie testowałem więc niech się wypowiedzą Ci którzy jeździli.
|
Mad.dog,
bez problemu pod Uvexa zakładam okulary przeciwsłoneczne. |
Ja jeżdżę w okularach. Po to kupiłem Uvexa... Bez problemu i wygodnie a mam szerokie oprawki. Jedynie co to czasami muszę w chłodniejsze dni jeździć z uchyloną szybką bo okulary parują (nie szyba) Kupiłem rozmiar większy wg zaleceń z forum i trochę za luźno bez kominiarki ale się trochę schudło na pysku od poprzedniego sezonu. Wkładki polikowe do wymiany...
|
Potwierdzam, że niema problemu z okularami.
|
Proponuję stworzyć listę chętnych na ewentualne zamówienie. Nie mówię, że kaski na 100% będą, ale działam żeby były.
|
1. Vertus72 rozmiar L
|
1. Vertus72 rozmiar L
2. temek - niebieski XL |
1. Vertus72 rozmiar L
2. temek - niebieski XL 3. oscarFire - niebieski XL |
1. Vertus72 rozmiar L
2. temek - niebieski XL 3. oscarFire - niebieski XL 4. qkasurf - niebieski L |
Penejos - rozmiar L, czerwone malowanie (nowe - czarny daszek)
|
Przepraszam, że musieliście tyle czekać na odpowiedź. Nie było to ode mnie zależne. Te kaski już się kończą na magazynie w związku z tym aktualizuje tutaj i w pierwszym poście dostępne rozmiary i kolory. W pierwszym poście są też zdjęcia.
AKTUALIZACJA 27 KWIETNIA Dostępne kolory to: W malowaniu z czarnym daszkiem (nowsze): Czerwone: XS, M, L, XL, XXL niebieskie: XS, S, XXL pomarańczowy: XS, S, XXL Malowanie z daszkiem w kolorze kasku, siwą strzałką i płetwą(starsze): niebieskie: XS, S, M, L Zmienia się też odrobinę cena. Koszt kasku 510zł chyba, że nazbiera się dużo chętnych to będziemy negocjować cenę. W cenę wliczona jest przesyłka. Kontakt: 503 163 210 Termin realizacji: Zgłoszenia i wpłaty proszę wysyłać do 10 maja. Dane do przelewu wyślę na priv po wpisaniu się na listę. Jeżeli zamówienie złożymy do 10 maja to paczki powinny być u Was około 18 maja. Proszę wpisywać się na listę, kto jest zdecydowany. |
ostatecznie wstępnie rezerwuję niebieski L, chyba, że kolega ltd454 wyszpera gdzieś XL.
1. oscarFire niebieski XL(L) -szt 1 |
1. oscarFire niebieski XL(L) -szt 1
2. BABA - niebieski S - szt.1 - a jak będzie, że nie jest dużo mniejszy od tej M-ki com mierzyła i też lata na głowie, to co będzie wtedy ? |
1. Vertus72 rozmiar L
2. temek - niebieski XL 3. oscarFire - niebieski XL(L) szt.1 4. qkasurf - niebieski L 5. BABA niebieski S - szt. 1. |
Czekaj czekaj Temek. Ja tu jak na razie widzę:
1. oscarFire niebieski XL(L) -szt 1 2. BABA - niebieski S - szt.1 3. Temek- XL ale tak jak pisałem dostępne są te, które wymieniłem. Jeżeli chodzi o XL to tylko czerwone w nowszym malowaniu OscarFire XL na pewno nie będzie w tym malowaniu. |
CZY KTOS Z WARSZAWY WIE GDZIE MOZNA PRZYMIERZYC TEN KASk?
|
Jesli ktos ma dylemat czy XL czy L to bierzcie L...
|
http://africatwin.com.pl/showthread....highlight=uvex
Dodam, że ma je jeszcze Pretor w MotoChallenge http://www.motochallenge.pl/sklep/index.php?cPath=17_20 |
Cytat:
|
2. BABA - niebieski S - szt.1 3. Temek- niebieski XL (L) ltd454: sprawdze jeszcze raz po 4 maja i przymierze l'ke uvex enduro slt i xl'ke uvex enduro. zrobie korekte jesli l'ka bedzie dobra. przepraszam za bledne skopiowanie listy. |
1. Vertus72 rozmiar L
2. temek - niebieski XL 3. oscarFire - niebieski XL(L) szt.1 4. qkasurf - niebieski L 5. BABA niebieski S - szt. 1. 6. Rysiek63- niebieski L -szt.1 |
2. BABA - niebieski S - szt.1 3. Temek- niebieski XL (L) 4. Rysiek63- niebieski L -szt.1 |
1. oscarFire niebieski XL(L) -szt 1- kasa już poszła
2. BABA - niebieski S - szt.1 3. Temek- niebieski XL (L) 4. Rysiek63- niebieski L -szt.1 |
Penejos: L czerwony z czarnym daszkiem (nowe malowanie). Thx
|
Szukam chętnego na zamianę niebieskiej L-ki na czerwoną L-kę.
Kasku używałem przez ok 150 km, wygląda i pachnie jak z pudełka, mogę taniej odsprzedać i kupić czerwony za pośrednictwem ltd454. Jacyś chętni? Pozdrawiam |
1. oscarFire niebieski XL(L) -szt 1- kasa już poszła
2. BABA - niebieski S - szt.1 3. Temek- niebieski L szt. 1 - kasa poszła 4. Rysiek63- niebieski L -szt.1 5. Penejos: L czerwony z czarnym daszkiem (nowe malowanie) ltd454: pochodzilem i XL'ka jest luzna a L'ka troche klaustrofobiczna. mam nadzieje ze sie L'ka ulozy. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:20. |