Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   NAT - Warsztat (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=171)
-   -   CRF 1100L / 1000 Adventure Sports - akcja serwisowa (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=38742)

rafal11 17.04.2021 11:05

Cytat:

Napisał TOMADYNA (Post 730032)
Generalnie:
Ochroną ubezpieczeniową objęte są wszystkie mechaniczne, elektryczne i elektroniczne elementy i zespoły Motocykla zamontowane w pojeździe fabrycznie, z wyłączeniem:
Długa lista ale generalnie eksploatacja oraz uszczelki.

Wartość ubezpieczenia to wartość motocykla.

Brzmi wiec sensownie. chyba tez dokupie, jak odbierałem swoja to dostałem info ze mozna dokupic nawt pod koniec glownej dwuletniej gwarancji pod warunkiem robienia przegladow. Czy to potwierdzacie??

Colbe 17.04.2021 12:01

Cytat:

Napisał rafal11 (Post 730043)
..., jak odbierałem swoja to dostałem info ze mozna dokupic nawt pod koniec glownej dwuletniej gwarancji pod warunkiem robienia przegladow. Czy to potwierdzacie??

Też dostałem taką informację jak kupowałem swoją.

TOMADYNA 17.04.2021 13:24

Cytat:

Napisał Colbe (Post 730050)
Też dostałem taką informację jak kupowałem swoją.

Tak jest trzeba wykupić przed końcem fabrycznej gwarancji.

Ocet 18.04.2021 10:50

Zakupiłem to dodatkowe ubezpieczenie w momencie zakupu motocykla. 1700pl przy 80k wydanych na moto to już drobne. I dzisiaj już cieszę się że je mam. Czas szybko leci , moje moto ma już ponad rok, pojawiają się problemy , usterki ( jak ta u mnie z ekranem) więc głupio by było żeby wydając tyle kasy po dwóch latach eksploatowania motocykla drżeć o grubsze problemy. Ja bardziej bałem się problemów z ES a tu pierwszy problem to ekran. Warto dokupić i mieć spokojną głowę na 5 lat.

44FG 18.04.2021 10:53

Ja się zastanawiałem przy kupnie. Jeśli mnie pamięć nie myli to czytałem szczegóły tego ubezpieczenia a także wyłączenia itp. Niezbyt mnie to przekonało. Ale mam jeszcze prawie rok aby się zdecydować.

Cezar3 18.04.2021 19:27

Dobrze, że mam litra...mam nadzieję, że dodatkowe ubezpieczenie się nie przyda...
Nie wykupiłem, a w sierpniu minie trzy lata :)

Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka

luk2asz 18.04.2021 19:29

Cytat:

Napisał Cezar3 (Post 730165)
Dobrze, że mam litra...mam nadzieję, że dodatkowe ubezpieczenie się nie przyda...
Nie wykupiłem, a w sierpniu minie trzy lata :)

Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka

Spoko, mojej stuknie 5 lat, ma 75000 km i nic jej nie jest.

Robin 20.04.2021 02:56

Cytat:

Napisał Ocet (Post 730139)
Zakupiłem to dodatkowe ubezpieczenie w momencie zakupu motocykla. 1700pl przy 80k wydanych na moto to już drobne. I dzisiaj już cieszę się że je mam. Czas szybko leci , moje moto ma już ponad rok, pojawiają się problemy , usterki ( jak ta u mnie z ekranem) więc głupio by było żeby wydając tyle kasy po dwóch latach eksploatowania motocykla drżeć o grubsze problemy. Ja bardziej bałem się problemów z ES a tu pierwszy problem to ekran. Warto dokupić i mieć spokojną głowę na 5 lat.

No, ale co z tym ekranem, wymieniłeś na gwarancji, czy już jest cały czas ok, jak uruchomiłeś z pendrive?

Ocet 20.04.2021 09:15

Od dwóch dni Czarna stoi w Dos Toros Tychy, ruszyła machina pod tytułem "Panie Hąda co mamy z tym zrobić" bo ponoć to pierwszy przypadek takiej awarii. Był ponoć koleś któremu ekran przestał reagować na dotyk ale żeby padło jak u mnie to jeszcze nie. Czekam, a przy okazji robią te wszystkie recalle. Pen drive uruchamiał się automatycznie po wpięciu w usb i przekręceniu klucza. Mam taki z podświetleniem więc łatwo było poznać kiedy maszyna go zaczynała czytać.

Robin 13.05.2021 01:34

I jak tam Ocet, wiadomo coś? Oni wogóle sprawdzą co się tam właściwie stało z tym wyświetlaczem czy tylko wymiana i koniec wieści?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38.