![]() |
Za tyle masz kompletny amor od Wilbersa (640), nowy z gwarancją na 5 lat, YSS taniej. IMO nie warto się pieprzyć z rzeźbą. Ale to tylko moje zdanie.
|
Cytat:
Pojezdzilem po wawozach Kaziemierza i dalo sie je bez problemu przehechać. Pewnie nie da sie tym bić w sciane jak 2T ale ujdzie jak juz wspomnialem. Kolega na 250 ze wspawana podkladka ma zjezdzone zakarpacie i chyba nie bylo szczytu na ktory by sie tym nie wdrapal. Cytat:
Cytat:
|
Emek ale ja mówiłem o settingu przodu nie o tyle. 2300 kosztuje zrobienie przodu.
Ale jest to szutropęd i taka jego rola, ja też trampkiem po połoninach jeździłem i nie nazwał bym go motocyklem enduro :) A to że można nim wjechac w mniejszą lub większą dziurę nic nie zmienia. |
Wybacz, nie zrozmiałem. Oczywiście masz rację. Z tego enduraka nie będzie ale tył poprawić i fajne wozidło się zrobi.
|
Im droższy/lepszy zawias tym częstszy/droższy serwis tego zawiasu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
|
Imo przód wymaga chociaż wymiany sprężyny. Jakiekolwiek poderwanie koła i lądowanie w dołku kończy się nieprzyjemnym dobijaniem. A rajder ze mnie jedynie 75 kg.
|
Jak bym miał taką fajną CrF-kę jak wy, to wymieniłbym na twardsze sprężyny przednie i tylną. Zrobiłbym to w garażu bez żadnych firm i fachowców. Nic więcej nie potrzeba dla takiego szwędoenduro. Tak właśnie zrobiłem w T7 i jestem zadowolony z efektu, a koszt całego zabiegu w moim przypadku to około tysiąc złotych. Na tył zamówiłem sprężynę K-Tech. Dla Crf300L też mają w ofercie, no chyba że jest problem z dostępnością w EU.
https://www.ktechsuspensionusa.com/p...ck-spring.aspx https://www.ktechsuspensionusa.com/p...rk-spring.aspx |
Czyżby zaczęła się wyprzedaż rocznika? Taniej już nie będzie :)
https://www.olx.pl/d/oferta/honda-cr...5-IDM1uTV.html |
Ło Jezu, treść rozwalająca. Będę miał doby humor przez cały dzień!
|
To jest bardzo dobra cena.
|
Ciekawe kiedy odbiór, w ubiegłym roku 2020 roczniki przyjechały jeszcze marzec-kwiecien. Cena dobra.
|
Właśnie ja trzymam kciuki za obniżkę rocznika 2021. Odbiór mam 300L w lutym i wczoraj poinformowali mnie że przewidują obniżkę z tytułu wyprzedaży rocznika. Przydałoby się parę plnów do wymiany tylnego amora.
|
Obawiam się, że możesz się nie doczekać. Obniżkę robi się ma coś co zalega. Tutaj jest chyba odwrotnie. Ale oby moje słowa w g…. obróciły.
|
A to nie jest tak, że cena obowiązuje ta która jest w dniu odbioru motocykla. W dwóch salonach uprzedzali mnie, że to, że dziś zapłacę kaucję rezerwacyjną na motocykl, który kosztuje 25100zl to nie znaczy że za tyle mi sprzedadzą. Cena będzie obowiązywała taka jaka jest w cenniku Hondy na dany moment. Czyli jak czekając na motocykl 3 miesiące ceny podskoczą to lipa. Tak z ciekawości. Ile procent udało Wam się utargować zniżki? Mi tylko 1%
Cytat:
|
Już sobie wyżej odpowiedziałeś. Jest deficyt tych motków na razie więc jak nie chcesz rocznika 21 za normalną cenę to znajdzie się inny co weźmie od ręki:)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To nie auto osobowe ze rocznik bedzie mial jakies znaczenie po kilku latach użytkowania.
|
Ja przy zaliczce utargowałem 200 :D jak płaciłem to mnie sprzedawca już przygotował na to, żebym nawet o 10zł nie prosił mniej :) oczywiście chciałem grzecznie zagaić ale się nie ugiął, i dodał, że w tym momencie (wrzesień) biorą zaliczki, ale od razu zaznaczają, że nie obiecują, że przy odbiorze cena będzie taka na jaką się umawiają przy zaliczce jak to było choćby w moim przypadku.
Nie wydaje mi się aby jednak byli na tyle bezczelni, że teraz za 23 900 można kupić, a przy odbiorze zaśpiewają więcej. |
To nie chodzi o bezczelność czy jakiś brak kultury. Importer kupuje towar od producenta (Honda) i jeśli przez 2-3 msc wzrosnie jeszcze bardziej kurs euro lub dolara, fracht i inne nieprzewidziane opłaty to niestety musi to przerzucić na klienta końcowego. Do interesu dopłacać nie będzie.
|
Jeżeli bym się umówił na konkretną kwotę, i obie strony by ją zaakceptowały no to sory ... ja nie byłbym zadowolony z podwyżki np. 1000 zł bo tak.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Drodzy TOMADYNA i sysiek300. Tak to niestety wygląda, oczywiście ze jest możliwość zmiany ceny zależy jak umowa do zamówienia wygląda. Wiecie, że zamawiając obecnie mercedesa informują, że cena może być wyższa w momencie odbioru nawet o 6%?
Rezerwując mieszkanie deweloperzy często rozwiązują umowy, żeby nie dopłacać do interesu przez rosnące koszty budowy. Przy sprzedaży atrakcyjnych nieruchomości ludzie potrafią się.licytowac kto da więcej. Obecnie czekam na BMW i jeśli nie wyrobią się do końca roku i auto wyjedzie z fabryki jako 2022 to możliwe, że będą mnie chcieli dokasować. Jak odmówię to w 5 min znajdą chętnego na to auto :). W maju zamawiałem wiązary na budowę. Po 2 tygodniach dzwonią do mnie, że musze dopłacić 25%, albo mogę zrezygnować bo drewno tak nagle podrożało. Witamy w nowej rzeczywistości. Sorki za oftop, ale to apropos Hondy ;) |
Cytat:
|
Trzeba zapłacić pełną kwotę wtedy mnie ma gadki O......
|
Cytat:
|
Cytat:
Przy odbiorze zapłaciłam tyle ile uzgodniłam przy zapisywaniu i zaliczkowaniu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
To nie wiem co Warszawa odwala. Nie wyssałem sobie tego z palca tylko opisuję to o czym mnie poinformowano min. w jednym z największych, jak nie największym salonie w Polsce Honda Plaza. TOMADYNA nie rób ze mnie wariata. Chyba życia nie znasz jak uważasz że kwota z zamówienia nie może się zmienić. Co innego jak zamawiasz i czekasz na przesunięcie towaru pomiędzy salonami tydzień, a jak czekasz na motocykl, który ma przyjechać od producenta za kilka miesięcy. Jeżeliby się zamawiało konkretną sztukę i byłby na fakturze zaliczkowej wpisany numer Vin tego motocykla to oczywiście że cena powinna być bez zmian, ale jak salon sam nie wie kiedy, bo są duże opóźnienia i w jakich pieniądzach dostanie motocykl to na logikę wiadomo że jak poniesie większe koszty to może to zrzucić na kupującego.
|
Na logikę to podpisujesz zamówienie na pojazd z określoną kwotą do zapłaty. Nigdy nie zdarzyło mi się żeby kwota za pojazd uzgodniona przy zamówieniu różniła się od tej jaką przyszło finalnie zapłacić czy to był motocykl czy samochód czy inna maszyna. A Honda Plaza? No, nie polecam.
|
Załatwiłem w Karliku i to co było w zamówieniu w umowie było przy odbiorze.
Uwaga, nie było to na przełomie roku. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka |
Możecie polecić jakąś firmę co robi linki na zamówienie? W Google znalazłem ale zawsze lepiej z polecenia.
Chce wydłużyć od manetki i od sprzęgła. Reszta bangla. No może hamulcowy bym też kiedyś zmienił. Chodzi o to aby włożyć z powrotem w prowadnice. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka |
2 sztuki 300 rally dostępne od ręki Honda Lublin za jedyne 28 500 pln. Promocja od piątku
|
Autolinka w Jankach.
W swoim czasie dorabialim tam sporo linek do starych rfs-ow (sypały się tam z powodu fabrycznie wadliwych mocowań linek przy fcr-ze). Tani nie byli, ale ich linki wytrzymywaly (15-20 lat temu) tyle co oryginaly ktm. |
Ja jeszcze raz napiszę, że umówiliśmy się na kwotę i taką zapłaciłem, pytałem przy odbiorze we wrześniu jak tam sytuacja, czy sporo osób czeka, to potwierdził i dodał, że motocykl na pewno zdrożeje 6-8% (tydzien później już był droższy) a dodatkowo teraz już przy pobieraniu zaliczki ZAZNACZAJĄ, że zaliczka zaliczką, ale nie są w stanie obiecać że finalnie motocykl nie będzie jednak droższy przy odbiorze niż w dniu zaliczkowania, więc mój dealer podchodzi uczciwie, ze mną umowy dotrzymał, jak ktoś się godzi na jakieś dopłaty drobnym druczkiem albo że dostanie auto w tej kwocie ale obite to jego sprawa, ja bym sobie na to nie pozwolił.
|
Cytat:
Mocno podwyzszasz kiere ze chcesz dac nowe linki? |
Honda CRF300L/Rally (2021)
|
Cytat:
https://www.autolinka.pl/kontakt |
Ruszyła wyprzedaż 2021
https://www.honda.pl/motorcycles/range/offers.html Wysłane z mojego RMX2155 przy użyciu Tapatalka |
9 Załącznik(ów)
Dzięki za kontakt do firmy od linek, będzie uderzał jak trochę pojeżdżę. Bo pewnie trzeba będzie im wysłać oryginał, a nie wiem kiedy sezon się skończy.
Zadzwonię popytam. ----- Odnośnie podwyższenia, trochę wybrzydzałem (mało powiedziane :vis:) i w końcu wybrałem. :) Dziękuję forum za wsparcie, trochę na priv rozmawiałem co pozwoliło mi iść do brzegu. No ale od początku: Mam 191 cm wzrostu i oryginalna wysokość nie dawała mi komfortu po przesiadce z Afryki. Pierwsze rozwiązanie o którym myślałem to w podwyższenie accela o 35mm i zobaczymy co będzie. Ale nie dawało mi spokoju mocowanie handbarów do oryginalnego gwintu. Już szedłem w ten kierunek, ale czułem, że może to być półśrodek. Zrezygnowałem. Kolejno zamówiłem Renthal 609 (fatbar) i 764 -> Można zobaczyć symulacje wysokości tutaj: https://www.renthal.com/worksfit/ Przyszło, ale oryginalnie zapakowane, więc nie miałem pomysłu jak to przymierzyć i ocenić, że to będzie dla mnie ok i najważniejsze czy starczy linek i kabli. Zapytałem się sklepu, czy mogę zabezpieczyć folią i przymierzyć. Zgodzili się, ale nie może być żadnych śladów zarysowania. Przespałem sprawę i stwierdziłem szkoda się bawić i męska decyzja zostawiam: Renthal Jimmy Buton model 764 + podwyższenie 20mm Hebe. Dlaczego nie fatbar? :mur: Oryginalne mocowanie w crf300 jest w odlewie z mocowaniem 22mm i aby mieć fatbara trzeba mieć koniecznie podwyższenie z przejściem na 28mm. Natomiast w kierownicy 22mm mam możliwość obniżenia, likwidując podwyższenie. Przed chwilą w opadach śniegu wypałem na okolicznie drogi offowe i jestem pod wielkim wrażeniem jak poprawił się komfort nie tylko na stojąco, ale pozycja na siedząco jest dużo bardziej komfortowa. Czuję większa kontrolę nad moto. Wymiary Oryginalna:
Renthal 764
Wg tych pomiarów, podniosłem kierownicą o 22,5m + 20mm podwyższenie, plus szersza o 14mm. Pytaliście o kable:
Polatamy, zobaczymy. |
1 Załącznik(ów)
Choinki jeszcze nie ma ale prezent jest. W zasadzie nie wiem czy choinka będzie potrzebna;)
Dziękuję Hondzie Plaza za sympatyczną obsługę;) (Karol, Daniel) Ale przede wszystkim dziękuję naszemu Onufremu, który zamiast zająć się latoroślą późnym wieczorem klepał w kompie polisę na to maleństwo. |
Połóż światełka na Hondzinkę i będzie to najpiękniejsza choinka! :D
Gratuluję! :Thumbs_Up: |
Halina przyjechała tydzień temu :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7f2275ed0f.jpg Zmiany i doposażenie będą więc wrzucę jak już dotrą. Na tą chwilę rozebrałam lampę, żeby znaleźć chwilę później gniazdo w Rally przy lewej przedniej owiewce �� i kanapa poszła do obniżenia. Kabel Y z Bułgarii za to idealny, dzięki [mention]mikelos [/mention] za podpowiedź. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Cytat:
Jednak miło wszystkim będzie jak powiesz nam kilka słów o sobie w POWITALNI |
[mention]Novy [/mention] z przyjemnością :) POWITALNIA uzupełniona ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk |
3 Załącznik(ów)
Osłona na ramę - już coś więcej:
https://pl.aliexpress.com/item/10050...e4fa34ab71e38e Podobne, jak nie identyczne na bikerbitz: https://bikerzbits.com/honda-crf300l...rotectors.html Zamawiam z chin czekając na Acerbisa. |
Idę inną drogą. Nic nie będę modził dopóki się nie poznamy zupełnie i nie polubimy;) Potem jak to w miłości, omota mnie i zdobędzie wszystko lub znienawidzimy się na zawsze;)
|
Dzis dopytałemm dystrybutora acerbis, czy już znają datę startu produkcji xgripow na ramę. Uzyskałem info: "Witam,
Nie ma jeszcze w planach produkcji" Aktualizacja 2021-12-16 info od Acerbis Italy: The X-grip frame protector (CRF 300L) will be available from March ’22 |
Ja gadałem z HEEDem czy będą robić gmole dolne. Odpowiedzieli, że nie bo nie ma do czego dokręcać. Nie wezmą takiej odpowiedzialności. Swoją drogą to do czego konkurencja chyta?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:56. |