![]() |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 76400 |
Dokładnie! W dzień oko się przyzwyczaja, a jak wejdziesz do garażu i dostaniesz "kopa" od takiego światła to ci się wydaje, że coś nie halo. Dlatego może i lepiej byłoby "przełamać " to "ciepłym" światłem.
|
Sztuczne źródło światła zbliżone do dziennego wedle mojej wiedzy to 4300 kelvinow. Najlepszy efekt to pomieszanie wielu punktów ż zimnym i ciepłym. Światło o barwie 6000 jest zimnym lekko spadające pod niebieski i nie jest naturalne. Jeszcze raz napiszę że dużo lepiej jest stosować parę punktów o słabszej mocy niż jeden, dwa mocne.
|
dla mnie najprzyjemniejsze zawsze bedzie swiatlo klasycznej zarnikowej zarowki. ale wiadomo - koszty.
|
Yyy. Kupiłem z 5 naświetlaczy ledowych...10 20 30W i skończyłem na osram ledvance 20W 4000K. Deklarowane 2000lm. I tak robi. Świeci jak moj stary halogen 500W. Wiem że kupię kolejne sztuki. Po 59zł. Pozdro!
|
Cały nowy warsztat to ledowe świetlówki i żarówki,barwa światła neutralna.
I lepiej dużo a mniejszej mocy,dodatkowo jest równomiernie wszystko naświetlone Najlepiej z mlecznymi przesłonami,punktowe mocne światło niedobrze wpływa na wzok |
Cytat:
najwiekszy to chyba Ledvance 200W do spopielania wiewiorek w locie... |
Cytat:
|
Ledvance ma mleczne osłony na diodach. Szynszyl tak jak piszesz....nic lepiej taniej nie kupisz. 50W osram za 120zł.....5000lm. W marketach nie kupisz. Sam szit co słabo świeci a za to dużo kosztuje. Osram deklaruje 100 lm z jednego Wata. Czyli ta 200w powinna mieć 20 000lm:)
|
2 Załącznik(ów)
Cytat:
Łatwo mnie rozgryzłeś z oświetleniem garażowym, ale jak zgadniesz do czego będzie służyła jedna z tych żarówek to stawiam ci 1L gorzały:Thumbs_Up: Wiesz? Na Sylwestra jak znalazł:haha2: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:19. |