Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Izi (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=104)
-   -   26 lipca 2010 - wypadek (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=7733)

ferdek 30.07.2010 20:27

1 Załącznik(ów)
Dopiero teraz przeczytałem o tej tragedii. Chciałbym złożyć kondolencje dla rodziny i przyjaciół Iziego :( Niech spoczywa w pokoju...

Arczi 30.07.2010 21:00

Nie mogę w to uwierzyć……
Znaliśmy się długi czas, razem pracowaliśmy i imprezowali, połączyła nas pasja do motocykli.
Mieliśmy się teraz spotkać po jego powrocie….
Chyba bardzo potrzebują Roberta „na górze” bo przed kilku laty uczestniczył w wypadku samochodowym z naszym kolegą Wojtkiem, które wtedy zginął, a Robert ciężko poturbowany został z nami. Teraz jednak nie miał tyle szczęścia…..
……….
<O:p</O:p
Wyraz współczucia Bliskim i Wszystkim, którym będzie Roberta brakować.
<O:p</O:p
Artur

Tata 30.07.2010 21:59

Izi- wielki, prawdziwy motocyklista -jeden z tych twardzieli którzy nie bacząc na warunki pogodowe grzali po śniegu i lodzie Junakiem na Elefantentreffen. Nie znałem Go tak dobrze jak niektórzy z was,tylko z paru spotkań na dawnych zlotach, jeszcze ze starego forum. Pamiętam jak na pierwszym zlocie wiele lat temu w Kotlinie Kłodzkiej podziwiałem Jego motocykl -africę, którą wszyscy znacie. Potem z podziwem czytałem wszystkie relacje z Jego podróży. Ostatni raz widzieliśmy się dwa lata temu na ślubie Jojny.
Był wzorem dla nas wszystkich.
Żył jak motocyklista-zginął jak motocyklista.
Tu na tym forum należy Mu się "pomnik" -nie wiem w jakiej formie może galeria zdjęć ,relacje z Jego wypraw -wszystkie w jednym miejscu, do tego parę o Nim słów.
Cześc Jego pamięci.

marceli 30.07.2010 22:32

Kiedy we wtorek zadzwonił do mnie modzel z tą straszną wiadomością,
nie przestaję o tym myśleć.
Wyrazy współczucia dla najbliższych.

Gumis 31.07.2010 15:32

[*][*][*] kondolencje dla Rodziny

ptasiek11 31.07.2010 16:28

Należę do tej części forumowiczów , którzy mieli okazję i szczęście poznać Iziego! Widziałem się z nim tylko raz w Krakowie w zeszłym roku na jakimś zlocie motocyklowym na BP. Był chyba z Samborem . Dostałem od niego mój pierwszy kalendarz Afrikanerski . Po chwili rozmowy okazało się ,że zna motor , który chciałem kupić - był motorem Rudego jego bliskiego przyjaciela, którego również znałem. Wiedział o tym motorze wszystko!!! Jaki ten świat mały. Wiem ,że z Rudym się przyjaźnili - pewnie teraz jest im razem raźniej.
Wyrazy współczucia dla rodziny i przyjaciół!

Truck 31.07.2010 16:30

[*]
Wyrazy współczucia dla bliskich

MECENAS 31.07.2010 19:56

Szczere kondolencje dla rodziny, bliskich IZI-ego oraz wszystkich przyjaciół, znajomych i tych którym było dane go spotkać na swojej drodze.

Izi był chyba dla nas wszystkich chodzącą encyklopedią wiedzy o motocyklach i podróżach z nimi związanych. Nie zawsze trzeba było się z nim zgadzać, nie zawsze wiedział wszystko najlepiej ale na pewno zawsze można było liczyć na jego pomoc.

Pierwszą rzeczą jaką robiłem ja czy wielu z nas w przypadku awarii w trasie był tzw. "telefon do przyjaciela". A IZI zawsze szukał rozwiązania, wiesz miałem już taki przypadek a może zobacz na to,............. nie wiesz to jednak może być to i to............, może sprawdź jeszcze to co jest koło tego i tego ............... etc..

Pamiętam jak Robert Movistar mówił mi o planowanej wtedy wyprawie na Kamczatkę i to co należało by na nią zabrać. Jeden z kolegów nie pamiętam kto, doradził mu że jak nie wie co zabrać to najlepiej jak by zabrał Iziego, bo z pewnością dali by sobie wspólnie radę w tej podróży Izi dobry mechanik a Movistar logistyk (tak też oczywiście zrobił).

Izi, wielu ludziom będzie Ciebie brak, mnie również, telefonów do Ciebie już nie będzie, ale może wspomnisz o nas w potrzebie, temu na górze kim kolwiek ON jest.

MECENAS

EGON 01.08.2010 09:48

... odkąd Łysy zadzwonił i przekazał mi te info już kilka dni minelo... dopiero dzis odpalilem 4um i cos chcialem napisac... myslałem ze wiem co... ale... brak słów... a miałem Cię przekonać... o tym co gadalismy... argumenty solidne znalazłem... a teraz co?? ...... komu powiedzieć??... do środy Podróżniku...

piono 01.08.2010 12:32

...to był Gość

R. I. P.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:09.