![]() |
Wydaje mi się, choć w bebechy nie zaglądałem, że 35at jest pochodną innego modelu larka 35 coś tam coś, często bywają one za bezcen uszkodzone na alledrogo.
|
Cytat:
nie chcę nic w zamian |
Cytat:
|
chłopaki jak w marcu zmieniłem moto to poprzednie sprzedałem z garminem zumo 400, b. dobrze go wspominam,
po chwili zapaliłem się do larka coby kupić do nowego moto - bo cena superrr, co z tego - poczytałem opinie i nie chce go, jezeli coś ma mi służyć to niestety musi kosztować, takie są realia, a biednego nie stać by kupować byle co to kupiłem zumo 340 lm |
potrzebuje wgrac pliki trasy np z google map do larka i tu pojawia sie pytanie jakim programem to ugryźć aby uzyskac pliki z rozszerzeniem .ATM ??
|
Są różne konwertery - jakoś toto robiłam, ale nie pamiętam czy bezposrednio, czy tez napierw konwertowałam na gpx, a potem do atm.
Pokombinuj tutaj http://www.gpsvisualizer.com/gpsbabel/ |
Cytat:
Napisał rambo Zobacz post to daje cały czas 12V o ile napięcie na wejsciu nie spadnie poniżej. Oddaje max 2A a ile podasz na wejsciu nie ma dla niego znaczenia małe sprostowanie , zakładam ze to stabilizator 78S12 , w innym przypadku 2 amper nie odda , podstawowa wersja to 1Amper , i wypadało by wspomniec o przykreceniu tego do kawałka aluminiowego radiatora nim zostanie obciazony ..., bywały wersje izolowane i nie izolowane - patrz blacha z otworem do przykrecenia - jest to połaczone z masa tak samo jak srodkowa noga tego układu , ja juz stosujemy takie cuda elektroniki to polecam LM350 , 3,5A na wyjsciu , zabezpieczenie przeciwzwarciowe - minus dla tych co boja sie zadkich pradów to tylko 3 elementy zewnetrzne z wejsciem tez nie jest tak kolorowo bo nie mozemy przekroczyc 28Volt , __________________ Czy zrozumiałeś już zasady? To jest gra w której będziesz pokonany Kapitalizm-kanibalizm Pożerasz ich, albo będziesz pożerany! |
Cytat:
odpowiedz po ciezkich zmaganiach znalazłem tutaj http://f650gs.pl/topic/2860-automapa...ikach-gpx-kml/ najsamprzod sciagamy GPSbabel ,instalujemy i wyglada to tak ze mape musimy przerobic na nmea0183 , majac juz gotowy plik dopisujemy do niego rozszerzenie .gps np trasa1.gps i wgrywamy plik do nawi , dalej menu ,gps , pokaz slad i wskazujemy nasz plik trasa1.gps . byc moze komus zaoszczedzi to troche nerwów w szukaniu konwertera ATM . :) |
Cytat:
Trzeba też pamiętać, że plik śladu .GPS dla AM jest uzupełniany o plik .BIN, który zawiera część danych tego śladu. No i pytania: czy po tak uzyskanym śladzie AM wyświetla komunikaty nawigacyjne? Czy przy korzystaniu z GPSBabel zaznaczałeś opcje ,,routes'', czy tylko ,,tracks'' i ,,waypoints''? |
Cytat:
konwertera dajacego rozszerzenie .atm nie znalazłem :mur: plik trasy która potryebowałem wgrac do larka miałem pod ozie explorera = .plt , co w mogłem wsadzic w gps babel, routes nie było mozliwosci zaznaczenia niestety . jak wiesz wiecej to podziel sie :D:bow: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:42. |