Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Dział ogólny (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=271)
-   -   Honda CRF300L/Rally (2021) (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=38547)

ArEZ 22.12.2021 20:28

Cytat:

Napisał zaczekaj (Post 756930)
Minion wczoraj odebrany, dziś zarejestrowany i ubezpieczony. W weekend pewnie wpadną pierwsze kilometry.

Koleżanka skromna i nie chwali się występami na srebrnym ekranie 🤘https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4798a681d2.jpg

Wysłane z mojego RMX2155 przy użyciu Tapatalka

zaczekaj 28.12.2021 22:47

Cytat:

Napisał ArEZ (Post 762016)
Koleżanka skromna i nie chwali się występami na srebrnym ekranie 🤘https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4798a681d2.jpg

Wysłane z mojego RMX2155 przy użyciu Tapatalka

Jakby to powiedzieć… sama przegapiłam :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

wierny 29.12.2021 08:56

Wrzucam link dla tych, którzy też przegapili.:)
https://regiony.tvp.pl/57465186/15122021

Asik_Halina 31.12.2021 10:34

Honda CRF300L/Rally (2021)

Pytanie do Was specjalistów na kanwie świątecznych prezentów do nowych CRF 😁 czy montował już ktoś handguardy od Zeta Racing w CRF 300 Rally i może podpowiedzieć jak usunąć ze środka manetki oryginalny wkład, żeby włożyć śrubę od Zety ze zestawu?
Ni cholery nie mogę tego zrobić a w internetach nie znalazłam po dniu poszukiwań 😞ciężarek się odkręca ale wkład już nie wychodzi.
Dziękuję 🙂

Sent from my iPhone using Tapatalkhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5228638429.jpg

muszel72 31.12.2021 10:39

Jeśli dobrze pamiętam to gdzieś już było. Wkład jest na stałe i wymieniano całą kierę. Ale obym się mylił….

Asik_Halina 31.12.2021 10:42

Cytat:

Napisał muszel72 (Post 762725)
Jeśli dobrze pamiętam to gdzieś już było. Wkład jest na stałe i wymieniano całą kierę. Ale obym się mylił….

Dziękuję, obyś się jednak mylił 🤔

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dandi 31.12.2021 11:14

Cytat:

Napisał Asik_Halina (Post 762723)
Pytanie do Was specjalistów na kanwie świątecznych prezentów do nowych CRF 😁 czy montował już ktoś handguardy od Zeta Racing w CRF 300 Rally i może podpowiedzieć jak usunąć ze środka manetki oryginalny wkład, żeby włożyć śrubę od Zety ze zestawu?
Ni cholery nie mogę tego zrobić a w internetach nie znalazłam po dniu poszukiwań 😞ciężarek się odkręca ale wkład już nie wychodzi.
Dziękuję 🙂

Tak na szybko:
Just got mine on! Different issue with my stock handlebars though. Both ends were plugged with a solid steel plug a good 3/4” deep, threaded of course with a 6mm hole.
Bit of extra work. Had to drill out the hole with a larger hole and re-tap with a M-8x1.25 thread tap.
I then had to put an oversized SS nut between the handlebar and drop down arm to use as a spacer in order to get the clearance on the throttle grip.
All in all it has worked out well and looks great.

piotr.dialog 31.12.2021 12:13

Witam
Ja zamontowałem wykorzystując oryginalne wkłady w kierownicy. Jest OK.

Asik_Halina 31.12.2021 17:22

Wysiłki zakończone pełnym sukcesem 😁 sposób znaleziony na usunięcie kolka rozporowego ale w międzyczasie znaleźliśmy film, gdzie montaż był na oryginalnym kołku i efekt jak na zdjęciach. Dziękuję :)https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b5f728d1e3.jpg

Wymieniłam tylko śruby na lepsze i dłuższe M6 60 :)https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...520767f991.jpg

Horizon 31.12.2021 23:03

Mikołaj w tym roku spóźniony w tym roku ale CRF 300XXL leci dalej. Jutro zakładam nowy amor i dokładkę do stópki 8)
Już nie mogę się.doczekać, żeby ten tragiczny oryginalny amor wywalić w kąt.
https://i.imgur.com/fbBInft.jpg

dzinks 01.01.2022 09:56

Cytat:

Napisał Horizon (Post 762804)
Mikołaj w tym roku spóźniony w tym roku ale CRF 300XXL leci dalej. Jutro zakładam nowy amor i dokładkę do stópki 8)
Już nie mogę się.doczekać, żeby ten tragiczny oryginalny amor wywalić w kąt.
https://i.imgur.com/fbBInft.jpg

Gratulacje. Jak tylko polatasz to podziel się opinią.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

madafakinges 01.01.2022 10:33

https://africatwin.com.pl/showthread...Sanchez&page=5
Nie chęć ci psuć humoru ale yss to jest gówno poczytaj doświadczenia śluzy, tak samo szparag założył ten amor du trampka na enduro rally i po pierwszym dniu przestał działać. Jeśli masz. Możliwość oddaj go i zainwestuje w prawdzi y amor. Wilbers ohlins TFX

Cezarus 01.01.2022 11:22

Honda CRF300L/Rally (2021)

YSS to najgorszy szajs na świecie :) założyliśmy go do KLRa na wyjazd do Albanii i roleciał się po 2 godzinach jazdy w terenie . Nie dość , że spierniczył nam wyjazd to jego zwrot był utrudniony . Jeżeli ktoś jeździ w terenie to lepiej zostać przy oryginale . YSS to zło :). Najlepiej będzie dozbierać tak jak pisze Mada.

madafakinges 01.01.2022 14:32

Tania opcja to goldvalvse + nowa sprężyna. Trzeba wziąć pod uwagę że ori jest zajebiście trwały.

Horizon 01.01.2022 15:15

Dziękuję za informacje, ciekawe poczytam na ten temat. Chociaż tak czy siak kupiłbym tego YSS bo to egzemplarz 3-4 miesięczny po brzebiegu 3000 km onroad/lekki offroad wiec raczej watpie ze sie rozpadnie po 2 godzinach. Dałem 1200 zł wiec ryzyk fizyk, jak się rozpadnie po sezonie to sobie wpisze w koszty. Nowy kosztuje 2 razy tyle.
Początkowo chciałem ohlinsa ale trafił się.ten. Ohlins niestety 4000 zł - a do takiego osiołka to jednak wole zaryzykować te 1200 zł bo i tak jezdze wokół komina. Jak się rozsypie to pójdę w coś porządnego :)

Sporo ludzi kupuje YSS do 300L i jeszcze nie czytałem na grupach za bardzo o awariach. Może coś w nich poprawili albo konstrukcja jest nieco inna bo ten temat o którym czytam to jednak prawie 5 lat temu ;). Zobaczymy i dam znać, bo jednak upalam w terenie więc lekko nie będzie :D

jabolos 01.01.2022 15:20

Świeży materiał z 300- tą na hamowni.
Wyszło 23,6 KM przy 8260 obr./min. i 17,58 Nm przy 6440 obr./min.
Producent deklaruje 27,3 KM/8500 obr./min. i 26,6 Nm / 6500 obr./min.

GregoryS 01.01.2022 17:32

Spora roznica w stosunku do wartosci deklarowanych, niby tylko 3.7 kunia i 9 niutków roznicy. Ale procentowo to 13% w koniach i az 33% w niutonach mniej.

rrolek 01.01.2022 21:48

Podają moc/moment na wale silnika. Stąd do koła droga daleka, stary w napędzie nie małe.

Baza 02.01.2022 00:04

Moc zawsze podawana jest na silniku

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Horizon 02.01.2022 13:56

Zmieniłem wczoraj zawias i mogę powiedzieć jedno - WOW, po prostu WOW! Inny sprzęt od razu.
Wyjechałem dzisiaj na godzinną rundkę: błotko, muldy, kocie łby, wszystkie studzienki w asfalcie zaliczone. Różnica jest kolosalna. Motocykl w końcu stoi tak jak powinien i nie ugina się pod swoim ciężarem (zdjęcie), mogę w końcu siedzieć na dupie i zasuwać szybciej po bezdrożach a nie pracować nogami i robić swoim ciałem robotę którą powinien wykonać zawias. Wcześniej jak wsiadałem na moto to dotykałem całymi stopami ziemi i jeszcze miałem ugięte kolana. Teraz dotykam ziemi podbiciem stopy.
Zdziwiłem się, że przód ogarnia całkiem nieźle :o, nie wiem czy jest sens mu sprężynę usztywniać.

Zgadzam się z twierdzeniem, że z takim zawiasem ten motocykl powinien wyjść z fabryki. Przypuszczam, że skupili się na starszych panach wśród których ten sprzęt jest bardzo popularny i wyszli z założenia, że upalacze sobie zmienią. Ale z drugiej strony najbliższa konkurencja czyli KLX300 ma dobry zawias z tyłu i regulowany z przodu...

Po zmianie wyszły niestety 3 rzeczy:
1. Kierownica mimo zwyżek 5 cm znowu jest zbyt nisko. Chyba czas na zmianę na coś bardziej wygiętego i mocniejszego.
2. Moto na stopce kładzie się okrutnie.
3. Siedzenie jest bardziej pod kątem i dupsko zjeżdża trochę w stronę baku. I tak miałem w planach robić siedzenie.
https://i.imgur.com/Vq0aFDf.jpg

rrolek 02.01.2022 14:20

Horizon kochanie, kiedyś zaczniesz latać i wtedy ten twój WOW nad kolebaniem w dupnym dosiadzie przejdzie do historii. Żaden zawias nie zrobi za pracę ciałem i nogami. Idziesz powoli we właściwą strone - stronę MOCY ;)

Horizon 02.01.2022 16:35

Cytat:

Napisał rrolek (Post 762929)
Horizon kochanie, kiedyś zaczniesz latać i wtedy ten twój WOW nad kolebaniem w dupnym dosiadzie przejdzie do historii. Żaden zawias nie zrobi za pracę ciałem i nogami. Idziesz powoli we właściwą strone - stronę MOCY ;)

Hehe spodziewałem się takiego komentarza ;).
Pozwolisz, że się z Tobą nie zgodzę. Nie będę robić roboty za zawias, który nie radzi sobie na zwykłej polnej drodze i wymaga ode mnie ekwilibrystyki kiedy przejeżdżam przez kałużę, albo niezbyt głęboką studzienkę na asfalcie. Kiedy dojeżdżam do miejsca spotkania z ludźmi na KTMach i Husqach wolę oszczędzać energię na prawdziwe latanie w cięższym terenie, a nie zwykły dojazd czy niedzielną januszową przejażdżkę ¯\\\_(ツ)\_/¯
Chyba, że jakoś.źle zrozumiałem to co napisałeś.

rrolek 02.01.2022 18:05

OT. W sumie nie ważne. Jest fun jest dobrze.

Danny 03.01.2022 20:06

1 Załącznik(ów)
Gustowna 300L. Znalezione gdzieś w Internetach, wrzucam jako ciekawostkę/benczmark.

matjas 03.01.2022 20:09

jajko mądrzejsze od kury. nie wytłumaczysz :D

Horizon 03.01.2022 21:02

Cytat:

Napisał warzyfko (Post 763096)
Gustowna 300L. Znalezione gdzieś w Internetach, wrzucam jako ciekawostkę/benczmark.

Widziałem na grupie - przepięknie wygląda. Okleina i siedzenie robią robotę. To będą moje kolejne przeróbki. Widać tylko, że służy do jeżdżenia po osiedlu w adidasach, terenu to ona chyba ani razu nie widziała heh
Niestety Yoshi odpada (a bardzo chciałem :() bo jest cholernie głośny do jeżdżenia w terenie.

JarekO 04.01.2022 10:05

Cytat:

Napisał Horizon (Post 763116)
Widziałem na grupie - przepięknie wygląda. Okleina i siedzenie robią robotę. To będą moje kolejne przeróbki. Widać tylko, że służy do jeżdżenia po osiedlu w adidasach, terenu to ona chyba ani razu nie widziała heh
Niestety Yoshi odpada (a bardzo chciałem :() bo jest cholernie głośny do jeżdżenia w terenie.

Uważaj na to siedzenie. Ono jest super do jazdy wyczynowej. Mam takie w EXCku i na torze to super sprawa. W turystyce może być "za dobre".

Horizon 04.01.2022 11:28

Faktycznie, podobną miałem w KXF250, na coś takiego trzeba mieć twardy tyłek. Bardziej chodziło mi o kolor i materiał. Na pewno przerobię tę kanape co jest na bardziej płaską i miękką :D

Danny 04.01.2022 11:53

Cytat:

Napisał Horizon (Post 763116)

No nie widać po ramie żeby dotykało ją coś innego niż białe skarpety :) Gość pisze że mieszka obok opuszczonego pola golfowego które jest rozjeżdżane przez crossówki więc może chce to w pełni uzbroić zanim wyjedzie z nimi na tor.

Ja komina też nie będę ruszał, jest idealny w chaszcze. Jak chcę postrzelać to odpalam Afrę z pustym Remusem Okami.

Co do fotela, gość pisze że jest ori i tylko pokryty jakimś gripperem. Link do tego pokrycia: https://www.ebay.com/itm/265434698541

Horizon 05.01.2022 13:34

Długo szukałem co zrobić lampą. Finał będzie taki, że lampa poleci do profesjonalnego tunera (moda?) dzięku czemu w oryginalnej obudowie znajdzie się bi-led + światło do jazdy dziennej. Mniej więcej tak to wygląda po modzie :D. Efekt za około 30 dni
https://i.imgur.com/DLF0Cts.png

przemo77390 05.01.2022 15:02

Cytat:

Napisał Horizon (Post 763431)
Długo szukałem co zrobić lampą. Finał będzie taki, że lampa poleci do profesjonalnego tunera (moda?) dzięku czemu w oryginalnej obudowie znajdzie się bi-led + światło do jazdy dziennej. Mniej więcej tak to wygląda po modzie :D. Efekt za około 30 dni
https://i.imgur.com/DLF0Cts.png

Ładnie ale jak to się ma do homologacji i w razie dupy odpowiedzialności z OC - koszty moga być przełozone na wlasciciela.

Horizon 05.01.2022 20:05

Mod jest zrobiony w lampie wiec numery numery zostają - to jest ten plus przy np. rutynowej kontroli. Szczerze mówiąc nie wiem co z inba musiałaby się wydarzyć, żeby zaczęli szukać tak głęboko. Przy takich zdarzeniu lampa raczej byłaby moim ostatnim zmartwieniem :D

Asik_Halina 08.01.2022 12:02

[mention]mikelos [/mention] pytanie do Twojej wymiany śruby spustowej oleju. Czy jak położę motek na bok, żeby wymienić samą śrubę na magnetyczną bez wymiany oleju, to olej pocieknie?

GregoryS 08.01.2022 17:23

Co musialoby sie wydarzyc, na przyklad wypadek i odmowa wyplaty swiadczen/pokrycia kosztow likwidacji szkody ze wzgledu na ingerencje w pojazd ? :)
Wiem, to czarnowidztwo, kazdy sam wazy sobie ryzyko. Zwracam tylko uwage na najczarniejszy ale mozliwy scenariusz.

JaTomek 09.01.2022 11:50

Cytat:

Napisał Ronin78 (Post 763799)
Gregory ma rację, założysz żarówkę nie taką jak trzeba, jeżeli uczestnik zdarzenia zezna że poczuł się oślepiony to jest po frytkach. Warto o tym wiedzieć.

IMHO traktowałbym jako zaje....y zbieg niefortunnych zdarzeń. Co nie zmienia faktu, że pewnie większość lamp motocyklowych (i nie tylko) świeci marnie i do tego takie połączenie poprostu jest nielegalne. Chociaż są na rynku żarówki np. H4 tzw. led, które nawet PT przechodzą ;P

Horizon 09.01.2022 11:56

Ronin, znasz kogoś kto miał taki przypadek? Bo to imo trochę urban legend krążący po necie. Podobnie jak teorie, które czytałem, że jak masz przegląd a masz coś niehomologowanego to tak jakbyś przeglądu nie miał więc nie możesz poruszać się po drodze - no nie tak to wygląda.
Uczestnik może zeznać, że poczuł się oślepiony, ale w razie sporu będzie to sprawdzane i może zostać powołany biegły. Ofkors tak jak mówi Gregory jest to ryzyko, które się po prostu waży jak przy każdym motocyklu gdzie zakładasz szperacze bez papieru czy oponę terenową, która nie powinna się.znaleźć na asfalcie.

Cytat:

Napisał JaTomek (Post 763878)
Chociaż są na rynku żarówki np. H4 tzw. led, które nawet PT przechodzą ;P

Są, są i najpierw miałem w tę stronę iść, ale wolę przerobić cały wkład w środku.
Raczej nie ma szans, że będzie marnie świeciło https://www.youtube.com/channel/UCX8...QVBob0w/videos ;)

JaTomek 09.01.2022 12:03

Cytat:

Napisał Horizon (Post 763879)
Ronin, znasz kogoś kto miał taki przypadek? Bo to imo trochę urban legend krążący po necie. Podobnie jak teorie, które czytałem, że jak masz przegląd a masz coś niehomologowanego to tak jakbyś przeglądu nie miał więc nie możesz poruszać się po drodze - no nie tak to wygląda.
Uczestnik może zeznać, że poczuł się oślepiony, ale w razie sporu będzie to sprawdzane i może zostać powołany biegły. Ofkors tak jak mówi Gregory jest to ryzyko, które się po prostu waży jak przy każdym motocyklu gdzie zakładasz szperacze bez papieru czy oponę terenową, która nie powinna się.znaleźć na asfalcie.

Wydaje mi się, że takie informacje do wykopania z orzeczeń Sądów i to prawomocnych...
Do tych oślepiających zaliczyłbym również część lamp z żarówką xenon i led.

GregoryS 09.01.2022 13:09

Ladowanie leda zamiast h4 jest u nas nielegalne. Wiem, bez sensu ale jak jest. W DE jest warunkowo dopuszczone ale wylacznie dla pary reflektor h4 czy h7 i zarowka led dla ktorej producent zrobi NOWA homologacje i zdobedzie odpowiednie zaswiadczenie. Duzi producenci jak Philips i Osram troche tych homolgacji juz maja, ale to wciaz homologacja wylacznie dla zarowki w konkretnym modelu samochodu. Wtedy jest street legal o czym informuja na opakowaniu. U nas kazdy led w nieledowym reflektorze jest not legal. Faktem jest ze to jak swieca niektore chalupniczo zrobione retrofity to jest jakis k..a dramat. Bardzo fajnie ze taki kierowca tuningowanej bmw cieszy sie lepszymi swiatlami i mowi ze jest bezpiecziej. Szkoda tylko ze ja jadac z naprzeciwka nie widze juz kompletnie nic.
Jak duzy jest odsetek odmowy pokrycia szkod nie wiem. Ale wiem ze ubezpieczyciel zrobi co moze zeby wyplate obnizyc albo wogole jej uniknac. Kilka wpadkow w rodzinie bylo. A jak komus to nie pasuje to zawsze zostaje wieloletnia droga sadowa :)
Wiec, jak kto lubi. Majac motorek ktorym asfaltem jezdzilbym kilkasetmetrow do pierwszej polnej drogi osobiscie homologacja na swiatla za bardzo bym sie nie przejmowal.

Horizon 09.01.2022 13:54

Cytat:

Napisał GregoryS (Post 763885)
Wiec, jak kto lubi. Majac motorek ktorym asfaltem jezdzilbym kilkasetmetrow do pierwszej polnej drogi osobiscie homologacja na swiatla za bardzo bym sie nie przejmowal.

Otóż to, przy typowo szosowym motocyklu nie wiem czy bym się bawił.

dzinks 09.01.2022 17:09

Ktoś już zmieniał na mniejsze i elastyczne, homologowane kierunki? Dziś tylny lewy wyrwalem z plastikiem z mocowania. Muszę kupić całe ten czarny element nad kołem. Kierunki są za ogromne i sztywne.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

mikelos 12.01.2022 20:50

Cytat:

Napisał Asik_Halina (Post 763782)
[mention]mikelos [/mention] pytanie do Twojej wymiany śruby spustowej oleju. Czy jak położę motek na bok, żeby wymienić samą śrubę na magnetyczną bez wymiany oleju, to olej pocieknie?

Tak, wystarczy położyć moto na boku. Nie pamiętam czy na lewym czy na prawym. Generalnie, kładziemy tak by korek spustowy był w tej połówce co jest wyżej :)

Asik_Halina 15.01.2022 09:37

Cytat:

Napisał mikelos (Post 764356)
Tak, wystarczy położyć moto na boku. Nie pamiętam czy na lewym czy na prawym. Generalnie, kładziemy tak by korek spustowy był w tej połówce co jest wyżej :)

Dziękuję :) będę zatem wymieniać i dam znać jak poszło.

glajciarz 15.01.2022 15:23

Czołem!
Biorę pod uwagę przesiadkę z transalpa na CRF 300L, tudzież Rally, ale chciałbym się do niej najpierw przymierzyć, zobaczyć jaka jest pozycja siedząca, itp.W związku z tym mam pytanie, czy ktoś z członków grupy jest z województwa lubelskiego, bo w tej chwili tutaj przebywam- okolice Ryk, Dęblina. W Piątek najbliższy będę również w Lublinie. Może mógłbym do kogoś na chwilę podjechać i zobaczyć maszynę z bliska.
Inna lokalizacja to Kraków, ale w Krakowie będę najwcześniej od lutego.
Dzięki z góry za odzew!
Mariusz

materna 15.01.2022 18:12

Cytat:

Napisał glajciarz (Post 764732)
Czołem!
Biorę pod uwagę przesiadkę z transalpa na CRF 300L, tudzież Rally, ale chciałbym się do niej najpierw przymierzyć, zobaczyć jaka jest pozycja siedząca, itp.W związku z tym mam pytanie, czy ktoś z członków grupy jest z województwa lubelskiego, bo w tej chwili tutaj przebywam- okolice Ryk, Dęblina. W Piątek najbliższy będę również w Lublinie. Może mógłbym do kogoś na chwilę podjechać i zobaczyć maszynę z bliska.
Inna lokalizacja to Kraków, ale w Krakowie będę najwcześniej od lutego.
Dzięki z góry za odzew!
Mariusz

Ostatnio w Honda Lublin (sokół) stała jedna sztuka Rally, może jeszcze jest, to sobie przymierzysz.

sudden 15.01.2022 18:48

Cytat:

Napisał glajciarz (Post 764732)
Czołem!
Biorę pod uwagę przesiadkę z transalpa na CRF 300L, tudzież Rally, (...)

Przesiadka może być bolesna, ale za to dokupienie 300L do Trampka to już całkiem przyjemna historia. Ja akurat zrobiłem w odwrotnej kolejności :)

glajciarz 16.01.2022 16:41

Cytat:

Napisał sudden (Post 764753)
Przesiadka może być bolesna, ale za to dokupienie 300L do Trampka to już całkiem przyjemna historia. Ja akurat zrobiłem w odwrotnej kolejności :)

Dlatego caly czas mam dylemat... trampek jest uniwersalny,można daleko nim jechać w miarę komfortowo, zabierając wszystko na niego do biwakowania i dla mnie taka forma podróżowania na motocyklu i spędzania czasu ma istotne znaczenie. To co mi przeszkadza w Trampku, to jego waga, bo w terenie to jest czasami walka i mało przyjemności kiedy trzeba się z nim szarpać...

dario9z 16.01.2022 19:45

Sprawa prosta, więcej terenu, szutru, szwędania CRF300/Rally, więcej po czarnym, zjazd na pole namiotowe, siłownia w błocie Trampek.)

ferdek 16.01.2022 22:21

Jeśli unikasz autostrad, nie jeździsz z pasażerem i satysfakcjonuje Cię na utrzymywanie na trasie prędkości 110-120 km/h to 300 Rally będzie tak samo wygodna jak trampek. Ja jeżdżę nią z takimi samymi prędkościami przelotowymi jak jeździłem transalpem, afryką czy tenerą.

matjas 16.01.2022 22:53

utrzymujesz rally 120 na trasie?

w sensie ja wiem, że ponoć pojedzie 140 /przynajmniej według licznika/ ale przy 120 to tam się chyba juz rozmowa jakakolwiek kończy...:)

dzinks 16.01.2022 23:02

Cytat:

Napisał dzinks (Post 763910)
Ktoś już zmieniał na mniejsze i elastyczne, homologowane kierunki? Dziś tylny lewy wyrwalem z plastikiem z mocowania. Muszę kupić całe ten czarny element nad kołem. Kierunki są za ogromne i sztywne.

Temat pewnie nie dotyczy tylko crf300l. Znalazłem poniższe, może ktoś z Was używał i może napisze coś o nich:

1. https://allegro.pl/oferta/uniwersaln...ad-10879369895
2. https://www.jednoslady.sklep.pl/p161...aranczowe.html
3. https://www.moto-maniak.eu/kierunkow...t-p-10193.html

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:37.