![]() |
mam małe pytanko mam założone teraz tkc80 i mitas e09tyl zastanawiam się nad kombinacją motoz/e09. jezdze generalnie 50/50 ale troche wkurza mnie tkc80 w blocie... czy waszym zdaniem motoz będzie porównywalny (chociaż trochę) z tkc na czarnym suchym... bo na mokrym to i tak mitas z tyłu i jeżdżę spokojnie. Jak z trwałością tej opony na czarnym chodzi mi generalnie o porównanie jej z tkc?
|
Cytat:
|
Jak jest z twardością Heidenau K60 Scaut? Interesuje mnie czy ciężko ja zmienić w terenie, bo są tylko wersje bezdętkowe i prawdopodobnie są twardsze. Miał ktoś przyjemność zmieniać ją w terenie?
|
Zajeżdżam właśnie zestaw Motoz+E09 i kolejny też taki będzie. Tanio i dobrze ;) Na mokrym czarnym trzeba uważać, na suchym spokojnie można przycierać podnóżki :) Co do trwałości, to wiadomo, kostka, wiec ostrożnie z heblami, bo wyząbkować nie trudno, ale na pewno dużo trudniej niż miękką TKC. Motoz na pewno nie boi się dalekich asfaltowych przelotów. Poniżej masz foto opony po przelocie ponad 1500km dojazdówki
https://lh4.googleusercontent.com/-j...0/DSCF1386.JPG Największy problem, to hałas. Nie od razu, dopiero jak się wyząbkuje, ale jak ktoś ma cichy motocykl i szybę z deflektorem, to zatyczki się przydadzą :D |
cenie wyżej mt21 na przodzie od motoza :) cenowo nie pamiętam :)
|
Cytat:
|
Artur co to za model motoza i ile dałeś??
Jest rozmiar 90/90-21?? czy 90/100-21. Jak ten wyzszy profil to jak sie mieści z oryginalnym błotnikiem?? |
ja tam na piachu to kotlarni (czesto powyzej setki ) jeździłem na obu i mi lepiej pasował mt21 ale mamy inne motocykle :)
|
Cytat:
http://riderparts.pl/36-138-thickbox...t-90100-21.jpg Plus jest jeszcze taki, jak w E09 Dakar - ma tak sztywne boki, że przy paciaku przez kilka km można jechać nie wiedząc, że się go ma. |
Cytat:
tkc z przodu wyje jak stary ikarus bardziej to irytuje innych jak ich mijam niz mnie =p a pozatym to jeszcze jezdze samurajem na MT-kach i cicho tez nie jest wiec halas mam gdzies =p dodatkowo jesli nie ustepuje tkc na czarnym to super. ostanie pytanko i przestaje nudzic czy przy tym jedynym rozmiarze pasujacym na przod musze sie obawiac ze nie wlezie pod oryginalny blotnik?? albo jakichs ciekawych atrakcji ?? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:33. |