![]() |
Cytat:
|
Afri z tym silnikiem byla długo do sprzedania najpierw w całości podobno. Mi gość chciał ten piec sprzedać jakies pół roku temu za 3000 zł podobno był problem z jakąś śrubką w głowicy , nie pamiętam już dokładnie. Ja nie oglądałem, ale Ci co oglądali mówili że słychać nie teges ..
|
Klucz do filtra oleju dedykowany do XRV750, ale z tego co pamiętam to chyba nie ma możliwości aby go użyć w RD07a. Czy się mylę??
http://allegro.pl/klucz-do-filtra-ol...157909666.html |
Używam takiego, jest tańszy i uniwersalny oczywiście wszedzie gdzie mamy dostęp do filtra z boku.... czyli prawie zawsze.
http://moto.allegro.pl/klucz-do-filt...163572681.html |
A ja zawsze używałem śrubokręt :D
|
ja też sobie radzę bez specjalnego klucza, ale interesowało mnie jak użyć tego konkretnego ;)
|
Nie wiem czy dobrze pamiętam ale przynajmniej w mojej Rd07a chyba nie wcisnął by tego tradycyjnego klucza . Pozdro!
|
Skoro filtr ten sam jak może być inny klucz :)
Ja tam łapą i zakręcam i odkręcał. Siła Chiii :) |
a jak nie idzie, to pasek od spodni zawsze wystarczał :D
|
sprawdziłem i powinien podejść , nie wiem czemu ale wydawało mi się że tam jest coś przez co nie ma go jak założyć bo nie można się dostać ;)
Pozdro! |
mi się tak cały czas wydaje ;)
|
Cytat:
|
http://allegro.pl/mgf-cbr954-cbr-954...089535731.html
ciekawe czy by podeszły....zawsze to oryginał hądy |
Wsadziłbyś oryginalne używki od wtryskowej cebry zamiast nowych, dedykowanych z Larssona? :dizzy:
|
Larsson przecież nie ma króćców w ofercie. Są tylko zamienniki tourmax. A ja wiem czy wielka różnica jest gaźnik/wtrysk? Pełen przelot niby jest.
|
Cytat:
Co innego podwójny gaźnik mocowany do Vki a co innego 4ro gardzielowe przepustnice montowane do rzędowej 4ki. To ma być szczelne. Do tego te od cebry mają 10lat, więc tyle co w najnowszych afrach. Jest sens? Króćce z Larsą kosztują 58zł... |
przeglądałem larssona i nie ma w ofercie króćców do RD07. Może kiedyś miał ale teraz nie mogę się doszukać. Pewnie sugerujesz się swoją RD04 a te pewnie mają. No wiek wiekiem faktycznie to lipa. Byłem ciekaw jakie graty można do Afry podpasywać z innym motorów tej marki i tak sobie doszukuję ;)
|
Do 07 pasuja podobno te z larsona do 04
|
Aciu, coś się gubisz widzę. Miałem Ci podesłać link do tematu o króćcach, ale sam się tam udzielałeś...
Cytat:
Cytat:
|
Oj poprostu szukam sobie zamienników z innych motocykli, niepotrzebne mi są ale szukam tak dla wiedzy.
Nie gubię się tylko chodzi mi o to że każdy do RD07 zakłada króćce od RD04 bo ciut ciaśniejsze ale też pasują....i larsson właśnie takie ma w ofercie,są to tourmax, bo jako tako nie ma króćców do RD07. Każdy stosuje ten zamiennik. Szukam sobie co tu wsadzic do AT z innych moto...doszukałem się np.że zaciski AT i CB przód to jest to samo...i są wiele tańsze w sensie całości. Instalacja/wtyczki to nawet z jakiejś Hondy 50ccm pasuje a od 125ccm to już wogóle :) Ze stacyjką to narazie się nie doszukałem...ale AT jest rzadkim motocyklem, cena części też nie mała, a dużo można podmienić np.z CB...co do rzadkości nie należy :) a wtedy cena też okazyjna ;) Dlatego wrzuciłem te króćce od cebry...byłem ciekaw czy podejdą, już wiem że niet ;) |
Cytat:
|
Aciu - patent jest dobry, może załóż nowy temat, jak już coś znalazłeś? To mogą być, dosłownie, cenne informacje :)
http://allegro.pl/honda-xl600-xr-xt-...184026517.html Polecam opis ;D |
|
|
Fajna kurtka Tuareg i cena na razie dobra : http://www.ebay.pl/itm/Hein-Gericke-...item46018347d0
|
|
Tak sobie patrzę i zastanawiam się jak tą kurtkę jedną czy drugą założyć na Afrykę, a może spodnie wejdą na lagi?? Panowie, działy się lekko pomieszały. ;)
|
Cytat:
Kup Pan spodnie i kurtkę dla swojej Afryki :D |
Okazja ! Rd03
|
Cytat:
Stan bardzo ładny , ale czemu tak dziwnie pękł ten wałek? |
Wałek to masakra jakaś. :dizzy:
|
afryka z pabianic
Hej!
a ten sprzęt ktoś zna: http://moto.allegro.pl/honda-africa-...tml#tabsAnchor w sobotę jadę obejrzeć. Pozdrawiam, Michael |
Rozumiem że naklejki na szybie nakleja sobie chobbystycznie, bo lubi, nie daltego ze był tu i tam. Gps służył mu po to by nie zbłądził po osiedlowych uliczkach. Gmol najlepszy jaki znam do Afry, a motocykl nie ma oryginalnego malowania. Doposażony w kufry, podwyższenie kiery, tłumik który nie jest idealny, olejarke i inne. Przebieg 52tk :) Smakówka. Jedziesz do podróżnika :) Jeśli szukasz motocykla do jazdy i podróży to pewnie go kupisz, ale jak szukasz igły bez ryski to ...
|
Do sprzętu nie ma co się doczepić jeśli szukasz czegoś do jeżdżenia dopracowana i dopieszczona.Polecam afra z forum grupy UĆ.Szkoda że ją sprzedaje.
|
Cytat:
|
Czyli że co? Flaszke stawiasz ;)
|
ładna sztuka :) tylko nie czaje jak można tak wałek uszkodzić...magik jakiś ;) szwajcar jednak ma dwie lewe.
|
moze był spawany wałek.
|
Raczej tak , bo w jakim innym celu ktoś by go tak zniszczył.
|
teraz to juz zostało tylko spawanie i dzida:D
|
Cytat:
Można śmiało brać. |
1 Załącznik(ów)
znalezione na "innych"
|
Gdyby ktoś chciał się fatygować do Tuszyna po tą afrykę
http://allegro.pl/honda-xrv-750-afri...210917071.html to od razu mogę ostudzić jego zapał. Ja dymałem 300km na darmo ,a zaraz po mnie 2 kolesi ze szczecina.Rano cenił za nią 13500 i mało co się nie wpakowałem, teraz obniżył cenę na 12. Generalnie nie warto.Fotki są tak zrobione że dużo się z nich nie wypatrzy. Przebieg wyssany z palca, czyba że dołożyć 1 z przodu. Leżał na lewej stronie, wgniecony zbiornik, podrapana lewa owiewka miejscami ukruszona, wgniecona lewa chłodnica(nie cieknie) Na prawą stronę też coś było bo laga i plastikowa osłona są na dole zeszlifowane. Felga tylna 2000rok (opona z 2008 do jazdy) przednia felga z 1997 roku (opona 2005 rok do kosza). Na zbiorniku przy łączeniu z prawym boczkiem zdrapana lekko farba i wygląda spod niej niebieski kolor, w miejscu kontaktu ze zbiornikiem boczek czerwony. Stelaż kierunkowskazów ma ślady prostowania. Tłoczki hamulcowe w przednim kole wymagają czyszczenia. Kosz sprzęgłowy zdrowo napier.... , zdawcza jeszcze ujdzie, napęd ok. Brak ramki wydechu. Ja jazdy testowej nie odbyłem , z autopsii chłopaków ze szczecina wynikło że hałasuje 2 bieg. I pomyśleć że to wszystko przy przebiegu raptem 17tys hehhe |
:haha2:i własnie takie sa okazje
|
Trzabyło wziąć szwagra :)
|
Zanim wsiądziesz do auta i pojedziesz z kanapką kapusty w kieszeni na drugi koniec Polski , zadaj sobie jedno pytanie :
Dlaczego Africa z tego samego rocznika i w tym samym malowaniu kosztuje od 4500 do 5500 euro i jak zaczniesz z chłopem rozmawiać o cenie to naciska czerwony guzik ? A potem wsiądź do auta i jedź , wcale mnie nie wzruszają takie teksty że motur jest do dupy , bo z założenia ma być do dupy za takie pieniądze . |
Wielce mi To Buba....
|
:) Panowie naiwniacy , zdrówka i oleju w głowach i to tak nie złośliwie, a serdecznie ;)
|
Sory za ot ale skończcie pierdoli... sami zresztą wiecie ile afryk jest na allegro , ja śledzę aukcję od około 2 miesięcy i non stop są te same. Nie pieprzcie że niby afryka wystawiona za 14-16 klocków będzie zajebista bo pare sztuk ich obejrzałem, nie jest tak pięknie i wiem na co zwrócić uwagę.Nie szukam idealnego cukierka ,byłem w stanie zaakceptować przebieg rzędu 80-100 tys pod warunkiem że motor nie był czarowany. To ogłoszenie pojawiło się jako nowe i warte było zweryfikowania.Na miejscu byłem następnego dnia po 7 rano i zaraz po piętach deptał mi kolejny klient. Na stan plastików naprawdę przy tej cenie patrzyłem z dużym przymrużeniem oka ale technicznie motor pozostawiał naprawde dużo za dużo do życzenia.Przeszłość wypadkowa znacznie się różniła od opisu i rozmów telefonicznych. . Ja w porę się wycofałem. Na powrocie oglądałem ta niebieską afre z garwolina i tak jak ktoś wcześniej pisał motor mechanicznie jest ok ładnie pali równo chodzi , pozostaje tylko kosmetyka i bardziej skłaniałbym się ku temu sprzętowi.
|
Kup sobie jakiś nowy motocykl i będzie igła .
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:29. |