Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   KTM (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=178)
-   -   Dlaczego lubię KTM-a (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=11357)

ex1 14.01.2016 14:44

Cytat:

Napisał Jarek (Post 464854)
patrząc na to się zastanawiam nad wsadzeniem progresów u siebie...:)- któryś z was to robił?

bez sensu...? po co...? progresy to wymysł dla maszyn asfaltowych
Zawias w Kacie daje naprawdę pełne pole regulacji, jeżeli nie jesteś zadowolony możesz zawieszenie podesłać dla kogoś kto CI je odpowiednio przeserwisuje i ustawi..

redrobo 14.01.2016 15:19

co ciekawe, dwoch tych panow moim zdaniem jezdzi na jednej tarczy z przodu:) wiec taki mod ala SE... no i slusznie, po cholere taki rzeznicki hamulec na piachy....
(mowie o filmie z pustyni)

madafakinges 14.01.2016 15:58

Też w moim ściągnąłem jedną tarcze z przodu, taki mod wiąże się z wymianą pompy hamulcowej na taką od SE albo 690 enduro.
Po takiej zmianie KTM wcale nie hamuje gorzej bez problemu można zrobić stopala/ zablokować koło.
Wadą takiego rozwiązania jest to, że przy hamowaniu na max od 170 do zera klocki zaczynają dymić a tarcza robi się czerwona:)
Zaletą jest znaczna redukcji masy i to nieresorowalnej i poprawa wyczucia hamulca na śliskim.
Puki jeżdżę na kostkach to nie jeżdżę szybciej niż 120, więc jedna tarcza jest super, jak zmienie opony na typowo szosowę będę musiał wrócić do podwójnych tarcz.

ex1 14.01.2016 17:21

znam też 2 osoby które też taki mod zrobili i też.zadowoleni..

borys609 25.01.2016 19:10

Ex, powiedz mi jak się sprawuje przedni błotnik w Twoim SE? Chodzi mi o to, że muszę w moim małym ADV zmienić błotnik bo mój oryginalny utracił integralność :-). Mogę kupić zwykły od EXC ale kumpel podsunął mi pomysł, żeby zaadoptować właśnie od SE. Nowy w serwisie kosztuje stówę, wygląda zgrabnie i jest pomarańczowy :-). Jak on się sprawuje w praktyce? Osłania coś czy wydłubujesz kamienie, mech i błoto spomiędzy zębów? :-)

Wysłane z ajfona..

ex1 26.01.2016 00:55

jest git.. dzialaa jak trzeba

Cibor klv 17.02.2016 22:06

Nie robi wentylator w moim lc4. Zdjąłem konektorki z czujnika w chłodnicy zwarłem ... nie robi. Rozpiąłem złączkę przy samym wentylatorze dałem napięcie prosto z aku. wentylator robi. Ale prądu nie mam na wejściu do czujnika w chłodnicy...a być chyba powinien... i moje pytanie..gdzie on jest tzn prąd ?

strobus1 17.02.2016 22:16

A prąd jest w czujniku temperatury silnika ?? To to po lewej od gaźnika.

Cibor klv 17.02.2016 22:20

Tam jest, bo na Ukrainie zapalał mi się czerwona lampka temperatury, a ten czujnik właśnie odpowiedzialny jest za odpalenie tej lampki. Czujnik w chłodnicy zaś powinien odpalić wentylator.

rob 17.02.2016 22:28

Cytat:

Napisał Cibor klv (Post 469896)
Nie robi wentylator w moim lc4. Zdjąłem konektorki z czujnika w chłodnicy zwarłem ... nie robi. Rozpiąłem złączkę przy samym wentylatorze dałem napięcie prosto z aku. wentylator robi. Ale prądu nie mam na wejściu do czujnika w chłodnicy...a być chyba powinien... i moje pytanie..gdzie on jest tzn prąd ?

Sprawdź na schemacie bo mi coś świta że czujnik łączy na masę... Więc stawiam na kostkę jakąś albo przetarty przewód.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:55.