Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   IV Ukrainska Integracja 7-9 października 2016 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=27220)

puszek 13.10.2016 12:02

Cytat:

Napisał puszek (Post 501837)
Czyli zjazd ze wsi pod cerkiew i pod pierwsze błoto?
?

Po polach nie zamierzamy nikomu jeździć.Wszedzie szka wytuyczony jest drogami..Ale jesli ktos tego nie przestrzega...
Ale Te pierwsze kilometry pasuje zmienic

motormaniak 13.10.2016 12:02

Terło - pierwszy zjazd na offa przez rzeczkę - cerkiew jest dalej. samochodami tam nie jezdzicie.

motormaniak 13.10.2016 12:47

może warto popracować nad zupełnie nowym trackiem - przynajmniej pierwsze 30 km. jechałem kiedyś połoniną pomiędzy starym trakiem - a Samborem ale nie mam śladu.

siwy 13.10.2016 12:53

Wszystkie niemiłe sytuacje z miejscowymi miały miejsce właśnie pierwszego dnia, bliżej granicy. Seba kiedyś dostał w kask kamieniem wielkości piłki jak niechcący wjechaliśmy na czyjąś łąkę i próbowaliśmy grzecznie zawrócić.

arek 13.10.2016 12:57

Cytat:

Napisał redrobo (Post 501830)
juz na adv. forum byly oszczerstwa itd w nasza strone, ze bydlo, ze napierdalane, ze takie tam...
kto ma problem z przemieszczaniem sie offem, niech sobie daruje wszelkie gadanie... na ukraine lecimy by pojezdzic w terenie. W Polsce czesto jest tak, ze na sciezynce, ktos postawi sobie szlaban, drugi wybuduje gospodarstwo po dwoch stronach drogi i przelatujesz przez jego podworko. Te konflikty sa nieuniknione i trzeba je rozwiazywac pokojowo.

Tak, mam problem z przemieszczaniem się offem , po to właśnie jeżdżę. Nie mialem natomiast nigdy wcześniej problemu na Ukrainie a jeżdżę tam dłużej jak Ty na motocyklu. Niestety od roku coraz częściej są jakieś zgrzyty. Nie mam zamiaru tutaj nikogo obrażać, bo jak pisałem sam tam jeżdżę, ale mam wątpliwości czy robienie tak dużej imprezy to dobry pomysł. Jak czytam wyżej problemy jednak są wiec mie ma co się czarować. Jeździmy tam przede wszystkim dlatego, że jest blisko, tanio i JESZCZE MOŻNA poczuć choć trochę"wolności". Dziwi mnie, że ci którzy tak zachwycają się możliwością jazdy po połoninach robią wszystko, by to się skończyło wcześniej. Napisanie by nie jeździło się szybko przez wioski albo łąki i postawienie trzech kropek jest raczej nie poważnie i dowodzi jedynie braku wyobraźni organizatorów.

sla 13.10.2016 13:37

6 Załącznik(ów)
Dziękuję Wam za fajną przygodę - było szybko ... czasami trudno tak jak powinno być !
Pozdrawiam
Sławek

Boryss 13.10.2016 15:21

Czy Arek z 3 postami jest zbulwersowany bo ktoś mu robi konkurencję ?
Znam organizatorów i gwarantuję ci że przynajmniej jeden z nich jest bardzo rozsądnym człowiekiem.
Robią imprezę dzięki której spora grupa ludzi ma okazję pojechać na UA i pojeździć po fajnych terenach itp. itd.
Ja nie byłem na żadnej z integracji bo wolę kameralne wyjazdy i jeżdżę tam w grupie max 5 motocykli.
Zawsze się trafią ludziki którzy nie mają świadomości że robią coś źle, lub są po prostu durniami i robią bydło, jednak zauważ że są to sporadyczne przypadki.
Jestem pewien że organizatorzy, którzy zgodnie z moją wiedzą, nie zarabiają na tej imprezie, zrobią wszystko by poprawić coś co jest nie tak jak powinno albo dadzą sobie spokój z zabawą w organizatorów.
Na Ukrainę jeździ i będzie jeździło coraz więcej motocykli, samochodów i pieszych chodzących po górach(plujących na zmotoryzowanych) i zgrzyty są nieuniknione.
Tylko od nas zależy czy przejedziemy koło gospodarza czy innego turysty na pełnej pycie czy przejedziemy powoli podnosząc rękę do góry, lub zatrzymując się i zamieniając kilka słów.
Musimy jakoś współistnieć ze sobą a cudzej własności nie traktować jak prywatnego toru motocrossowego.
Jeżeli wszyscy by to zrozumieli nie było by problemów.

Lucky Luke 13.10.2016 16:51

Motormaniak po pierwsze nie stu a 40 maszyn naliczyłem.
Po drugie pokaż palcem który to, a sam mu poprzecinam opony na granicy.

Rzucać oszczerstwami każdy potrafi, konkrety poproszę .

Boski-Kolasek 13.10.2016 22:58

Tak tam gdzie pisze motormaniak. Pierwszy zjazd w lewo później przed mostem w lewo i prosto a później rzeczka i w górę( mysmy zjechali) byly tam jakieś chalupy i ślady pracy ciężkiego sprzetu czy coś takiego. Zjechalismy grzecznie i nie szybko, zresztą kiedy zbliżam się do ludzi to staram sie zrobić dobre wrażenie( dlatego na wyjazdach często w otwartym kasku). Bylo nie fajnie. Ale wygląda że to nie jest odosobniony przypadek. Nie mozna się komuś wpierdlac w rolę tak sobie dumam...

samos 14.10.2016 11:38

No niestety lepiej już nie będzie, stosunek miejscowych jest efektem pomajdanowej kampanii propagandowej prowadzonej w ich mediach, a po za tym nie czarujmy się, nigdy nie byliśmy ani nie będziemy tam mile widziani.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:03.