Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Husqvarna 701 (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=184)
-   -   Modyfikacje Husqvarna 701 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=28996)

garbaty 30.07.2021 21:20

jeśli w exc500 i fe501 jest ten sam zawias to u mnie przy 82kg stockowe ustawienia były prawie idealne. dokręciłem tylko trochę odbicie i jest miodzio. przelotowa po zaoranym polu 100 i wszystko na miejscu, nawet telefon z ram mounta nie wypada

rrolek 30.07.2021 22:02

Cytat:

Napisał kuba1981 (Post 742632)
...problem z przednim zawieszeniem , nosz kurcze niby WP duży skok ale nic nie wybiera, na korzeniach lub dziurach szutrowych wali po rękach jak bym wska jechał? W czym problem z tym zawieszeniem....skręcenie na soft nic nie daje ! Jakieś sugestie?...

Pierwsze pytanie jakie masz sprężyny? Jak +/- pod twoją wagę to spróbój tego:
Zdejmij lagi, odkręć korki, wylej stary olej. Jak w oleju będzie woda czy jakiekolwiek farfocle trzeba rozbierać.
Jak czysto to nalej nafty albo benzyny ekstarkcyjnej i sprawdź jak chodzi przy odkręconych na maksa dobiciach i odbiciach. Jak dalej beton to trzeba rozbierać. Jak nabrał miękkości, zlej to co miałeś, daj ocieknąć ze 2 dni (od czasu do czasu "pompując" amorem) i zalej właściwy olej. Nie wiem co tam teraz zalecają ale mi najbardziej podchodzi do widelca WP Motorex albo iPone 4W. Pytanie ile? Ja zwykle daje dolny zalecany dla danego widelca poziom (nieco IMO bardziej miękki na małych ugięciach i progresja w końcu skoku).

Pozdr rr

kuba1981 02.08.2021 11:22

Robiłem serwis sam , olej ipon chyba 4 W nie pamiętam teraz ,poduszkea powietrzna coś około 110 mm, no i w sprężynach chyba jest pies pogrzebany bo podobno są progresywne, może to ich wina ? Wsadzę serie i sprawdzę .

Pii 03.10.2021 12:22

Z innej beczki. Panowie, czy ktoś grzebał przy napinaczu łańcuszka rozrządu? Nie mogę zaznać pełni szczęścia słysząc na dzień dobry ten stek przekleństw z silnika i przy każdym kolejnym odpalaniu, no za wrażliwy jestem na takie chamstwo.

zylek 04.10.2021 13:48

3 Załącznik(ów)
Założyłem krótki ogonek do mojej huśki. Wygląda fanie ale niestety jest bardzo słabo osłonięty od koła.

Załącznik 110225

Po jednym wyjeździe do lasu, błoto zaczęło się przelewać pod siedzenie. Wokół wlewu pełno syfu, którego nigdy tam w takiej ilości nie widziałem. Na razie wymodziłem osłonę ze starej dętki, jeszcze nie testowałem.

Załącznik 110226

Załącznik 110227

Zaczynam się zastanawiać czy krótki ogonek to nie jest „zło” w enduro!? Ktoś z was ma jakieś doświadczenia?

zylek 14.10.2021 21:28

2 Załącznik(ów)
Donoszę, że dętka ograniczyła wymiernie przedostawanie się błota pod kanapę. Uznaję projekt za udany.

Załącznik 110557

Mały sukces, zmotywował mnie do próby rozwiązania kolejnego problemu, którym dla mnie jest podgrzewanie zawartości torby przez wydech. Na tym motorku wożę torby bez stelaża i chciałbym aby tak pozostało, a jak wiadomo na wydechu można smażyć steki.
Sprawiłem sobie w tym celu 0,5m2, 100x50cm, folii aluminiowej samoprzylepnej na podkładzie z włókna szklanego. Na amazon opisana była jako osłona cieplna. Wyszło nie pięknie, ale nie najgorzej jak dla mnie. Zobaczymy czy przetrzyma kontakt z wodą i błotem, no i czy w torbach będzie nieco chłodniej.

Załącznik 110556

Emek 14.10.2021 21:38

Zylek, jaki nalot? Jakieś zonki wyszły czy wsio bangla?

zylek 14.10.2021 21:46

Nie zwiększył się wymiernie od momentu kiedy ostatni raz pisałem. Ca 11kkm. Nic poza tym co już pisałem, nie pojawiło się. Na wysprzęglik KTM zrobił w końcu wezwanie, z tego co rozumię ściągnęli z oberon i innych projekt, czyli zamiast tego fikuśnego uszczelnienia, dwa hamskie o-ringi. BTW dowiedziałem się z YT od pirate racing, a nie od Husqvarny. Jutro jadę żeby obaczyli czy się kwalifikuje do wymiany czy nie.

Pii 15.10.2021 07:39

Cytat:

Napisał Emek (Post 751866)
Zylek, jaki nalot? Jakieś zonki wyszły czy wsio bangla?

U mnie podskoczyło o 7k i kręci się dalej bez niespodzianek, mam zamiar tylko ucieszyć łańcuch rozrządu przy starcie bo mnie wkurza ten hałas.

Pii 01.11.2021 18:36

Zmiana oliwy z MOTOREX CROSS POWER 4T 10W60 na MOTUL 300V 4T 15W60, Husqa wyraźnie nabrała ogłady. Jest Pan zadowolony.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38.