![]() |
60-70? ufff.... to dobrze.... gdyby było 30-40 tys zł to by strasznie kusiła.... ale 60-70... spoko, luz :)
|
Cytat:
|
odetchnąłem z ulgą...nie stać mnie :bow:
Pójdę do garażu popatrze na swoją Queen |
Kto chce nerkę? Wczoraj piwem płukałem :) Oddam za 60-70 tys. :P
|
za te powiedzmy 10-20 lat będzie Cię stać na "nową" AT. Pytanie czy będzie tak wytrzymała jak nasze obecne, wątpię.
|
Ja tam się jednak zajebiście ciesze, że zbiorniczka na płyn hamulcowy nie zmienili... Bardzo się o to bałem, bo stary jest wystarczający. ;)
|
From visual details of the True Adventure, the CRF1000L will be powered by a 1000cc parallel twin that should produce around 110 horsepower, and enduro-ready spoked rims (21” front, 18” rear). This twin is encased in a Twin Spar aluminum frame, and the CRF1000L features an externally-mounted airbox that allows for a narrower profile and a lower-mounted fuel tank for better center of gravity.
With the addition of ABS – that hopefully has the option to be shut off – the CRF1000L Africa Twin should weigh around 450 lbs., placing it closer to Ducati Multistrada and KTM 1190 territory. https://ultimatemotorcycling.com/201...d-for-america/ |
|
Piszą, że 204 kg wagi czyli nie jest tak źle - 110 KM, duży prześwit i 18-tka z tyłu - miejmy nadzieję, że tak zostanie
|
Zaczynam zbierać monety na tą nową Afrii podoba mi się Baaaardzo
|
Idę do pracy.Mam motywację
|
|
|
spóźnionione o kilka stron topica ;]
Ktoś na ADV forum fajnie powiedział, (translacja z grubsza): "Co ciekawe, mniejwięcej raz na 20 lat, Honda wypuszcza model, który robi totalnie przemiszanie na rynku poprzez drastycznie podniesienie poprzeczki, szczególnie w kwestii wagii. 1973 CR250M, 20 lat później: CBR900RR, i znowu mija 20 lat - CRF1000L. Myślę, że lekkość będzie kartą sprzedażową nowej AT, podobnie jak w wypadku CBR900RR i CR250M, co sprawi że zasady i prawa tej niszy rynku zostaną napisane od nowa." Ktoś tam też plotkował, że pracuje w salonie i dostali telefon, że moto będzie w trzech wersjach: basic, full-electronics i DCT. Uch ;] |
Mój KTM jak to przeczytał to dzisiaj odmówił rozruchu hahaha :) Noo ładnie!
|
Podnoszą poprzeczkę w kwestii wagi? Tylko kto to moto potem podniesie ;)
|
Cudów pewnie zbyt wielkich nie można oczekiwać...póki co i tak jak na Hondę mamy nieźle:
Cud pierwszy: Powstaje nowa AT Cud drugi: Do glądania i ślinienia się będzie gotowa w przeciągu niecałego roku Cud trzeci: Fotaski i filmaski śmiechaszki wskazują, że nie wygląda jak SuperTeresa SuperAustriak czy SuperBawarczyk. Jak na litra, wygląda zgrabnie. Zawsze wygląd to sprawa osobista...ale to co pokazali w Milanie, grafiki, jakieś urywki filmów...no ładny jest ten sprzęt! Może akurat wpadnie czwarty Cud i będzie ważyć w okolicach 200kg? :) |
|
|
Wygląda zacnie - nie przekombinowana, nowoczesna ale jednak nawiązująca do klasycznego wyglądu :Thumbs_Up:
A że jak to mówią, honda lepiej jeździ niż wygląda - liczę że to będzie takie bardziej cywilizowane 990ADV, jak obecna Afri, w niczym wybitna ale wszędzie dobra. Pozdr zimny |
Ale ma suta na dole ;p fajna!
|
Bardzo zgrabna i lekka z wyglądu - nie przesadzona i nie napompowana
|
|
Całkowity brak osłony silnika dobrze nie wróży...
|
Ale popatrzmy nieco krytycznie. Co to za bagażnik? Co do niego przyczepić? Kawał plastiku do wywalenia.
Ładne malowanie. Jakaś osłona tam jest. Tylko plastik czy alu? |
Jeżeli będzie kosztować poniżej 50000 zł to pierwszy ustawiam się w kolejce do zakupu (a w garażu stoją dwa BMW ;) ) . Skok zawieszenia , silnik, kształt to bliżniak 800 GSa. (zwykły 800 GS kosztuje 42000zł).
|
Strzelam, że cena będzie w przedziale 60-70 tyś zależnie od skrzyni biegów i dodatków.
|
Jedyne co mnie drażni to te wystające dekle podatne na uszkodzenia, rzędówka będzie zawsze szersza niż V.
Jeśli będzie kosztowal ok 40000 to już za 10 lat będzie mnie na niego stać:D |
Prawda...bagażnik ssie. Handbary jakoś mnie nie przekonują też.
I tak patrzę...to trochę mi jednak szkoda, że honda nie zdecydowała się na 800ccm Gdzieś ktoś powiedział, że te pełne foty to nie gotowe moto, tylko wciąż zmoty opublikowanego przodu z innymi maszynami. Brak loga i inne sprawy. Tutaj np. nie widać raczej tych uchwytów: http://i.imgur.com/k7LZUtn.png |
Szalu nie ma i malo ma ona wspolnego z tym w Mediolania,tak mi sie wydaje.Honda zostala wierna staremu modelowi i moze to i dobrze.Jezeli udoskonalili to co jest od lat to trzeba sie bedzie przejechac.Mysle ze 12 tys euro to max w pelnej opcji.
|
Wysmaruje się błotem i będzie jak w Mediolanie ;)
|
Pierwsza modyfikacja to wywalenie tego podwójnego panzerfausta
|
Druga to bagażnik WasilTech.
|
Ok...mam trochę fajnych informacji insajderskich:
Premiera przekładana była wewnętrznie przez ponad 2 lata, bo w testach cały czas wychodziło coś do poprawy. A Hondzie faktycznie zależało żeby nie strzelić sobie w kolano produktem niedopracowanym. W Polsce wstępnie cena ma wynoscić 56k zł. (Nie wiem za jaką wersje...ale pewnie manual w standardzie). W Polskich salonach będzie na jesień, można już składać zamówienia. (Biorąc pod uwagę cenę, chyba jest to bezpośrednia przymiarka, coby celować w klienta KTM 990) Przez zainteresowanie klientów i ograniczone moce przerobowe na Europę, Polsce przydzielono tylko jeden model to jazd próbnych. Wszystko inne idzie do klientów. Więc z dotykaniem i testowaniem może być ciężko :) |
Do czasu premiery będą już opracowane na forum AT gmole, stelaże, osłona pod silnik, handbary się zmieni, bagażnik też. :D
Byle tylko baza była dobra, solidna i trwała :) |
Baza za 56tysi...no,no :)
|
Cytat:
|
Przez 2 lata nikt nie sprzeda :)
|
Może niemiec jaki kupi...stwierdzi, że niewygodna i wróci do BMW? :>
|
Cytat:
|
http://advrider.com/forums/attachmen...1&d=1431612678
Tuning już się rozpoczął :-) Jeszcze tylko to "cygaro"... Pozdrowienia, D |
A mógłby jakiś magik komputerowy domalować jej ładnego Leona? Plisssss.
|
sexi bitch ...
|
Tiuratech ma już komplet osłon, dwanaście kilogramów dodatkowego aluminium.... jedyne 5800 zł za komplet :D
|
Cytat:
|
Obawiam się, że na żywo to ten motocykl zobaczę na emeryturze ;)
|
Obawiam się, że na żywo to ten motocykl zobaczę na emeryturze - to Pan planujesz emeryture na 2016?
|
Przeklejam z forum advrider.com, fajnie to zrobili, poza tym nie wszyscy tam zaglądają.
http://s93.photobucket.com/user/rlka...klscj.gif.html |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38. |