Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Nowa Afryka (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=20480)

siwy 27.11.2015 18:55

Mi najgorzej zmieniać biegi na podjazdach, xr'a kilka razy wyrwała spod dupy jak trzeba było zredukować z 2 na 1

ATomek 27.11.2015 19:10

cyt Rambion:"Jutro napiszę coś więcej"

No tak. Jesteś pierwszy we wsi, co ją miał...
Wczorajszej nocy nie spałeś z wrażenia przed dzisiejszą jazdą, dziś całą noc będziesz jeżdził...:)
Napięcie rośnie.

rambo 27.11.2015 19:15

:D

no możemy się jutro ustawić gdzieś, myśle by skoczyć z Elutką nad Zegrze.

Weź swoich kolegów, ja wezmę swoich i będziemy się naparzać śnieżkami :D

madafakinges 27.11.2015 20:53

Cytat:

Napisał siwy (Post 458504)
Mi najgorzej zmieniać biegi na podjazdach, xr'a kilka razy wyrwała spod dupy jak trzeba było zredukować z 2 na 1

Bo masz za krótkie przełożenia, na podjazdach dobrze mieć długą jedynkę, bo jak masz mało miejsca do napędzania się i do tego jeszcze, krótką jedynkę to ni chuja nie podjedziesz. Dlatego dobrze mieć długiego ASa z którego startujesz i na którym uzyskujesz odpowiednią prędkość.

zbyszek 27.11.2015 22:02

Albo .... dobrze mieć automat Mada :haha2:

Mnie ciekawi inna rzecz, mianowicie;
czy jest możliwe aby z dużej opresji błotnej, (tak jak na tradycyjnej skrzyni) można wyjść na tzw ''klepiącej korbie''
(obroty prawie biegu jałowego na pół sprzęgle byle nie zerwać przyczepności opony)(wiem, w kejtiłem nie ma tego w standardzie:D tam jest tylko pełna pizdunia:D)

Rambo właduj się w jakiś rów melioracyjny, że niby ślisko było... no bo zima jest....:haha2:... i po testuj dokładnie:bow::at:

siwy 27.11.2015 22:09

Cytat:

Napisał madafakinges (Post 458519)
Bo masz za krótkie przełożenia, na podjazdach dobrze mieć długą jedynkę, bo jak masz mało miejsca do napędzania się i do tego jeszcze, krótką jedynkę to ni chuja nie podjedziesz. Dlatego dobrze mieć długiego ASa z którego startujesz i na którym uzyskujesz odpowiednią prędkość.

Uczę się jeździć po górach, u nas nie ma. Dopiero w tym roku byłem pierwszy raz :)
i drugi i trzeci.

Na początku jak miałem krótsze przełożenia to na dwójce najlepiej mi się wjeżdżało, momentami jednak było nerwowo. Potem Miałem dłuższą jedynkę i na niej niby lepiej ale czasami za wolno było żeby przeskoczyć większe kamienie. Ciekawi mnie właśnie jak by się jeździło z automatem.

Kazmir 27.11.2015 22:41

Cytat:

no możemy się jutro ustawić gdzieś, myśle by skoczyć z Elutką nad Zegrze.
To po drodze - zapraszam na kawę :p :at: :drif:

Artek 27.11.2015 22:51

Mallory 27.11.2015 23:46

1 Załącznik(ów)
ale mi się dostanie....,
Po powyższym filmiku i słuchając Karola z Honda Plaza (PR Hondy) .... i mając starą afrykę i starą tenerę (obie czerwono-białe) mam prawo do prowokacji małej:)))
Pomijając jazdę w dwie osoby, rzućmy okiem zobaczmy na zdjęcie....

Smierzu 28.11.2015 00:17

Mallory. Nie jesteś sam! Podzielam twe odczucia i osobiście uważam iż trzeba poczekać aż ukaże się nowa Teresa

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:27.