![]() |
Cytat:
musisz wyciągnąć ten sworzeń :) pewnie się lekko zapiekł :) gwint jest tylko z lewej strony ;) kup 4ro pak i walcz. |
Czarek, DZIĘKI! Wiedziałem, że musi być prosty sposób ;) popsikałem WD 40, może do jutra coś da...A jak nie to i tak jestem już uratowany :)
|
Daj maila to Ci podeślę fotkę z reproma, coś mi photobucket nie domaga, ale tam nie ma filozofii jak Cassini napisał. Najpierw lewy dekielek, potem 3 śrubki i prawy.
|
Spoko, już chyba podołam, dzięki :)nawet na moim zdjęciu w zbliżeniu widzę, że w sworzniu jest gwint wewnątrz, pewnie wkręcając tam śrubę łatwiej go będzie wyciągać. Jutro zdam relacje .
A powiedzcie mi z tymi tulejami - macie ori z alu czy już dorobione, stalowe? |
Ja mam Alu. Nie były jakoś szczególnie drogie, ale pewnie będzie trzeba dotyczyć z kwasiaka bo szybko lecą i nie wiadomo jak długo będą dostępne w bmw.
"Gumy zabieraka tylnej piasty"- tak to się nazywa? Już są niedostępne. Szukałem prawie rok i kupiłem ze Stanów jak to miła pani napisała "probably last set in the world". Trochę lipa bo dużo specyficznych części wypada. Totalny brak wsparcia dla modelu. |
Gumy zabieraka można ratować patentami typu kawałek dętki pomiędzy serki, itp. Zresztą chyba na forum xt660 ktoś dorabiał i dawały radę. Tuleje zamawiałeś w Polsce? Jakie koszta, pamiętasz? Z kwasówki i tak będę dorabiał ale jeśli są w rozsądnej cenie ori to sam zamówię...
Co do części - znajdziemy zamienniki ;) |
Można ratować tylko po co, to nie weteran :) . Dziwna polityka bmw. Nie pamiętam cen bo to kilka lat temu było.
Pamiętam za to, że ucieszyłem się, że boczki plastikowe tanie - można się przewracać i łamać bez obaw za to znaczek bmw na boczek jakiś abstrakcyjne drogi :) |
Cytat:
Ja mam też alu te tulejki. |
Gumy do zbieraka robili na forum w Uk, (mowia wszyscy,ze nie mozna ich juz znalesc od jakiegos czasu)
Moge sprawdzic ile, ale to bylo okolo 60gpb mysle. Mysmy tez znalezli w Polsce gdzies gdzie dekle byl kupowany, ta ogolnie sa takie same jak w gs malym. Tulejki to tutaj: http://scheffelmeier-metall.de/BMW-G...untry:::1.html Ja bede jeszcze u niego bral chlodnice oleju. Bardzo rzeczowy facet z Scheffa :) W kwesti przerobek to jeszcze warto zmienic nakretki osiek( jak ktos nie ma tego zrobionego), tam sa 26 ale mozna zalozyc lekko stoczone 27 z KTM, ktore blokuje od razu dostep syfu do srodka. |
A swoja drog MirkoS wymyl bys moto przed robota :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:53. |