Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Honda CRF1100 - 2020?? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34219)

MrWaski 16.10.2019 19:10

3 Załącznik(ów)
Zeby elektronika nie padła i żeby nie trza podnosić, to mam se na stare lata kupić połączenie trajki z Nikenem? :D

radiolog 16.10.2019 20:18

Cytat:

Napisał Emek (Post 655265)
Jakby po glebie sama wstawała to byłoby coś. A tak to gadżet. Ciekawe co jak elektronika padnie.

Ponoć przechodzi w tryb standardowy

consigliero 16.10.2019 22:20

Cytat:

Napisał Emek (Post 655265)
Jakby po glebie sama wstawała to byłoby coś. A tak to gadżet. Ciekawe co jak elektronika padnie.

Zasadniczo bym się tym nie martwił jak to będzie w okresie gwarancji. Nie wiem co będzie bardziej narażone na uszkodzenie sterowanie czy element sterowany. Mnie w akcesoryjnym padło sterowanie i wtedy nie ma możliwości regulacji.

Co do wsiadania to stosuję dwie metody, pierwsza to zmuszam się do podniesienia nogi z wykroku na wprost, często zarysowuję siedzenie. Druga metoda zdecydowanie łatwiejsza, motocykl jest na bocznej stopce stajemy na podnóżku lewą nogą i wsiadamy jak na konia. Rozumiem że w Hondzie nie powinniśmy tego próbować na prawym podnóżku 😎

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Dario 16.10.2019 23:32

Cytat:

Napisał consigliero (Post 655324)
..
.......
Co do wsiadania to stosuję dwie metody, pierwsza to zmuszam się do podniesienia nogi z wykroku na wprost, często zarysowuję siedzenie. Druga metoda zdecydowanie łatwiejsza, motocykl jest na bocznej stopce stajemy na podnóżku lewą nogą i wsiadamy jak na konia. Rozumiem że w Hondzie nie powinniśmy tego próbować na prawym podnóżku ��

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Chłopie! dzięki za szczerość!
Myślałem, że to tylko ja tak lamersko wsiadam na konia....tzn na motocykl.:)
A tak na marginesie, to na konia wsiada się od lewej strony a jak wiadomo, lewe strzemie, znaczy podóżek, raczej się nie łamie...

darius 17.10.2019 09:53

Takie emocje w głosie, że chyba faktycznie nowa ATAS musi być dobra 😀

https://youtu.be/BKxwoJNB4MU

Swoją drogą pan też umie jeździć!

D

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Novy 17.10.2019 10:52

Cytat:

Napisał darius (Post 655372)
Takie emocje w głosie, że chyba faktycznie nowa ATAS musi być dobra 😀

Dla przykładu oglądałem wersję niemiecką relacji i ten entuzjazm redaktora nie był aż taki, gość był zadowolony, ale nie tak podekscytowany jak Simpson czy Czech (Słowak?) i zwracał uwagę na zupełnie inne aspekty.

Nawiasem mówiąc marketing robi robotę i coraz bardziej mi się podoba ten nowy Adventure Sports na pełnym wypasie :drif: :D
Mimo tego, że wciąż czekam na małą Afrykę.

Africa Tigg 17.10.2019 10:58

Też czekam na małą, nową Afrykę, ale patrząc na politykę firmy, to może być to "ubogi" brat większej, okrojony z wielu rzeczy i wtedy okaże się że nasze Afry 2016-2019 będą i tak lepszym, bardzie wszechstronnym rozwiązaniem.

Zet Johny 17.10.2019 11:11

Cytat:

Napisał Novy (Post 655378)
Dla przykładu oglądałem wersję niemiecką relacji i ten entuzjazm redaktora nie był aż taki, gość był zadowolony, ale nie tak podekscytowany jak Simpson czy Czech (Słowak?) i zwracał uwagę na zupełnie inne aspekty.

Może Panu Niemcowi podświadomie włączył się tryb patriotyzmu narodowego;)?
Z tego co wiem to Słowacy, Czesi i Polacy nie produkują dużych motocykli adventure i może podeszli do tych testów bardziej wyluzowani.;)

Novy 17.10.2019 11:18

Cytat:

Napisał Zet Johny (Post 655382)
Może Panu Niemcowi podświadomie włączył się tryb patriotyzmu narodowego;)?
Z tego co wiem to Słowacy, Czesi i Polacy nie produkują dużych motocykli adventure i może podeszli do tych testów bardziej wyluzowani.;)

Też sobie o tym pomyślałem, że kolo zaraz dostanie bana za wychwalanie marki innej niż BMW :)
No i na temat offa też się za bardzo nie wypowiadał, bo w de off nie istnieje! :vis:

MrWaski 17.10.2019 14:29

Jest szansa, że ceny i popyt na cycatego mogą spaść...

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:11.