Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Dział Producentów i Dostawców (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=53)
-   -   Szynszyll garaż (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=38530)

Bałtrok 23.05.2024 11:40

Cytat:

Napisał Mr_gun (Post 853597)
Czyli wiecej niż taki grat w dobrym stanie na rynku :D No ale i tak fajnie patrzeć jak to stawiasz na koła. Swoja drogą jak bym miał taki przypadek tez bym pewnie zapłacił żebyś go zrobił :D Sentyment, romantyzm itd tylko jak go młodzian zamorduje za moment to jakoś mi sie nie skleja z tymi wydatkami.

a kto biednemu zabroni żyć na bogato?

szynszyll 23.05.2024 11:54

Cytat:

Czyli wiecej niż taki grat w dobrym stanie na rynku :D No ale i tak fajnie patrzeć jak to stawiasz na koła. Swoja drogą jak bym miał taki przypadek tez bym pewnie zapłacił żebyś go zrobił :D Sentyment, romantyzm itd tylko jak go młodzian zamorduje za moment to jakoś mi sie nie skleja z tymi wydatkami.

od dawna nie mam ambicji, zeby zrozumiec innych, jak siebie ledwo rozumiem

fassi 23.05.2024 12:02

Szynszyli, ja nie rozumiem ludzi którzy kupują nowy motocykl/auto mimo że stary jeszcze jeździ. Ja jeżdżę i remontuje (sam) tak długo, aż nie da się już nic pospawać. Jeżdżę 26 lat i mam 2 samochód. Pierwszy wytrzymał 14 lat. XTeka (86r) mam od 99r. , Afrykę od 2007. Wszystko jeździ do dzisiaj.

Po co zmieniać jak stare dobre?

Ambicja mi się ładuje, jak widzę ile znajomi płacą za te nowe auta i remonty. Muszą o 7 być w robocie i czekaja na "urlop". Wolę leżeć pod autem i naprawiać, niż kupić nowe i zapieprzac codziennie do roboty. Wolność to nie jest tania rzecz.

Bohun 23.05.2024 12:10

Cytat:

Jak nie przewala na ajkosy i chlanie to można to nawet bez dopłat ogarnąć :)

szynszyll 23.05.2024 12:19

1 Załącznik(ów)
starych japonskich enduro w dobrym stanie za male pieniadze juz nie ma. kto wierzy, ze sa konczy jak moj klient. chcesz miec ladne xt/dr/nx - plac. oszczednosc zawsze sie konczy klopotami + rynek jest tak wydrenowany, ze nawet majac pieniadze nie ma z czego wybrac. mamy 2024 - nie 2004. to na moim stole ma 37 lat i blizny po wielu 'szwagrach'.

Melon 23.05.2024 13:30

Ten stojak do silnika fajny masz, pewnie sam zrobiłeś ? :)
Dobre stare można naprawiać i ja rozumiem chłopaka bo coś teraz kupić dobrego to nijak ma się do taniości ale taka lekcja kosztuje.

szynszyll 23.05.2024 13:48

jak dr600s zrobiona to jest fajny rekultywator. sucha wazy 138kg. pali tylko z kopa ale bardzo chetnie. stojak z Larssona - nie wyspawalbym i pomalowal za kase jaka zaplacilem. cos ~190pln. do tego zupelnie nie umiem spawac :D

Mr_gun 23.05.2024 14:07

Nowa motoryzacja w większości jest już tylko droga, także ten ... Bedziesz Szynszylu jeszcze naprawiał te graty. Chyba ze z cześciami bedzie krucho.

szynszyll 24.05.2024 08:17

1 Załącznik(ów)
no i kto ma pomysl jak moglo dojsc do takiego uszkodzenia w tym miejscu? ja nie mam zadnej prawdopodobnej koncepcji i widze cos takiego po raz pierwszy

Melon 24.05.2024 09:12

Może coś było podgrzane?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:34.