![]() |
Gorzej jak przyoszczędzili na elementach silnika...
|
A jakie są obecnie znane przebiegi CRF?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale śmiem twierdzić, że 250 to nie 300:)
|
Się zobaczy ile Itchy Boots nakręci km na swojej 300 Rally:)Oby przynajmniej tyle samo.
|
Program sponsorowany. NIczego się tam nie dowiesz.
|
Może będzie akcja serwisowa na ten brak smaru :hehehe:
|
honda ma duże doświadczenie w robieniu małych silników. myślę, że nie będzie to gorszy silnik niż ten w 250 - jestem absolutnie przekonany, że te 60-70tys bez najmniejszego kłopotu zrobi. nie martw się na zapas Muszel - raczej czy będziesz miał kiedy to nakręcić :D
jak miałem DR350 mocno zdoktoryzowałem się z modelu i szukałem info głównie w USA - znalazłem parę sztuk z 70kkm bez żadnego problemu. wiatrem chłodzony bez chłodnicy oleju motorek. zmieniać oliwę i nie zamulać silnika. będzie dobrze. akcja serwisowa na brak smaru będzie - u mnie jutro bo sprężyna ma przyjechać :D :D :D |
Od czasu DRy kompletnie zmieniła się polityka producentów, również motocykli. Nie raz mówiono i pisano, że teraz w biznesie chodzi o to by sprzedawać a nie wytarzać dobre produkty. Za kilka lat, może się zdarzyć, że motorki zaczną się rozpadać a publiczność, która kiedyś kupiła te tanie nomen omen zabawki, siedzieć już będzie w siodlach innych, na ony moment atrakcyjnych hiciorow sezonu i nie będzie nawet pamiętać że kiedyś jarala się tym czy tamtym. Sugeruję dać czasowi czas a nie deliberowac.
|
jak zawsze - czas pokaże. nie mam czasu się tym stresować.
|
Nie, że nie ma czasu, nie ma po co.
|
zgoda. może źle to zabrzmiało.
tak czy siak - bardziej z optymizmem patrzę w stronę tego motorka niż nie. JarekO jest naszym forumowym hard testerem :D jak jemu to będzie jeździć to każdemu innemu również. |
Zanim zaczęła się zaraza robiłem ok 30 kkm rocznie na moto. Sporo tego było na długich przelotach. Sam już nie wiem czy to zaraza czy inne kwestie spowodowały spowolnienie w nawijaniu. Plany na ten rok są ambitne. Czas pokaże ile się uda km podzielić na dwie królewny.
|
30k rocznie na moto?
uffff..... niczego sobie wynik. to już trzeba rzadko zsiadać! |
1 Załącznik(ów)
Uwaga panie i panowie, zapowiada się słoneczny weekend, smarować co tam kto potrzebuje i hopsasa!
|
Piękny sobotni dzień, więc hopsasa było aż nadto. Mimo 5 stopni aura była fantastyczna, prawie w ogóle nie było błota. Z racji, że prawko A in progress xd pojechaliśmy na tor enduro. Znaleźliśmy kilka fajnych ścieżek do pokonania. Jak zwykle Tajlandia wjeżdża wszędzie.
https://i.imgur.com/O9zbjyZ.jpg https://i.imgur.com/vdWvSzq.jpg https://i.imgur.com/DufZ85F.jpg https://i.imgur.com/Uuo6YkP.jpg https://i.imgur.com/9MsNopJ.jpg |
Nie jechałem jeszcze crf 300. Ma to na tyle mocy chociaż żeby na drugim-trzecim biegu podnieść nawet ze sprzęgła koło nad przeszkodę/dziurę/kałużę?
|
2 Załącznik(ów)
Ma.
Dziś wyjechałem pierwszy raz. Tylko kilkadziesiąt km bo pizgało i 2 st ale za to wziąłem ją na najtrudniejsze drogi w okolicy. Gliniaste, błotne i przede wszystkim szybkie dziurawe szutry z głębokimi dołami. Wg mnie niewielka inwestycja w Hyperpro progresja była strzałem w 10. Do używania tego motka nie trzeba niczego więcej. Szybkie przeloty ok 60-70 km/h po dziurach nie spowodowały utraty kontroli tylnego koła. Ważę 95 na sucho;) Jedynie dla osoby o moim wzroście podwyższenie kiery. Zacznę od 30 mm. Tutaj prosiłbym o sugestie. |
2 Załącznik(ów)
150 km hopsasa. Słoneczko, cieplutko, było wszystko oprócz czasu na foty. Dobry dzień!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeszcze Ci ona pokaże zadupek, notabene śliczny:)
|
[QUOTE=Horizon;771095]Bez problemu, sam się.dopiero uczę, ale na drugim biegu wystarczy lekko dodać gazu przesunąć dupę i ładnie przeskakuje nad niską belką. Na trzeciem zrobisz.to samo. Z resztą jak widać stockowe rally idzie postawić na koło na trzecim biegu - od 4:00
Można można, tylko trzeba umieć. Dla mnie to magia... :) |
Na nigdy się nie nauczyłem jako szczyl jeździć na kole na rowerze i na motocyklu myśle ze tez się już nie nauczę.
Na trialowce jeździłem po pare metrów ale ogólnie to drewniany się zawsze czułem. Jak widzę takie wheelie na takim slabowatym sprzęcie to mi się czapka gotuje. Pisałem wcześniej - sprzęt daje rade podnieść koło z gazu przy kompresji zawiasu nawet i na drugim biegu. Bez pomocy sprzęgłem na trójce nie ma możliwości na bank. Zreszta dwójka nawet to już kres ale nie powinno to kogokolwiek zrażać. Mi się podoba. |
Cytat:
Może mi pokazać zadupek a może pooglądać mój, to zależy jak się umówimy - czasem prowadzę grupę a czasem jadę w szyku za kimś ale nigdy się nie ścigam bo nie potrzebuję i raczej też nie mam skilla. Ale bardzo chętnie dam się oprowadzić po tych najtrudniejszych drogach w Twojej okolicy :) |
Mnie wypizgało bo wyjechałem późnym popołudniem a wcześniej przesiedziałem cały dzień na zewn. W zasadzie nie miałem wyjeżdżać ale młodego oddałem wcześniej niż było zakładane i na szybcika wyjechałem.
Do Zoo. |
A widzisz, a ja wyjechałem o 10 i przesiedziałem cały dzień wewnątrz kasku :) Nie było jak zmarznąć bo w lasach sporo zwalonych konarów po ostatnich wichurach. W 10-dniowych prognozach brak opadów, szykują się kolejne fajne weekendy. Taże ten.
|
Ty mój twardzielu Ty:)
Dziś kolejne 50 km udało się po pracuni pęc:) Jest dobrze, hamulce się ułożyły i już można jednym paluszkiem, dołożyłem 50mm na kierę i teraz przy moim wzroście jest ok. Nawet ori opony uważam, że do tego przeznaczenia motocykla nie są złe. Choć chwilę człowiek zapomniał o chujni... |
Zazdroszczę ja jeszcze nie jeżdżę kompletuję strój. Kask kupiłem Airoh Wraap , gogle od IMX. Kask udało się kupić w dobrej cenie ok.500zł dlatego się zdecydowałem chociaz jest matowy + gogle 140 zł to dobra cena jak za taki zestaw.
Kupiłem też buty Forma Terrain tx. Wszędzie polecają bo mają zawias. Cena też super bo dałem 640zł. Te buty jakieś ortopedyczne są ubrałem tylko na chwilę w domu. Czy wogóle w tym da radę jeździć jako nowicjusz? Jeszcze muszę tylko kupić jakieś ochraniacze pewnie Leatt i buzer Thor. Może jeszcze coś warto kupić ewentualnie ktoś coś poleci. |
Do butów się przyzwyczaisz. To normalka mając ten typ obuwia na nogach po raz pierwszy. W jednych to uczucie jest mniejsze, w innych większe.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
50mm? Nie 22 ani 30? Zuch! :Thumbs_Up: |
3 Załącznik(ów)
Czy montował ktoś z was płytę pod silnik Acerbis kupiłem taką. https://allegro.pl/oferta/honda-plyt...ny-11837163980.
Dziś próbowałem zamontować. Śruby idealnie nie pasują z tymi dołączonymi podkładkami i są trochę długie nie wiem czy tak ma być? |
Cytat:
Nie zauwazylem jakis niedociagniec i problemow z montazem. Dawalem dodatkowo loctita - tylko nie mocnego. |
Dzis odebralem z warsztatu CRF300 po zmianie sprezyny. Nie pojezdzilem w offie, niestety tylko asfalt byl ale gdzie moglem to na dziurska najezdzalem.
Jest roznica i to spora Dodatkowo nowa kiera i podwyzszenie 30mm i jazda na stojaco stala sie przyjemna. |
Cytat:
|
Ja wymieniłem na hyperpro w crf 1000 i czuć duża różnicę.
Jak tu pisano wiele razy na forum - inwestycja w zawias wnosi najwięcej do zmiany wrażeń z jazdy, ale też jest najkosztowniejsza niestety. |
Ja wymieniłem nie mając porównania z OEM. Wystarczyło usiąść na oryginale i wszystko było wiadomo. Jest też sporo recenzji profesjonalistów. Dalej uważam, że do tego motka nie warto inwestować w całą zawiechę bo hard on nigdy nie będzie. Poza tym może dla kogoś o wadze powiedzmy 70 kg nie jest to przeszkodà ale dla 95 kg rzecz niezbędna.
|
2 Załącznik(ów)
Dzis maly ryzyk dostal szaty - jakies swieto go dopadlo :)
|
Oho. Widzę Mirkowe sakwy. W jaką pojemność poszedłeś?
Moja Rally robiła za modelkę :) https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3c86f56abe.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
:Thumbs_Up: 18 literkow. Ps. Jak sie spisuja? Polecam tani system mocowania zamiast podnozkow |
Cytat:
A jeszcze nie wiem. Rally robiła tylko za modelkę, ja jeszcze nie kupiłam ale też myślę by wziąć te 18l Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
1. Ogon wymieniony na krótki i tak mnie zastanawia czy te gamonie w białych czapeczkach nie będą się czepiać za brak odblasku innego niż trójkątny z tyłu motocykla?
2. Jak wyłączyć te amerykańskie kierunki z przodu żeby nie świeciły non stop? 3. Czy ktoś wstawiał żarówkę LED do przedniego reflektora? Ta będzie dobra https://allegro.pl/oferta/einparts-l...or-10775602348 |
Dlaczego chcesz wyłączać te kierunki? One są tak zrobione byś był lepiej widzialny na drodze.
|
Pare kropelek płynu chłodzącego..
Panowie mam pytanie dziś pierwsze 100km za mną, ale po powrocie kilka kropel wyleciało spod pompy wody.. czy to normalne, czy jechać do serwisu?
|
Cytat:
|
Moze te kierunki powodują zbyt duże ryzyko zużycia pradu :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:17. |