![]() |
|
Cytat:
...i generalnie w wielu artykułach jest podnoszony ten argument. Z kontekstu wypowiedzi jest jasne, że wybór biegu jest czymś co nas zajmuje podczas jazdy i odrywa nas od samej jazdy.....Nie mam nic do DTC, ale marketingowo tworzone na siłę argumenty powtarzane w identycznej formie w wielu "niezależnych" opiniach po prostu mnie irytują... |
Arkan nie wiesz że największą trudnościa w czasie jazdy w terenie jest dobór odpowiedniego biegu, ja przed każdą przeszkodą zatrzymuje się na chwile i analizuje który bieg będzie tu najlepszy... i jeszcze to sprzęgło nie wiadomo czy wciskać toto, czy nie i kiedy moto Ci zgaśnie. Że ja się głupi tyle lat już męczę z tym manualem.
|
Cytat:
Bo na każdym forum są tak zwani forumowi Szpece którzy znają się na wszystkim i na niczym :dizzy: |
Przez analogię do samochodów , nie chciałbym już w chwili obecnej mieć auta z manualną skrzynią , a zwłaszcza w tzw terenie . Podjeżdżając pod przeszkodę jedynym moim wysiłkiem jest dobranie odpowiedniego toru jazdy i mogę to zrobić na rympał lub bardziej technicznie ale zawsze przekładnia znajdzie sobie odpowiednie do danej chwili przełożenie. Mówiąc o rewolucji związanej z DCT jest to moim zdaniem nadużycie, gdyby AT była pędzona prądem a zwłaszcza z generatora wodorowego , wtedy byłbym zachwycony. Tak mamy tylko zautomatyzowaną skrzynię biegów , miejmy nadzieję o odpowiedniej wytrzymałości , a nie obliczoną zgodnie z zasadami współczesnych produktów.
wysłane kurierem |
Cytat:
|
Tak ale jeżdżą na BMW;)
Na KTM po prostu wykonuje ruch prawym nadgarstkiem, a reszte pozostawiam zawieszeniu:) |
Mada a z tego co wiem to twój ulubiony bieg to dwója i pełna k... :D
Nic się nie zmieniło? |
Cytat:
Co tak cichutko w sprawie kosztów DCT??? |
Zawsze:)
|
Przednia lampa LED ma szkło ale myślę, że poliwęglan byłby pierwszym akcesorium w tym moto lub AC.
Co do automatów to niestety ale nie każdy producent robi to dobrze. Trzeba testów w realu i po to jest jazda próbna, czego Wam i sobie życzę w Nowym Roku. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:36. |
|