![]() |
Ja mam od enduro tech i robią robotę. Polecam.
|
Czy ktoś miał do czynienia z tymi halogenami?
http://allegro.pl/halogeny-motocyklo...0.html#thumb/4 Wyglądają podobnie do tych polecanych przez Was z Aliexpress. Problem z tym, że wyjazd za pasem i nie mam czasu tyle czekać na przesyłkę, a muszę coś dokupić, bo z oryginalnymi lampami w Super Tenere jestem dosłownie w ciemnej du*ie... |
To samo, tylko cena doj...na ostro. Grubo jak za chińczyka bez homologacji. Za 3 stówy to kupisz hellę.
|
ktory model helli konkretnie?
|
Cytat:
|
1. lampy na przekazniki - w xtz jest to spartolone i cala moc idzie przez stacyjke i przelacznik na kierze. roznice aku-lampa dochadza do 2V
2. wysokiej klasy zarowki H4. w Xtz jak nie przerabiales mozesz miec jeszcze zwykle zarowki! 3. moc dodatkowego oswietlenia max 50W bo usmazysz instalacje. jaki masz regler? ten maly obok aku czy ten od TDM juz? ktory rok motocykla? jaki kraj pochodzenia? |
Cytat:
http://allegro.pl/halogeny-motocyklo...411056402.html |
Jeśli mogę swoje 3 grosze o światłach w xtz750 czy xt600z 3aj - doskonałe światło dają polskie zamienniki produkcji firmy Wesem czy Wessem . Oczywiście po zastosowaniu przekaźnika tak jak Szynszyll pisze. Z zewnątrz różnią się od oryginału gładkim "szkłem" a wewnątrz nowoczesnym jakby wielozwierciadłowym odblaśnikiem. Pare osób to przerabiało.
|
kolega chce oswietlac droge a nie ja podgrzewac. epoka halogenow tradycyjnych juz sie konczy - stad takie obnizki cen. sila swiatla jest nieporownywalna. do tego ten zestaw pobiera 110W to jest 11 diod 10W cree - masz pojecie jaka to moc swiatla? :)
ja zakladam 2x10W cree i wg mnie jest wystarvzajaco. Redrobo napisal wyzej ze jedna 40W powinna dac rade i ja tez tak uwazam. w zupelnosci wystarczy. |
Cytat:
Ad.2. Żarówki mam Philips Extreme Vision i mimo wszystko słabo to wszystko świeci... Ad.3.Regulator mam wymieniony wg porad mojego forum XTZ na jakiś polskiej produkcji. Miałem ten mały obok aku i się usmażył chyba ze starości, bo rok moto 91 i kiedyś po prostu zaczął się fajczyć. Pochodzenie - Szwajcaria. Biorę jedną sztukę na testy i zobaczymy co z tego będzie. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:08. |