Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Zajebistość CRF (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=32851)

Novy 17.04.2019 23:34

Cytat:

Napisał Marcinnn6 (Post 633445)
Panowie sprawa jest podejrzana. Dlaczego na forum Afrykańskim o zajebistości CRF jest 36 stron, a o bublowatości 91 stron :) ja nie wiem, się pytam... afry nie mam XD

Na przykład dlatego...

http://africatwin.com.pl/showpost.ph...&postcount=907

luk2asz 17.04.2019 23:51

Cytat:

Napisał Novy (Post 633444)
Dwa dni temu odstawiałem NAT na 'duży serwis'.

W zastępstwie znowu dostałem jakiegoś szczura.
Ten szczur się nazywał CB650F
Szczur najlepszy miał silnik - 650 pojemności, cztery garnki w rzędzie - szedł, oj szedł.
Skrzynia też ciekawa - elastyczna, bo np. na szóstym biegu mogłem jechać od 40-190km/h.

Ale to, co dobre w szczurze to kończy się właśnie w tym momencie.
Szczur wielkości roweru Pelikan, nierówności drogowe prawie wysadzają z siedziska, podczas hamowania strach, że przeleci się przez kierownicę, brak jakiejkolwiek ochrony przed wiatrem, na zegarach ubogo w informacje.

Męczyłem się ze szczurem trzy dni...

I nadszedł dzień odbioru NAT :)
Wsiadam, odpalam, ruszam i czuję, że jestem u siebie.
Motocykl sam składa się w zakręt, chroni przed wiatrem, płynie po nierównościach, wygodna pozycja, nogi nie podkurczone. Ręce dotykają kierownicy, a nie odpychają ciężaru ciała, silnik znajomo mruczy, a nowe hamulce stawiają moto dęba.

Zakochałem się ponownie :p

Tomek, weź takie tabletki "nie p... l " i jak tak kochasz tą Afrykę, to... to Cię doskonale rozumiem. Widzimy się na Stella....

Dario 17.04.2019 23:52

Cytat:

Napisał Marcinnn6 (Post 633445)
Panowie sprawa jest podejrzana. Dlaczego na forum Afrykańskim o zajebistości CRF jest 36 stron, a o bublowatości 91 stron :) ja nie wiem, się pytam... afry nie mam XD

Tak na serio, to zjawisko znane jest od lat w teorii marketingu.
Zadowolony klient opowie o tym 3 innym. Niezadowolony powie 30 .:mur:
I masz wyjaśnienie!

Marcinnn6 18.04.2019 00:47

czyli jednak psychologia :)

tyran 18.04.2019 00:54

Cytat:

Napisał Marcinnn6 (Post 633459)
czyli jednak psychologia :)

Raczej psychodrama...

CRF1000 ma szanse osiągnąć sukces starej królowej. Ne ma ładniejszego motocykla w tej klasie.
Wystarczy eliminować błędy wieku dziecięcego.

Tank 18.04.2019 06:42

Cytat:

Napisał tyran (Post 633461)

"...Ustawa o Rzeczniku Praw Dziecka za dziecko uznaje każdą istotę ludzką od.poczęcia.do osiągnięcia.pełnoletniości.(tj. co do zasady 18 lat)[..."
(Wikipedia). ;)

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

mdxmd 18.04.2019 07:17

Cytat:

Napisał tyran (Post 633461)
Raczej psychodrama...

CRF1000 ma szanse osiągnąć sukces starej królowej. Ne ma ładniejszego motocykla w tej klasie.

zgadzam się całkowicie dodam tylko prośbę nie tylko o eliminowanie błędów ale udoskonalanie bo sama baza jest doskonała.

Zróbmy listę życzeń może coś z tego będzie.. do kliknięcai

radiolog 18.04.2019 09:35

Honda szybko eliminuje błędy i jest otwarta na sugestie użytkowników, które czasami wprowadza w życie przy następnym upgradzie.
Twardogłowi z bmw udoskonalaja tylko swoje pokrecone udoskonalenia, a choroby wieku dziecięcego eliminują jak sie paru gości zabije na moto.

GregoryS 18.04.2019 09:53

No dobra, ale przeciez ten motocykl jest juz na rynku 3 lata. Ile trzeba czasu na "usuniecie wad wieku dzieciecego" ? Nie mowie ze to zly motocykl - bo badzmy szczerzy, idealnych nikt juz teraz nie produkuje, ale takie wpadkie jak pokazane ostatnio spawy to naprawde gruba wtopa.
I racje ma kolega o "narzekajacych". Jesli wejsc na jakiekolwiek fora motocyklowe, samochodowe, smarfonowe itd, to polowa postow to opisy problemow ;) Zadowoleni zazwyczaj siedza cicho.

mdxmd 18.04.2019 10:01

Cytat:

Napisał radiolog (Post 633490)
To dziwne, bo klienci bmw na zlocie obowiązkowo musza mieć hotel ze spa, nawet w najnowszej odsłonie zlotu nie przewidują spania pod namiotem, a dwudniowe picie i taplanie sie w jacuzzi skalkulowali na 630 zl za osobę

skoro jest takie zapotrzebowanie...

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38.