Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Nowa Afryka (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=20480)

mdxmd 06.12.2015 09:50

lepiej sami testujcie zamiast czytać gazety...

Grzechu2012 06.12.2015 10:01

Taki jest plan! :)

Adagiio 06.12.2015 10:18

Cytat:

Napisał madafakinges (Post 459861)
Kupiłem dziś motormanie z testem nowej królowej i nie ma tam nic szczególnego napisane. Legenda powraca, dynamiczny silnik, automat dtc zajebisty, ale zmiana biegów przyciskami już nie bardzo, a w terenie lepszy będzie manual i to jest jedyna sensowna informacja na jej temat, więc nic czego nie można by się domyśleć.
Oprócz tego nie są przekonani, że afryka potrzebuje tyle elektoniki i że raczej jeśli chce zastąpić starą to powinna być prostsza- też uważam, że kontrola trakcji i zmienne mapy nie są mi potrzebne, ale takie czasy.
Ja czekam na bezpośrednie porównanie z 990, albo przynajmniej z gs800 to będzie dawało obraz nowej afry.

Mada, moim zdaniem nie znajdziesz niczego nadzwyczajnego w nowej AT niż masz obecnie w swoim moto. W zasadzie to i tak jeżdżąc tym co masz nie przeskoczysz pewnej granicy, znam to z autopsji. Nowa AT nie powstała z myślą o offie dla użytkowników ze zjebana psychiką nie potrafiących realnie ocenić skali trudności terenu, którzy na przekór wszystkiemu i tak chcą udowodnić że się da. Tylko dla tych co zaczepią dwa kufry po bokach i pojadą przejechać się po szutrach, twierdząc że to off lub na wyprawę lajtowym szuterekiem i dziurawym asfaltem.
Zapewne znajdą się wyjątki co będą tyrać nią nie źle po krzaczoarch i jestem pewien że nie wypadnie gorzej o Twojego kata a na pewno lepiej od konkurencji jak tygrys czy gs 800. Tester to w większości zrównoważony motocyklista używający testowanego moto zgodnie z zastosowaniem a to że jest ubrany jak Antek Cairoli wcale nie świadczy o niczym, więc nie ma co oczekiwać rewelacji w ich artykułach.
We środę będę miał okazję zamienić kilka zadań z typem co jeździł AT na testach w Afryce, ciekaw jestem co powie .
Zdrowia .

QrczaQ 06.12.2015 10:26

Cytat:

Napisał Adagiio (Post 459996)
Mada, moim zdaniem nie znajdziesz niczego nadzwyczajnego w nowej AT niż masz obecnie w swoim moto. W zasadzie to i tak jeżdżąc tym co masz nie przeskoczysz pewnej granicy, znam to z autopsji. Nowa AT nie powstała z myślą o offie dla użytkowników ze zjebana psychiką nie potrafiących realnie ocenić skali trudności terenu, którzy na przekór wszystkiemu i tak chcą udowodnić że się da. Tylko dla tych co zaczepią dwa kufry po bokach i pojadą przejechać się po szutrach, twierdząc że to off lub na wyprawę lajtowym szuterekiem i dziurawym asfaltem.
Zapewne znajdą się wyjątki co będą tyrać nią nie źle po krzaczoarch i jestem pewien że nie wypadnie gorzej o Twojego kata a na pewno lepiej od konkurencji jak tygrys czy gs 800. Tester to w większości zrównoważony motocyklista używający testowanego moto zgodnie z zastosowaniem a to że jest ubrany jak Antek Cairoli wcale nie świadczy o niczym, więc nie ma co oczekiwać rewelacji w ich artykułach.
We środę będę miał okazję zamienić kilka zadań z typem co jeździł AT na testach w Afryce, ciekaw jestem co powie .
Zdrowia .

Moim zdaniem będzie jedną nadzwyczajna rzecz... mama Honda.

madafakinges 06.12.2015 10:41

Cytat:

Napisał Adagiio (Post 459996)
Nowa AT nie powstała z myślą o offie dla użytkowników ze zjebana psychiką nie potrafiących realnie ocenić skali trudności terenu, którzy na przekór wszystkiemu i tak chcą udowodnić że się da.

Oj tam odrazu zjebana psychika i nie potrafi ocenić skalę trudności... po prostu nikt nam nie wmówi że białe jest białe a czarne jest czarne.

Na facebooku zapowiadali test nowj afryki na 11 stron więc spodziewałem się konkretnego testu, a nie stwierdzenia w kilku słowach że jest fajna...

Zet Johny 06.12.2015 11:07

Na tych 11 stronach to pewnie 2/3 to zdjęcia /nie widziałem artykułu/. Druga sprawa -testy. Czy była testowana w terenie na odpowiednich oponach? Bo z tego co pisali na fb to testy miały być na pustyni błędowskiej. Ale na pytanie o opony nie znalazłem info. Podejrzewam że może górować nad kątem tylko liczbą bajerów. Czekam na obiektywne porównanie z ktm 990 Adv.
Ps. Widziano w piątek na a4 jak nową at ktoś wiózł na przyczepce i wyglądała jak po konkretnych testach terenowych (mam nadzieję że to nie było błoto w sprayu)

madafakinges 06.12.2015 11:11

http://motormania.com.pl/testy/motoc...enture-r-2009/

da się napisać normalny test oddający + - i charakter moto.

Nie każe nikomu zabierać tego moto na tor crrosowy...

rumpel 06.12.2015 11:25

test na Błedowskiej polegał na wjeździe pod tzw bunkier czyli jakieś 10m po piasku ;)

Mijamoto 06.12.2015 11:42

Ważniejszy był fakt, że odbył się na pustyni.

rambo 06.12.2015 13:27

Cytat:

Napisał madafakinges (Post 460001)
Oj tam odrazu zjebana psychika..

Czy ktoś Ci każe się leczyć..? :haha2:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:17.