![]() |
Cytat:
.. ale jakbys chcial zobaczyc ladne (ba, piekne) Mercedesy, to da sie to zorganizowac.. :Thumbs_Up: |
Cytat:
każde sprzęgło się*da spalić, i to bęz większego pierdnięcia, akurat to z LC8, jest bardzo dobre, 3 razy słyszałem o spalonym sprzegle w LC8 i zawsze była to wina kierownika, który próbował na półsprzęgle całą pustynię przejechać. |
Potwierdzam, że sprzęgło w LC8 jest bardzo wytrzymałe. Tu nie chodzi tylko o moment jaki ma przenieść ale tez o liczbę, średnicę tarcz oraz rozwiązanie docisku. Sprzęgło w to ma system zdaje się APC, dociskający automatycznie tarcze w momencie przenoszenia momentu :)
W katach jednak jest tak (sucha miska), że trzeba dbać o dodatkowe filtry. Wiele osób tego nie robi bo nawet nie wie, że są (znam przypadek spalenia dwóch kompletów tarcz w przeciągu 10000km) W nowszych modelach jest też wstawiona większa dysza natrysku oleju na tarcze. |
Akurat o padniętym sprzęgle w LC8 słychać dość często. Np. teraz na pokazie zdjęć z wyprawy do Am. Poł. chłopaki mówili, że im się rozpadło całe sprzęgło, tak, że zostały tylko opiłki z kosza (dosyć nowa 990) i w sumie nie doszli do przyczyny. Na rajdzie podlaskim też się posypało jedno sprzęgło w LC8 (a wcale piachu nie było :p). Wiem, że te 100KM to większe obciążenie dla sprzęgła, ale jakoś często słychać o problemie...
|
Pamietam to spalone sprzeglo :D na podlaskim.A przeciez obok bylo pole jak autostrada :haha2:
|
kurwa kupie ten zjebany motocykl może być w nim spalone sprzęgło czy co kol wiek inne zjebane i wiem ze będę mega zadowolony :)
|
Cytat:
Kata trzeba brać takim jakim jest i takim jakim nie jest ! I nie płakać już płaczki. A to sprzęgło, a to że dużo pali i te porównania Z Afra, ala psa z kotem. Jest rydzyko, jest zabawa, jak kto nie lubi to i Kata nie polubi. Ja lubi :D |
:Thumbs_Up:
|
Na pewno go polubię bardziej jak już będzie mnie na niego stać i będę go miał w garażu. :)
|
można polubic , ale trzeba ogarniac
http://www.youtube.com/watch?v=oVGry7-gZkg |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:36. |