Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Halogeny led (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=19889)

motomax 26.07.2017 20:43

2 Załącznik(ów)
Jak XTZ ma słabe światła jak afryka,to wrzuć ledowe żarówki i stanie sie jasność... w ten sposób wyleczyłem AT z Egipskich ciemności świeci prawie jak NAT.

Jak chcesz zrobię zdjęcia w nocy to zobaczysz

Tu masz 2x halogeny 3hp led w XRV 750 po 40 wat każdy

za jakiś czas będę miał żarówki led w ofercie i puszczę 1 na testy na forum

zdjęcie poniżej afra z H4 Led 22w sztuka x2

PiterXTZ750 26.07.2017 22:39

No świeci to pięknie!
A możesz polecić jakieś dobre źródło takich żarówek i konkretny model, bo jak patrzę np. na alledrogo to trochę tego jest?

Dymkaaa 26.07.2017 22:55

Philips luxeon 6000lm, przynajmniej mi to podrzucił , myślę że w następnym tygodniu zamontuje i również mogę pokazać efekt.

motomax 26.07.2017 22:59

Niedługo będę miał w ofercie z gwarancją 24 miesiące,cierpliwości

Jedynym minusem jest brak homologacji,ale za jakość światła przymykam na to oko... użytkuję takie w busie od ponad roku i są mega

Ypsi 26.07.2017 23:01

Z philipsa, to pewnie tylko nazwa i nic więcej, homologacji toto na pewno nie ma (wszystkie led H4, H7). I ciekawe jak bardzo razi tych z naprzeciwka.

szynszyll 27.07.2017 03:43

z tego co widze w sieci to do produkcji tego uzywane sa diody Philips serii Lumileds. Finalny produkt nie jest dzielem tej marki, uzyto tylko ich diod.

teoretycznie w razie jakiejs draki mozna miec klopoty jak to ktos wyczai czy z policja czy z ubezpieczycielem - no ale to chyba oczywiste.

JaTomek 27.07.2017 08:09

W motocyklu zmiana żarówki na led nie robi większej różnicy dla współuczestników ruch. W samochodzie jest zdecydowanie gorzej. Wrzuciłem kiedyś led'y h4 do auta i efekt był taki, że co 10 kierowca migał mi światłami. Strasznie dawały po oczach. Takie "żarówki" dają mocno rozproszone światło i na pewno go nie modelują jak powinny. Lampy dawały bardzo podobne odbicie snopu światła na ścianie a nie powinny.

PiterXTZ750 27.07.2017 08:37

Czekamy w takim razie na testowy egzemplarz.

szynszyll 27.07.2017 10:25

wiadomo ze swiat skonczy na ledach i bedzie to podstawowe zrodlo swiatla juz za kilka lat, to jednak wymaga przeprojektowania calego reflektora tak by nie byl uciazliwy i niebezpieczny dla innych uzytkownikow. mnie bardzo irytuje to, ze kierowcy nie zmieniaja na mijania na przeciwko pieszych i rowerzystow - wiedza, ze ci nie moga im za kare pociagnac dlugimi po oczach. sporo kiedys jezdzilem rowerem w nocy i nie raz musialem sie po prostu zatrzymac bo jakis buc mnie oslepial a ja nie widzialem gdzie jade.

Novy 27.07.2017 10:28

Z żarówkami led jest taki problem, że o ile nie mają właściwego radiatora to będą się bardzo grzały i niestety paliły. Niestety zwykły reflektor nie jest przystosowany do chłodzenia żarówki od tyłu i to może być problem.
Zaznaczam - może, ale nie musi :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:08.