![]() |
No to już jak dla mnie akceptowalne ;) Ma ktoś doświadczenie z Samsungiem xcover 3?
|
Cytat:
|
Panowie, srajfony mają to do siebie, że dużo prundu idzie na aplikacje działające w tle i oczywiście na zasilenie ekranu.
Należy to kontrolować, a specjalne programy pomagają w tym. Co do Xcovera3, to przymierzałem się do niego, bo cena do 1000 zł, jest do zaakceptowania, jednak gdy pojawił się ten myPhone to mnie zaskoczył tym co do niego wsadzili. Tak na szybko różnice są widoczne tutaj http://telefony-w-ringu.pl/myphone-h...-3-g388f-szary Dla mnie minusy Xcovera vs Hammera to: słabszy procesor o połowę, mniej pamięci operacyjnej, słabsza bateria, gorszy aparat, gorsze zabezpieczenie przed upadkami, gorsze przed wodą (IP67 vs IP68) w tym morską, a na moto nie używam żadnych dodatkowych ochron i na plus myPhona oczywiście wygląd z pomarańczowymi dodatkami. http://i.gsmmaniak.pl/gsmmaniak/2015...-1a-medium.jpg To kawał telefonu, więc może to nie wszystkim odpowiadać, ale ja mam duże łapska i mnie pasuje. Jest też masywny, więc w krótkich spodenkach będąc lepiej go trzymać w ręce niż w kieszeni. Jest także mniej dodatków do niego niż do Samsunga. Oczywiście, to moje subiektywne odczucie. Tak wygląda zamontowany na moto. http://images51.fotosik.pl/847/b7bfda78ff351db9gen.jpg |
Ja mam od niedawna Szajsung B550 Xcover.
Wcześniej miałem Solida B2710 więc mam porównanie. Uważam, że Samsung zrobił krok w tył. Latarka z włącznikiem sprzętowym pozostała ale jej dioda służy również za doświetlanie aparatu, jest z tyłu obudowy, więc dłubiąc w moto już nie położysz gdzieś, lub trzymając zębach sobie nie poświecisz. Telefon jest większy, wyświetlacz średni, w nocy daje po oczach, a w słońcu średnio. Główne zastrzeżenie to prędkość. Po każdym odblokowaniu klawiatury trzeba odczekać 2s zanim tel. ruszy, a dodam, że tel. nie ma praktycznie nic. |
Też zawsze trzymam w zębach mojego solida :D
|
Cytat:
Nie raz przy naprawie maszyn tak miałem, nie wiem czemu, ale odruch wymiotny to u mnie powodowało... |
W tym axe hammerze da się korzystać z nawigacji offline za gramanicą ?
Jakoś nie mogę namierzyć info co on tam ma a-gps, glonass ? |
spider2you, jak z widocznością ekranu przy pełnym słońcu?
|
Cytat:
|
Cytat:
Zawsze można jakiś daszek sobie wystrugać :) Na Androida jest wiele navi off-line, ja mam Navigator ze sklepu Play i jest super, bo można mieć 10 krajów za free, a jak Ci się zmieni opcja, to wywalasz 2-3 i wgrywasz nowe kraje. Jeden minus tej mapy, to, że mnie kilka razy za granicą kierowała na trasę krótką w jakiś interior i malutkie dróżki, jak jechałem SUV-em to było fajne doznanie, ale jak już osobówką, to średnio. Nauczyłem się weryfikować wskazówki navi, choć podróżowanie bez stresu w dziwne miejsca jest zabawne.....jak żona nie marudzi :) Na moto będzie zabawa :) Kolega ostatnio polecił mi navi HERE, też ze sklepu Play i za darmo. Nie testowałem, ale słyszałem dobre opinie o tej nawigacji. Kupujesz pojemną kartę SD i heja, ściągasz co chcesz. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:29. |