![]() |
|
A na końcu mała złośliwość w stronę BMW :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Chemik - fajne filmidło. |
Czasami jadą na surykatke, żeby po prostu odpocząć, nie zawsze trzeba agresywnie :)
|
Cytat:
|
O to właśnie chodzi, jak trzeba zapindalać to się agresywnie ustawiasz a jak chcesz sobie odpocząć to stoisz na prosto i tyle, wtedy to podwyższenie by się przydało, natomiast w agresywnej raczej przeszkadza, sam osobiście nie posiadam i jest dobrze a blisko mi do 1,90
|
Trochę zależy od moto, na przestrzeni lat producenci zmieniali układ podnóżki- kierownica. Starszy exc z 2003 ma podobne wysokosci kiery i podnuzkow do kata z rocznika 2015 po zastosowaniu podwyższenia 20 mm
|
Sam wzrost to nie wszystko, wazna jest tez dlugosc rak.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
Witam
Układ kierownica-podnozki w typowych endurakach jest cacy do ostrego lojenia czy w typowym hard. Używanie tych motorkow turystyce enduro, gdy leci się po 6-8 godzin na 3-5 biegu, więc na tyle szybko, ze na stojąco (np typowe gonienie po ukraińskich połoninach) daje jednak plecom i kolanom w kość. Trudno nie docenić wtedy pewnego podniesienia kierownicy i właściwego jej ustawienia. Wiadomo, kolana nieco ugięte a tułów lekko pochylony. Latami głównie off i tyłek sadzam tylko na asfalcie czy jakiś łatwiejszych kawałkach (to się u mnie nasila po 50stce). Z mojej praktyki w exc 2001 miałem podniesioną kiere o 4 cm i bardzo mi to odpowiadało. W drz by uzyskać ten sam układ manetki-kierownica-siodlo dorobilem adaptery podnoszące kiere 6 cm i przesuwające je do przodu o 2 cm. W beciaku mam podniesioną o 25 mm i brakuje mi jednak ok.10-15 mm. Podnosilem tez w softach. Mam 186 cm. To wszystko oczywiście kwestie indywidualne. Pozdr rr |
Na filmie widać jak centralka napie...ala o glebę podczas lądowania. Normalnie wali o glebę i z impetem wpada z powrotem. Nie wygląda to bezpiecznie dla mnie... :dizzy:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:50. |
|