![]() |
widzę, że wraca temat moich ulubionych kostek i pompy :) to nie pompy i regler się psują! one są dewastowane na własne życzenie przez niedbałych czarnuchów. wymienić, zalutować i po sezonie sprawdzać i czyścić a nic nie będzie miało prawa się kopcić. sam widzisz jak zapuszczoną masz instalację.:oldman:
|
Cytat:
|
zajrzyj do wszystkich polaczeń - pod bakiem też.
|
a ja panowie taką kostkę kupiłem w pierwszym sklepie motoryzacyjnym za coś ok 3 zł :)
wymieniłem razem z damskimi i meskimi koncówkami i działa a była spalona trza tam zaglądać co jakiś czas fakt |
Potwierdzam przypalenie kostki w RD04 :) Tylko ciekawe czy przypalilo ją przed czy po wymianie regla na jamachowski, bo taki własnie jest od poprzedniego wlasciciela...
|
właśnie wczoraj dopadło mnie to po raz drugi. Dzieki za informacje co do połaczenia. Ciekawe czy regler mi poszedł czy tylko wtyczka. Bo teraz był zimny a poprzednio parzył. i nie wiem czy aku przy okazji nie dostał już go ładuje od nowa
|
Ja właśnie też miałem miałem to samo. A zaczęło się od tego, że nie mogłem odpalić, wszystko wskazywało na padnięty akumulator. Jako, że miał już swoje lata postanowiłem go wymienić. Ładowanie jest, można jeździć. Dwa dni było ok, potem sytuacja się powtórzyła, nie mogłem odpalić. Okazało się, że nie ma ładowania. Dodatkowo odkryłem, że regulator i kable są gorące jak cholera. Po konsultacjach telefonicznych doszedłem do wniosku, że regulator padł. Po porozłączaniu wszystkiego okazało się, że ta kostka się zjarała. No i pytanie: czy regulator poszedł się je..ć czy tylko ta kastka narobiła takiego zamieszania? Kable zostały polutowane, teraz regler nadal jest mocno ciepły, ale kable już nie. Zobaczymy, czy teraz będzie wszystko ok.
|
W sprawie tego choler.... reglera czy ktoś smiga na takim jak można kupić na allegro http://moto.allegro.pl/item655136325...rica_twin.html i co łon jest warty. Bęnde szedł w Ukraińskie Karpaty .Pompę na zapas od ZX9/99 zanabyłem a regler (mam oryginał) choć czyszczony i smarowany tez może zdechnąć kusi mnie zakupić to dzieło ponoć japonskie coby na Połoninie Krasnej nie ostać się do jeśieni.:vis:Czy warto za TEN Regler dać 240 zeta:oldman:
|
jest ok sam na takim jeżdzę
|
Hmm też się zastanawiam właśnie nad w/w aukcją :/ I na szybko off-top od czego jeszcze pasują pompy :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:04. |