![]() |
Ale ja się nie gniewam ( no może trochę zabulgotało :) ) . Mało tego sobie na temat ( gramatyki ) odmiany trochę przypomniałem . Nazwy takie , bo no Google takie są , a historycznych pewnie się ludziskom szukać nie będzie chciało . Temat nazw i odmian zamknięty .
|
.........
|
Po Bosmanowym zielu, moja......wróciła na szlak
|
.........
|
Panie i Panowie..
jak już jesteśmy w okolicy to mam pytania o dwa przejścia: 1.KG/UZ na wysokości miasta Namangan (UZ) 2.KG/TJ ( na N TJ) droga na drodze A372 jest otwarte dla nas? Analizuję możliwość zrobienia pętli: Bishkek > Namangan > Taszkent > Samarqand > > Dushanbe > Khorog > Osh > Bishkek I tu nasuwa się kolejne pytanie 14 dni wystarczy na spokojny przejazd połączony z obcowaniem z lokalną ludnością ? |
372 nie i nie próbuj, bo cię nie wpuszczą spowrotem do TK jeśli od tej strony, od północy w KG podobno się da tak mi mówili księżulkowie w Taszkiencie, ja na wszelki wypadek leciałem od Osz
|
Dzięki za info, wyszło mi 12dni i zostały jeszcze 2 dni na ewentualne awarie lub biesiadowanie.. "dupy nie urywa..!" :/ Przyznaję, że wydawało mi się, że będę miał więcej luzu.
Khorog - Murghab - tak chciałem przez Iszkaszim. Sary Tasz - Biszkek - nie dam rady przez jezioro Issyk Kul, prawda ? Dużo stracę ? |
Po tej wyrypie będziesz już fest zmęczony może nawet nie będziesz chciał oglądać jeziorka. Iszkaszim tez jest mocno przereklamowany jak będziesz w khorog to zdecydujesz
Nexus |
.........
|
.........
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:01. |