![]() |
Cytat:
|
Właśnie i dla mnie to napięcie to jest niepokojące.
Honda Shadow w piątek została sprzedana od której brałem przekaźnik ... więc szukam przekaźnika - do pożyczenia lub kupienia. Wiecie kto może mieć? ;) |
Jutro, jak znajdę czas to pomierzę napięcia.
|
Kazmir jak znajdziesz chwilę to bardzo proszę ;) Tak czy inaczej jutro jadę po przekaźnik - zobaczymy, choć wątpię aby to on był winny ...
|
Specjalnie dla Ciebie musiałem obudzić królową z głębokiego snu. Spytała się, czy to już pora???:at: Odpowiedziałem, że tak;):):)
Żarówka podpięta zamiast pompy świeci!!! Napięcie na niej podczas pracy silnika 12V. Jeśli sterowanie przekaźnika dochodzi (obrotomierz może działać, ale to nie znaczy, że impulsy na przekaźnik dochodzą!- jak sprawdzić pisałem wcześniej) to musi dawać napięcie na pompę. Dodatkowo posiadając miernik z zakresem pomiaru częstotliwości, również można sprawdzić, czy dochodzi sygnał na przekaźnik. I to tyle cudów nie ma;):) |
Dzieki wszystkim za pomoc. Africa już jeździ ... i to jak ;)
|
Fihu to i ja się podepnę pod temat;) mój problem: pompa nie podaje paliwa:
1) odłączyłem pompę, podwiesiłem obce paliwo i wszystko ładnie działa, 2)sprawdziłem żarówką na kostce czy jest zasilanie pompy i jest, żarówka się świeci, 3)sprawdziłem bezpieczniki, 4)montowałem niedawno nowe styki , po zalaniu pompy i podpięciu na krótko pompa działa i wyrzuca paliwo Ma ktoś jakieś pomysły? |
Cytat:
M. |
Problem rozwiązany:) przyjrzałem się założonym stykom i co się okazało w oryginalnych stykach sprężynka była podpierana z jednej jak i z drugiej strony plastikowym "talerzykiem", w nowych widoczne jest niedopracowanie, od strony styku była podklejona jakimś klejem, który się wypalił i wylał na dolny styk. Rozłożyłem wszytsko, przeczyściłem, plastikowe tależyki przełożyłem ze starego zestawu, działa;) Pozdrawiam!
|
Kudłaty - no to się ciesze :D
MaRP - pomogło wyjęcie pompy. Tak, jeżdżę bez. Powodem tej decyzji jest trwający na dobre już sezon, na jesieni wrócę znów do tematu aby to rozwiązać. Jak na razie zrobiłem ponad 150km i żadnych efektów ubocznych nie zauważyłem. Moc ma, nie dusi się na żadnych obrotach, 140km/h jedzie bez problemu - więcej nie próbowałem. Ciekawi mnie tylko ile paliwa pozostanie mi w zbiorniku kiedy "stanę" na poboczu z pozornego braku paliwa - dam znać ;) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:29. |