![]() |
Kupne Cię w dupę z przyjemno¶ci± :D
|
wię wię :D
już nie mogę się doczekać... żeby mniej bolało założę jaki¶ puchowy ¶piwór :D matjas |
Cytat:
|
piotreklodz
Co do Snugpak to jest tak, że tylko te szyte w Anglii s± super jako¶ci i trzymaj± parametry podane przez producenta tylko ceny ,maj± od 400zł wzwyż. |
Jak kto¶ chce dobry ¶piwór: Carinthia + pokrowiec Bivi Bag do niego lub hamak.
Jak co¶ tańszego i zróżnicowanego - cienki puch do ¶rodka i na zewn±trz syntetyk ( można taki zestaw złożyć do 3kg) Co do temperatur - dwie osoby w tym samym ¶piworze będ± miały różne odczucia. Termika każdej osoby jest inna, ba nawet czasami decyduje dyspozycja dnia, zmęczenie, kondycja psychiczna i fizyczna ;). Można spokojnie znaleĽć dobrego sugpaka w cenie do 200 zł - wrzucałem nawet linka ;) |
Racja, termika to rzecz bardzo subiektywna i zależna od wielu warunków.
Ja zawsze mam ten sam namiot, ten sam ¶piwór i karimate. Jednak nauczyłem się ze kiedy w namiocie ¶pi± dwie osoby, np: Ja i żona to powietrze się szybciej i bardziej nagrzewa i w namiocie jest po prostu o wiele cieplej. Oczywi¶cie im niższy namiot, ciajniejszy, tym to ciepłe powietrze jest niżej, a przecież leżymy na podłodze. Przemek, ŁódĽ RTK, |
Cytat:
Cytat:
http://malachowski.pl/sklep/pl/ofert...?f%5B2%5D=8.42 |
a ja kupuję tu:
http://www.armyworld.pl/product-pol-...-Oryginal.html + kondon z gore i można w ¶niegu kimać, wada to rozmiar |
i na serioto takie jest ciepłe jak piszo????
a wew tym sniegu jak masz ten k±don z Texu to się nie skrapla nic w ¶rodku???? tzn ja wiem, że teoretycznie nie powinno ale czy faktycznie nie wymraża się woda na zewnętrznej powłoce???? wymiar faktycznie jest z grubsza samochodowy :D matjas |
na elefancie się sprawdził :), a w tym tygodniu pod namiotem (4 os warta) przy 7-9 st. w nocy ¶piwór rozpięty i potraktowany jak kołdra bo w zapiętym za ciepło no i nic nie piłem, ze by uspokoić ciekawo¶ć
w ekspedycji zimowej w Finlandii, w domkach/szałasach chłopaki spali i nie nazekali |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:01. |