Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Yamaha (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=255)
-   -   Yamaha TDM 850 czy Yamaha Super Tenere ? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=14850)

Jaro-Ino 28.10.2012 23:55

Mam wrażenie, że jest mniej sztywna. Czasem zdarzają się pęknięcia przy górnym mocowaniu silnika, ale to marginalne przypadki. ST pozwala pokonywać łuki stabilnie i po zaplanowanej linii nawet przy 160km/h :)

kamilltee 30.10.2012 19:03

Cytat:

Napisał spider2you (Post 265689)
Moto większe niż AT, no może siedzenie wyższe, waga podobna, ale ceny AT i ST zdecydowanie inne.

dostałeś linki do forum ST, DR (tam jest dość dobre proste podsumowanie), link do FTA znasz (choć naopowiadali tam niesamowitych głupot na podstawie jednego egzemplarza)
pytasz o to też w osobnym temacie na FAT
w moim podpisie masz art gdzie są zebrane wszystkie linki o ST z netu

hmmm zdecyduj się w którym wątku pytasz ... i jego się trzymaj
najlepiej przeczytaj wszystko i zadaj 3 konkretne pytania - ale w jednym miejscu

Mhv 31.10.2012 08:57

Popieram, chcesz coś kupić to się przysiądź do każdego moto, w razie możliwości przejedź i przestań mnożyć tematy. Wszystko zostało napisane, chyba że chcesz żeby ktoś za Ciebie zdecydował..

garbaty 14.04.2022 14:48

Odkopuję bo od wczoraj ja stoję przed podobnym dylematem. Korci mnie jakaś nowa zabawka, i te 2 modele przykuły moją uwagę najbardziej. Przyglądam się jeszcze cb750 ale jakoś mniej chętnie niż yamaszkom. Założenia: głównie na asfalty solo z bagażem bo do terenu i do miasta mam inne sprzęty, roczniki 1990-2000, budżet do 10k, wygodna pozycja do 500km na raz, spalanie oczywiście jak najlepsze, 6l i mniej w trasie mile widziane. Nie siedzialem nawet na żadnej z powyższych (oprócz cebuli). Idealnie by było gdyby ktoś w Wlkp użyczył sprzęta do przymiarki. Wszelkie uwagi mile widziane

ablos78 14.04.2022 15:10

Cytat:

Napisał garbaty (Post 777394)
Odkopuję bo od wczoraj ja stoję przed podobnym dylematem. Korci mnie jakaś nowa zabawka, i te 2 modele przykuły moją uwagę najbardziej. Przyglądam się jeszcze cb750 ale jakoś mniej chętnie niż yamaszkom. Założenia: głównie na asfalty solo z bagażem bo do terenu i do miasta mam inne sprzęty, roczniki 1990-2000, budżet do 10k, wygodna pozycja do 500km na raz, spalanie oczywiście jak najlepsze, 6l i mniej w trasie mile widziane. Nie siedzialem nawet na żadnej z powyższych (oprócz cebuli). Idealnie by było gdyby ktoś w Wlkp użyczył sprzęta do przymiarki. Wszelkie uwagi mile widziane

Jeżeli tylko na czarne to bierz tdm

garbaty 14.04.2022 15:39

Słowo klucz: "głównie" na asfalty. Nawet cbf1000 zdarzyło mi się zjechać na polne drogi czy 10km szutru ale to ślimaczym tempem byle dokulać się do celu. Tdm się nie rozpadnie?

Marcin-BB 16.04.2022 13:02

Jeśli miałbym wybierać tdm850 czy ST750 do jazdy typowo ancwaltowej to wybrałbym tdm900!:D
Okazjonalny szuter też da radę przejechać, a na czarnym nie ma porównania do ST czy AT750.

garbaty 16.04.2022 18:11

Właśnie od wczoraj przeglądam 900, doczytałem że poprawiona rama i hample. No i już wtrysk. Też ciekawe tylko budżet już trochę większy. Muszę posadzić swoje 3litery na jakimś egzemplarzu, po świętach zacznę szukać czegoś do przymiarki w okolicy

matjas 16.04.2022 19:21

Musisz się przejechać. TDM jest jednym z niewielu motocykli, które kompletnie mi nie siadły. Jakoś daleko do kiery, długi zbiornik. Dziwne to było.
Czułem się jakbym siedział idealnie nad tylnym kołem.
Ta 900 ma i powera i mało pali, dobrze ponoć to jeździ jak komuś spasuje cała reszta.

garbaty 16.04.2022 20:25

Czy jest to jakoś podobne z pozycji do cbf1000? Mieliśmy krótki romans ale kompletnie bez chemii...

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:20.