![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja sie zgadzam jest to forum podróżników ale o podróżach jak i motocyklach decyduje tylko jedno KASA !!!
Tak więc chyba jest normalne ze firmy motocyklowe i nie tylko budują nowe sprzęty z masa elektroniki i innego badziewia (bo to nowe lepsze ,konkurencja tego nie ma czyli lepiej sie sprzedaje ) które ma niby poprawić nasz komfort i bezpieczeństwo , prawda jest natomiast taka ze im bardziej skomplikowany produkt wymaga specjalistycznego serwisu ,kierowca nie zrobi nic sam czyli jedzie na serwis i płaci. No i wszyscy są zarobieni (fabryka,producent czesci,dostawcy,dealer,itp,itd...) z wyjątkiem samego użytkownika :( który tłumaczy sobie to ze jest to "choroba wieku dziecięcego" |
Bardziej niż informacja o końcu produkcji KTM, zasmuciła mnie ta, o zaprzestaniu produkcji TA, Honda strzela sobie w kolano, albo nie ma już popytu na takie motocykle, albo szykują miejsce na powrót następnej Afryki. Tak sobie marzę.
|
Cytat:
|
Jaka następczyni Afryki skoro to lżejszy Transalp 700 miał ją zastąpić? :) Specjalizacja wymusza takie kroki. TA 700 lub Crossrunner 800, potem VFR 1200 i Crosstourer, a z lżejszych CRF 450 itd. Skończyły się uniwersalne sprzęty, bo dla takiej garstki jak użytkownicy Afryk i TA, którzy użytkują sprzęty niezgodnie z przeznaczeniem tyrając je w błocie i jeżdżąc na koniec świata, nie opłaca im się produkować. :)
|
Wydaje mi się że japońscy producenci trochę odpuścili i w tej chwili są w tyle za producentami z Europy, w tej klasie motocykli . Przoduje BMW, ma w ofercie aż 4 motocykle klasy SUV : Jednocylindrowego GS-a, GS 650,800,1200. KTM również nie odpuszcza, a KTM-y z ostatniej produkcji naprawdę nakręcają wyobraźnię... Coś tam ma niby Yamaha - (choć nowa ST szału nie robi) , ale reszta japońców po prostu daje dupy... skośnej dupy...
|
Cytat:
http://www.bmw-motorrad.pl/Motocykle/Enduro/ |
Cytat:
A na powaznie, niech trampka 700 rozwierca do 800 ,zwieksza kolo przod do 21'' i doloza 2swiatlo z przodu {najlepiej w poziomie)i bedzie ok :) |
Fajne w starych Afrykach i nowych Trapach jest to, że mają kompatybilne z ramą silniki... i do takiej RD 03 można zapodać silnik od Trapa 700 (plus elektryka) do tego zawiasy od Kata i Afryka lata przez następne 20 lat.:at:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:59. |