Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Projekt Odra 2013 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=15520)

igi 23.11.2012 08:13

Okolice Opola spokojnie poprowadze walami lub polderami znam 2 promy i jeden fajny most z tasmociagu sunacego do Górażdży z kladką dla pieszych, rowerów, itp. Największy gabaryt to grizzli tam jechał, więc afra da radę. Ja tak na krajówki to bym się nie nastawiał, chyba ze trza dopływ jakiś objechac. W zasadzie to poza miastami cały czas jest jakaś droga albo wałem albo obok ja się nastawiam na kostkę.

Miras Sc 23.11.2012 08:22

Mishieck, twój pomysł padł na podatny grunt. Nie wiem czy nie będziesz musiał ograniczyć liczby uczestników. Ale ja też bym się chętnie zapisał, szczególnie gdy nie zakoliduje z Twierdzą Kłodzką. Może weekend majowy - przy pomocy 3 dni urlopu rozpościera się od 27 kwietnia do 5 maja.

mishieck 23.11.2012 09:00

Deklaracje deklaracjami, zobaczymy co będzie na wiosnę ;) Miejsca jest dosyć, możemy jechać całą watahą - ja nie widzę przeszkód ;)
Odra Rallye :D

Igi - od Rogowa Opolskiego pod Chróścice trasę znam - google nie pozwalały jej wpisać.

Dlatego liczę na kolegów z innych regionów że pomogą zaplanować trasę szuterkami wzdłuż tego co zaznaczyłem. W ok. Opola w okolicy wałów są często drogi techniczne, na które jak najbardziej można wjechać. Są takie miejscówki, że można spokojnie spać na polderze i mieć do najbliższej miejscowości 5-10 km (czyt. święty spokój). Zakładam, że w innych rejonach jest podobnie, i o ile nie natkniemy się na jakiś zakaz wjazdu to trasa będzie prowadzić właśnie takimi dróżkami. W miarę konieczności odbiję na główna żeby przeskoczyć między miejscowościami i/lub zahaczyć o jakiś prom (to zawsze dodatkowa atrakcja).

igi 23.11.2012 09:32

Zaćmiło mnie, zapomniałem ze przeciesz tez jesteś tutejszak.

motoMAUROxrv 23.11.2012 09:59

Tą traskę należałoby starannie zaplanować, (dot.wały, mostki, lasy, ścieżki row. itd) aby nie
wpier... się na minę pod postacią różnych służb mundurowych, które aż przebierają nogami
żeby kogoś upier... -szczególnie na Opolszczyźnie, która jest chyba liderem w "robieniu wyników"! Tabelę zakazów mają długą... Wątpię aby taki "przemarsz" umknął ich uwadze
i nie zanęcił łatwym łupem. Przy naszej dużej frekwencji, to by mieli wyniki!:drif:

igi 23.11.2012 10:13

EEEE to mówisz, że oni chcieli mi mandat dać? A ja pipa myślałem ze tylko mi machają, odmachałem na koło i wio. ;)

Jak wiosna będzie tyle luda to można zawsze podzielić na grupy.

mishieck 23.11.2012 10:41

Nie przesadzajcie, trasa jest full legal, po drogach publicznych.

motoMAUROxrv 23.11.2012 11:00

Cytat:

Napisał igi (Post 272397)
EEEE to mówisz, że oni chcieli mi mandat dać? A ja pipa myślałem ze tylko mi machają, odmachałem na koło i wio.

:D He,he... -ja też odpowiadam podobnie na "takie" pozdrowienia i jest :Thumbs_Up: Jednak na większą grupę, (przy niedostatku poważniejszych zajęć -jak zwykle..) chętnie rzuciliby wszystkie sieci wiedząc że zawsze w niej coś zostanie... To znów jest kraj powszechnych łapanek:Thumbs_Down:

rafał k 23.11.2012 11:23

panowie a czy na GS-ie 1100 może dołączyć ????

mishieck 23.11.2012 11:45

Cytat:

Napisał rafał k (Post 272418)
panowie a czy na GS-ie 1100 może dołączyć ????

Oczywiście - zapraszam!

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:29.