![]() |
Chłopaki tak jak mówiłem mam nikłe pojęcie na temat przykryć na motocykle dlatego wszelkie wskazówki się przydadzą. Piszcie jaki ma być i jakie ma spełniać zadania.
im więcej mi podrzucicie zdjęć, instrukcji i wytycznych tym będzie łatwiej zrobić coś.fajnego. Piszecie że ma być super dopasowany do Afryki, ja bym jednak z wielu względów wolał pójść w coś bardziej uniwersalnego co i do lc8 i do GS-a i do Afry podejdzie. idea 2 rozmiarów nie przekonuje...:) piszcie piszcie! foty wrzucajcie :) |
Posiadam Oxforda 3 sezon - wystarcza. Jednak zazwyczaj, zostawiając motocykl na noc pod pokrowcem, zawsze wykorzystuje linki których używam w czasie podróży do mocowania bagażu, żeby właśnie wiatr go nie szarpał - tak wystarcza na dłużej.
ex1 - przemyśl temat "oczek" na końcach pokrowca, czy miejsc żeby może ową gumę można było zaczepić?? Myślę, że wiesz o co chodzi ;) |
Z mojego doswiadczenia wyspiarskiego wynika,ze pokrowiec nie moze byc: za lekki i niedopasowany bo wiatr zrobi z niego szmatke, ma byc podszyty materialem absorbujacym wode lub zatrzymujacym ja co by skroplona nie ladowala na moto( jak na zdjeciu) Mialem kilka i najlepiej sie sprawdzil" No name" gumowany zewnatrz i z jakby polarem od strony moto. 2,3 troki i sciagacz na dole zrobia robote przy zabezpieczeniu i warto zrobic otwor na przewlekanie lancucha, blokady. Kolory nie rzucajace sie w oczy czesto debile lgna do blyszczacego wiec jest szansa,ze moto bedzie bezpieczne. Ex a swoja droga moze bys jakies troki konkretne w asortymencie zamiescil( z metalowa klamra prosze). Pzdr
|
a jakby z gore-tex'u zrobić :D
|
Troki dowolnej długości z bardzo dobrej taśmy, można zamawiać :)
z tym materiałem pod spodem to mnie trochę zmartwiłeś, chciałem aby taki pokrowiec był wyprawowy, co oznacza że musi być lekki i mały po spakowaniu. hymmm otwory to też problem , raz że wcale nie łatwo taki otwór wykonać i obrobić, a 2 osłabiało by to sam materiał, no i gdzie on powinien być? |
Otwory można zrobić w firmie robiącej banery i inne reklamy.
Zakują oczka bez problemu za parę groszy. |
Ja uzywam pokrowca ze wzgledu na brak garazu i ciagle deszcze oraz wilgoc, wiec material wewnatrz ma sens jesli chodzi o pokrowiec "wyprawowy" to nic nie moge dodac, zapewne powinien byc mocny i lekki.
Ex to dla mnie: 6 Trokow po 2,5m prosze. A no i w jakiej cenie, bo na stronie nie moge znalesc. A co sakwami, testy ukonczone? |
Cześć, dzięki uprzejmości kolegi z forum, otrzymałem dziś.pokrowiec oxforda, pooglądałem toto, i mam kilka pytań....
po pierwsze, kto szuka pokrowca typu garaż, duży i ciężki z grubszych materiałów z wkładkamami , kieszonkami itd... a kto jest zainteresowany pokrowcem wyprawowym? typu tropik ? ultra lekkim i małym z ewentualną funkcją pałatki, np. do rozwieszenia na drzewie na biwaku :) itd.. pytam bo muszę.wiedzieć.w którym kierunku pójść? ps. kolasek wrzuć mi te troki na priv... odpiszę :) sakwy, po drobnych pierwszych poprawkach, jeszcze nie jeżdżone, od pojawiły się pomysły na dodatkowe wyposażenie do sakw w postaci kieszeni na butelki i uchwytów na dodatkowe torby :) czekam aż śniegi zejdą.do końca, w ten weekend raczej się nie uda, ale w przyszły już.powinno być.dobrze potestować :) https://lh6.googleusercontent.com/-6...2/IMG_0712.JPG |
Cytat:
Pokrowce dostępne na allegro i w sklepach zazwyczaj wystarczają na 1 sezon (jeden już podarłem, drugi jeszcze się trzyma). |
ktoś.jeszcze się.wypowie..?
jaki pokrowiec by chciał zakupić..? i do czego..? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:35. |