![]() |
Witam,
Wbrew pozorom buty mają spory wpływ na komfort biegania i na kontuzyjność. Asicsy z amortyzacją żelową są bardzo OK. Mogę potwierdzić słowa Mareksz007, po jakimś czasie inaczej podchodzi się do sprzętu. Nie ma też co wydawać fortuny na początku, warto zapolować na wyprzedaże w marketach sportowych. I sumienna rozgrzewka przed bieganiem to podstawa, żeby sobie nie zrobić krzywdy. Powodzenia w postanowieniu! Bieganie jest git :) |
Leno Droga,
w związku ze związkiem przeprowadziłem dysycypliunującą wysoce rozmowę z "dzieckiem"! Prosił (bo sam już nie śmiał), bym to ja prosił o wybaczenie w jego imieniu. Wot, gównażeria... Normalnie na bosaka z kwiatami bym posłał, ale u nas też pada i trochę szkoda sprawcę przez całą Polskę gnać po zaspach... Z zaległymi ukłonami Ojciec :) |
Cytat:
Kłaniam się również. |
Ja bym polecił te
http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/...el-nimbus_14_2 |
taka tam ciekawostka :)
http://polskabiega.sport.pl/polskabi...l#BoxSport2img |
Jako początkujący w temacie kupiłem do biegania po twardym Asics Gel-Contend (174 zł) i jestem bardzo zadowolony. Dobrze trzymają stopę, lekkie i fajnie amortyzują. Należy wziąć poprawkę na rozmiarówkę Asicsa.
|
Należy wziąć również "poprawkę" na zamieszkiwany rejon Polski :D - spędziłam dzień na poszukiwaniach i przymiarkach w Rzeszowie. Jak już trafił się model, to nie było rozmiaru, o kolorze nawet nie dyskutuję :):mur:.
W efekcie wielu przymiarek stwierdzam,że ..... wybór dla facetów jest o wieeeele większy, a ponadto powinnam sobie "odkręcić" stopy w drugą stronę, bo modeli dla nadpronatorów w opcji damskiej - co kot napłakał:Thumbs_Down:. W rezultacie (Megi - podziękuj Grubemu!:)) zamówiłam dziś internetowo New Balance W780GG2 - miałam na nodze, ale pół numera za mały, stąd opcja netowa. Znalazłam dziś również ciekawy artykuł na temat doboru obuwia biegowego w marcowym numerze RUNNER'Sa. Jak ogarnę aparat, to wrzucę Wam tutaj fajny schemat z tego artykułu. Za wszelką pomoc i porady bardzo wszystkim dziękuję. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:01. |