![]() |
Ja przeczytałem dużo opinii na temat nie znanego mi jako marki mitasa i jednej opinii znanej mi pirelli i wdzięczny jestem za lekcje.
Jak zajeżdżę już to co mam teraz to sie tez rzeczowo na ich temat wypowiem, a póki co stulę pysk i poczytam. Zenon |
Własnie dzis zamontowałem do swojego domino C 02 Ciekawe ile tys wytrzyma
|
Cytat:
dla mnie super guma :bow: |
MITAS to złom, tylko dobre do taczek.
TO czyli ile tys da rade:dizzy:
|
Gargamelu, nie wiem czym się kierowałeś wybierając tą opone. Jeśli luźne podłoża to śmiało da rade, będzie sie wgryzać i prowadzić też nieźle, tym bardziej że masz "lekki" sprzęt. Na czarnym to asfalt ją pogryzie szybko. Jeśli w sezonie robisz 10 TK to ta opona nie wytrzyma sezonu. Oby 5 wytrzymała na czarnym.
Swoją drogą pokaż się czasem jak gdzieś ruszamy z bandą. Motóra dozbroiłeś w dobre opony do dróg utwardzonych to i polatamy. A co masz na tyle? |
Cytat:
ja naDRZ 400na dunlop 952 2-3 mm zuzycia, maniek na DRZ 400 , C 02, troche wiecje zuzycia 3-4mm Borys na DRZ 400, tyl pirelli scorpion 3-4 mm zuzycia Lukasz na jakims wynalazku- michelin AC10- zosalo mniej niz pol opony, a to co zostalo postrzepione i urywajace sie kostki MItasa C02 mialem zalozonego KLR650 oraz w Africe twin, do jazdy wokol komina i bylem bardzo zadowolony Co czlwiek, to opinia :) |
Cytat:
Eksperymenty są najlepsze. Zasłyszane opinie w imie powyższego Mirmile nie odzwierciedlają rzeczywistosci, ale o tym wiemy już po doświadczeniach, po fakcie. Nie zdażyło mi się jeszcze żeby czyjeś opinie choć w wiekszości trafne spełniły się w stu procentach. Niech ktoś wytnie srodek opony na czarnym, np. 09 a potem zjedzie na chwile w lekki piach... I tak rodzi się kolejna opinia o oponie ;) |
co2 z tyłu to fajna guma chyba 8 cioram :) przebiegi jakie znosi od 6000 do 2000 km :)
najlepiej robi na luznym i jak ma mało luftu w sobie ale przez to znika na asfalcie |
Cytat:
nauczyłem się jeździć na niej po czarnym,zarówno suchym jak i mokrym |
co2 w 690 zero asfaltu ok 1500km
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:16. |