![]() |
Zajechałeś tą Africę?! :D
Stary, Nie dotykaj proszę mojego Xtka :D |
Nie no Asia, nic nie zajechał przecież zostało jeszcze co najmniej 5 na jednym garze ;) zostaje drugi a sama widziałaś nie raz, że ta afra jechała tam gdzie jej kazał i nie marudziła ;) PS Artur... jak już robisz ten remont to zajrzyj do do skrzyni we wszystkie zakamarki, na pewno do pompy oleju. Nie zrób mojego błędu - zrobiłem remont nie zajrzałem głębiej i po niecałym roku silnik znowu do roboty.
|
Nakrętka z prawej puściła bez problema,z lewej mańki też jest łeb śruby na klucz 17 i nie chce drgnąć.
Aaaa XTka schrupie na dzień dobry:D |
Z prawej strony - nakrętka
Z lewej strony - łeb śruby Podobnie jak ośki kół. Może gdy zluzujesz cały silnik, śruba będzie miała lżej i zacznie się kręcić. Wystarczy wtedy wybić. p.s Zacznij od ściągnięcia manuala do XRV w .PDF - rzecz niezbędna . |
Ta śruba jest długa, mogło się gdzieś utlenić po drodze, jeśli jej nigdy nie wyciągałeś to może być ciężko wybić. Parę takich niespodzianek jeszcze będzie pewnie. Trzymam kciuki ze reanimację maszyny :at:
|
Z racji tego że dziś miałem wycieczkę do Drezna to remont się odwlekł.:mur:
znakiem tego nie pozostaje nic innego jak potraktować oś wahacza wd40 i naparzać młotkiem. Cała reszta już jest zluzowana,gaziorki zdemontowane elektryka wypięta. |
2 Załącznik(ów)
fotka z mojego wałka
|
Wygląda jak by miał ponad 300tyskm.
|
Wygląda na konserwowany błotem
;] |
ostry wałek nie ma co. Ty tam wczesniej nie zagladałes?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:41. |