![]() |
Jak mi jeszcze powiesz jak bardzo AT ciąży na przód po postawieniu na centralce (tzn jak bardzo mocne musi by podparcie co by mi moto nie fiknęło - a nie będę miał nikogo do pomocy) to jutro biore sie za robote - jesli mam odpowedni podpierak :)
Co do tej srubki to rozchodzi sie o to żeby śmieci dołem płukać a nie przez uszczelniacze, po co syf ma sie tam dostawać, lepiej go zlac dołem. |
Nie da się. Konstrukcja nie pozwoli olejowi spłynąć bo "damper rod" bedzie blokował odpływ. To nie jest sruba spustowa. Poza tym trzeba porządnie robić.
Afri ciąży na przód - wsadz coś porzadnego pod miskę zeby ci na łeb nie spadła. potrzebujesz też loctite do wspomnianej sruby i klucz dynamometryczny do niej oraz do półek i koła. Przyda sie suwmiarka do pomiaru "lustra". |
Cytat:
To proste pytanie - ile ma byc lustra w ladze na centralce ?? Ktoś wie ?? |
+/- 1cm to sporo. Ostatnio się bawiłem +/-10ml czyli jeszcze mniej i raz bylo ok a raz kapa. Błądzisz kolego :)
|
Cytat:
Na takim doborze poziomu polega ustawianie tych amorow nic wiecej nie da sie zrobic. Ale zeby 10ml cos zmieniało ? Napisz cos o tym. |
stan oleju do lustra jest podany dosc precyzyjnie dlatego tego się trzeba trzymać, nie jest to ot tak sobie napisane. Zbyt mała ilość będzie powodować, że będzie latać amor, a zbyt duża ilość spowoduje wyciek i tym samym robote od nowa.
|
To jest oczywiste, ale ciekawi mnie wpływ tych +-10ml na zachowanie amora.
|
-20ml pływa zawiecha na drodze i nurkuje.
-10ml trochę lepiej, solo już ok ale dwie osoby buja na szybszej jeździe. +10ml ogólnie ok, nie nurkuje ale wydawało mi sie że kołek się zrobił +20ml zdecydowanie kołek ale na bank nie nurkuje :) to było na progresywnych sprężynach, gdzie leje się 5cm oleju mniej jak na seryjnych liniowywch. 16cm a nie 11cm o ile pamietam |
Cytat:
Tyle ze strasznie mały margines, jak masz wlać te 648cm3 to nie masz szans na dokładność +-10ml tyle to na sciankach pojemnika zostaje. PS W DRZ biore strzykawke z rurką wysysam co da sie wyssać, wlem tak zeby bylo po równo i w miare tyle co napisali (stąd ten +-1cm) - i nie ma żadnych problemów. Ale prawda - ze jest regulacja więc moge sobie coś podkręcić jak nie pasuje, a 07 sie nie da. "nurkuje" to przy jakiej prędkości - rozumiem ze hamowanie przodem. |
Szukałem chwile obrazka, nie znalazlem AT ale taki jak nizej.
Jak widać dopóki tłoczek od kompresji /ten gorny/ jest w oleju, to ilość oleju wpływa co najwyżej na działanie poduszki powietrznej na górze. Znacie może jakąś stronę z rozebranymi zdjęciami lag od AT. Jestem lekko kontuzjowany i nie moge tego teraz rozkręcić :( http://images.andale.com/f2/120/107/...Untitled_3.jpg |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:32. |