![]() |
Byleby jak koledze tomkowi w xt660r nie zblokowal kola na a4 pod lancutem. Tak sie poznalismy... iskry szly z lecacego moto na 20 metrow :)
|
Wiem wiem ta rolka to taki budzik, że już czas :) by odłożyć łańcuch do kartonu z zasłużonymi częściami :D
Wracajac do tematu gdzie te zębatki nabyć można? |
Poszukam szczegulow po niedzieli. Z telefonu wypatrzylem firme grandys duo i byle co na allegro. Mocnej reprezentacji towaru nie widze :( a to zle wrozy :( ja czesto potrzebuje towaru 'na jutro' a nie sranie sprowadzanie i dziwne rozmowy z cudakami :(
|
Do trampka czasami mam AFAM na przód, ale w PL jak ktoś nie widzi napisu JT, Sunstar lub oridżinal, to towar się kurzy :Thumbs_Down: Na zamówienie zawsze robię zapas 14z do XL600V i to mam z reguły od ręki.
Co do łańcuchów, to wg mnie żaden cudaśny ZVMX, GXW, czy inny MVXZ wiele nie pomoże jeśli uszczelnienie się podda, a podda się bardzo szybko jeśli kto jeździ w offie i lubi piaski i błotko :D Porozcinałem wiele łańcuchów i... sranie banie, nie rozciąganie - to ruda załatwia sprawę i nawet 4mm grubości płytki nie pomoże jeśli smar wypłucze. Za każdym razem trzpień jajowaty, podobnie otwór w ogniwie. W twinie zwykły VX2 wystarczył mi na... nie wiem ile, bo po prawie 30tys.km od wymiany sprzedałem moto i kolejny driver go dobijał. Ale offf to dla mnie wtedy była sucha polna droga, większość zlatana na czarnym. W singlu nie lubiącym asfaltu już przy 10tys. kupuje kolejny, bo z tym się boję jechać nawet do RO, wiec dobijam kolejne 3-4tys. wokół komina. Olejarka... sam nie wiem czy bardziej pomaga czy szkodzi. Na asfalcie na pewno pomaga, w offie jak odkręciłem na maksa żeby czyścić z syfu, to przedni JT po 1000km prawie zęby stracił, więc teraz na Off daję Off i chyba to lepsze dla zestawu. Ale... ostatnio do klienta przywieźli kilka BIG-BAGów sprayów ze smarem teflonowym, większość nie do końca zużytych, więc se powybierałem z 300kg złomu, to i olejarki długo nie włączę :D |
oki doki. zamowilem pierwszy zestaw AFAM. czekam na czas reakcji dilera i wycene. zobaczymy co zaproponuje. dam znaka co i jak.
mam odpowiedz. naped do slr650 wychodzi 470pln. dla porownania naped JT/DID VX2 wychodzi 390pln, naped JT/DID ZVMX wychodzi 580pln zaproponuje klientce tego AFAMA i potestujemy |
Ja kupiłem zębatki AFAM plus DID VX2.
Szynszyll czekamy w takim razie na opinie o łańcuchu :) Są 2 wersje tego AFAMa, jedna cenowo pomiędzy VX2 a ZMVX, a druga wyraźnie droższa od ZMVX. |
W katalogu dla slr 650 znalazlem jedna pozycje. Potrzebuje 520 108 ogniw. Mozna znalesc 520 108 inne? W jaku sposob? Termin do miesiaca. Szukam kontaktu z kims powaznym. Jutro pisze do Afama bezposrednio. Ze warsztat ze polska i jak to ogarnac. Podziele sie doswiadczeniami.
|
Złota łopata dzisiaj dla mnie. Odkopuję. Zakładał ktoś ostatnio zdawczą tej firmy? Jak tam z jakością?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:14. |