![]() |
a to niby nie jest chińskie z aliexpresu....?
To już starsza lampka, nowsze są sporo wydajniejsze. To jest na 3 Watowych diodach, od 3 lat (tak długo przynajmniej ja mam) sa lampki na diodach co mają po 10 wat każda, najnowsze ja widziałem po 20 Wat sztuka... |
Też z Ali, tylko cena "krajowa"...:D
>>> link |
Cytat:
To z linku SUba wygląda w miarę sensownie. Dzięki! To mi też wpadło w oko http://www.aliexpress.com/item/CREE-...rchweb201560_3 |
2 Załącznik(ów)
JarekAT, Robin, przepraszam, że się nie odzywałem, ale nie miałem czasu żeby na spokojnie usiąść do komputera.
Odpowiadając na Wasze pytanie, po prostu lampa przestała świecić. Rozebrałem i wypadły mi dwa elementy. Z elektryką mam tyle wspólnego co z graniem na fortepianie, więc nie będę robił z siebie debila i zgadywał co to za elementy, zatem załączę fotkę z tym co wypadło. Myślicie, że jakaś sprytna małpa dałaby radę to przylutować? |
Ten po prawej to kondensator 100 mikro na 35 V a po lewej to prawdopodobnie cewka i obydwa da się przylutować chociaż pewności, że będzie działać nie ma. Prawdopodobną przyczyną tego stanu jest przegrzanie lampy.
|
No i jestem w końcu po montazu. Dlugo szla mi druga lampka. Jeden z kolegow z forum zrobil mi cala instalacje. W koncu nie mam podzielonych diod na 2 lub 4 ale zrobione mam co innego. W jednej pozycji wlacznika lampki swieca slabiej a w drugiej na max. Dzis na szybko podpialem wsio i na miescie od razu jakos sami kierowcy zjezdzaja. Jutro pojade jeszcze z diagnosta spr ale ustawialem by swiecilo troche nizej jak xenon na mijania. Dziekuje jeszcze raz za pomoc :)
|
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:58. |