Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Przygotowania do wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Wyjazd na Ukrainę (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=2529)

podos 27.02.2009 12:33

tu macie mix naszych zmagan ukrainsko rumunskich sprzed roku.
http://www.africatwin.com.pl/showthread.php?t=502

Przegladnijcie zdjecia i jak cos Wam sie spodoba konkretnie to pytajcie.

rrolek 27.02.2009 20:01

Witam

Cytat:

Napisał DrSpławik (Post 45795)
kat. off
1. podjazd pod Howerlę - ( z drogi P03 skręcamy w Kreminci na Vorochtę, Verchovyne a następnie w lewo do źródeł Prutu)

Prosił bym dokładniej. W Beresteczku zastałem zapartą bramę. Miejscowi twierdzą że nie ma podjazdu od strony Ivano-frankowskiej (od Rachowa i Kwasów znam).
Nie ukrywam że taka traska bardzo by urozmaiciła moje plany.

Pozdr
rr

don_Pedro 28.02.2009 11:34

Yyyy, no przyznam, że i ja śledzę ten wątek z zainteresowaniem, szczególnie w części dotyczącej ukraińskich Karpat, bo to chyba najładniejsza część tego kraju. Byłem w ubiegłym roku służbowo w Kijowie i Dniepropietrowsku i powiem, że nic ciekawego ani tam, ani po drodze nie ma. Płasko, szaro (wszechobecny eternit na dachach) i bardziej rosyjsko niż ukraińsko. Taka Polska lat 70-tych. Rozważam więc wariant: ukraińskie Karpaty-Rumunia (szutry/asfalty) około sierpnia.

klanol 05.03.2009 12:43

Właśnie. Czy ktoś mógłby napisać więcej informacji na temat podróżowania motocyklem po Karpatach ukraińskich? Drogi, granica, infrastruktura, pogoda, informacje praktyczne, ile wódki można wypić przy ognisku i czy na anakach się można pchać gdzieś w dalsze zadupia. Ogólnie wszystko co warto wiedzieć przed wyjazdem.

DrSpławik 05.03.2009 13:47

Cytat:

Napisał rrolek (Post 46025)
Witam

Prosił bym dokładniej. W Beresteczku zastałem zapartą bramę. Miejscowi twierdzą że nie ma podjazdu od strony Ivano-frankowskiej (od Rachowa i Kwasów znam).
Nie ukrywam że taka traska bardzo by urozmaiciła moje plany.

Pozdr
rr

Na szczyt tośmy nie wjechali. Z parkingu trzeba na butach 2h drałować. Wjazd jaki opisałem to fajna szutrówka... Lajtowo.

DrSpławik 05.03.2009 13:50

Cytat:

Napisał klanol (Post 46953)
Właśnie. Czy ktoś mógłby napisać więcej informacji na temat podróżowania motocyklem po Karpatach ukraińskich? Drogi, granica, infrastruktura, pogoda, informacje praktyczne, ile wódki można wypić przy ognisku i czy na anakach się można pchać gdzieś w dalsze zadupia. Ogólnie wszystko co warto wiedzieć przed wyjazdem.

Klanol, przy :friday:sie spotkamy to zobaczysz zdjęcia, filmik, mapy...;)

rrolek 05.03.2009 19:39

Witam

Cytat:

Napisał klanol (Post 46953)
Właśnie. Czy ktoś mógłby napisać więcej....

Nie żebym potrzebował się lansować, ale coś tam parę razy naskrobałem na konkurencyjnym forum z adv w nazwie.

Pozdr
rr

klanol 05.03.2009 20:14

Cytat:

Napisał DrSpławik (Post 46982)
Klanol, przy :friday:sie spotkamy to zobaczysz zdjęcia, filmik, mapy...;)

i o to właśnie chodzi :P
bywałem trochę w tamtych stronach ale dawno i to samochodem. nie zwracałem przy tym uwagi na pewne "motocyklowe" strony podróży. stąd moja niewiedza :(

Mucha 05.03.2009 20:23

Cytat:

Napisał rrolek (Post 47063)
Witam
Nie żebym potrzebował się lansować, ale coś tam parę razy naskrobałem na konkurencyjnym forum z adv w nazwie.
Pozdr
rr

Witam,
... nie zebym sie czepial, ale dlaczego uwazasz, ze to forum konkuruje z tamtym lub/i odwrotnie...? - Oczywiscie jest to pytanie retoryczne.

Jezeli masz cos ciekawego w tym temacie - to po prostu wklej to tutaj... przeciez nie musisz skrobac od nowa...

;)
Na gazie!

DrSpławik 05.03.2009 21:20

Rrolek
Dawaj jakieś ciekawe miejsca. Ja już troszkę naskrobałem ;)
A serio, to tak prowokuje w tym wątku bo może by do Afripedii artykuł się uzbierał o Ukrainie na moto. Traski on i off, ciekawe miejsca, noclegi i inne pierdolety.
Np:
1. Kamieniec Podolski - jest niezły hotel "Xenia", nie było tanio jak na Ukr. ale śniadanie w cenie i w tym samym budynku sklep z napojami czynny do oporu
2. W Olecku można nocowac pod namiotem u Polaków, którzy jednocześnie na terenie zamku prowadzą przejażdżki bryczką. Fajni ludzie i bardzo gościnni.

Pozdrawiam Spławik

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:24.